marți, 30 aprilie 2019

EARNEST VĂ RECOMANDĂ O CARTE (LI). REMUS CRISTY BĂISAN, REVOLTAȚI-VĂ

Remus Cristy Băisan (n. 18 noiembrie 1967, Bacău
   Cine este autorul acestei cărțulii - broșuri-manifest și de ce v-o recomand?
I. Autorul este președintele noului partid numit promițător România Modernă și Demnă înființat, în Anul Centenar, de către   Cristian Mihai Dide, celebrul protestatar din Piața Victoriei, fostul consilier județean PNL constănțean Remus Cristy Băisan și Roxana Ionescu Mirea. Remus Cristian Dide are un CV impresionant, din care lipsesc multe date, dar din care înțelegem că atât englezii cât și americanii l-au așteptat pe românașul din Bacău ca să-l școlarizeze și să-l pună manager de firme. De asemenea, ne informează că are naționalitate româno-britanică ( pentru necunoscători, menționez că britanicii sunt un grup de popoare, locuitorii nativi ai Marii Britanii, Dependențelor coroanei și ale Teritoriilor de peste mări; domnul Băisan a fost născut de mama lui la Bacău!). În concluzie, domnul Băisan, școlit european, confundă naționalitatea cu cetățenia, în cazul în care are cetățenie britanică).
II. De ce vă recomand această cărțulie- broșură- manifest? Ca să vă rog, să o citiți cu foarte multă atenție și să sesizați contradicțiile. de la o frază la alta.
  Ce cuprinde ? 
a .Multe adevăruri, cu care românii, în majoritate, pot fi de acord, cum sunt: distrugerea economiei românești, pierderea resurselor materiale, dezinteresul majorității generației tinere pentru studiul profund, superficialitatea acestei generații, fenomenul migrației, scăderea natalității, pierderea tradițiilor și îndepărtarea de creștinismul ortodox, lipsa sentimentului patriotic și pierderea treptată a identității naționale.
b. Programul Partidului România Modernă și Demnă , program cu influențe neomarxiste, neofasciste,  neoliberale, naționaliste, plin de contradicții, de la un articol la altul, cât și Decalogul Gărzii Democratice. Știți de ce îmi amintește această Gardă Democratică? De Garda de Fier.
c. Multe contradicții!
De exemplu,se scrie în cărțulie, despre:
- democrație, criticându-se toate partidele politice, care au constituit o partidocrație; singurul partid trebuie să fie România Modernă și Demnă. Atunci, unde este democrația, cu un singur partid, sprijinit, bineînțeles, de Garda Democratică?. Nu vi se pare că seamăna a dictatură, unde haștagiștii străzii vor impune regulile? 
- investitorii străini, cărora nu li se acordă privilegii, dar  articolul 7 al  programului partidului se pronunță pentru impunerea multinaționalelor a practicilor occidentale!
- faptul că în România se acordă diplome universitare copiilor politicienilor, ceea ce nu s-ar întâmpla în Europa, după care , autorul ne informează că aceste odrasle nu se mulțumesc doar cu diplome românești, ci, nu se știe cum, mai obțin și diplome de la universitățile europene sau americane. Întrebare: dau sau nu dau universitățile străine, diplome pe ochi frumoși? Parcă se vorbea de un medic estetician cu diplome false din Italia și Marea Britanie! Și domnul Băisan are o diplomă de la Universitatea Portsmouth, în Bussiness and Marketing! ( fără să fiu răutăcios, trebuie să informez publicul onest, că domnul Băisan ne spune, în Profilul său de la sfârșitul cărțuliei-broșuri-manifest, că în anul 2018 era încă director general la Marinetek BSM-România, firmă, unde este asociat și care se află în insolvență).
-faptul că România are astăzi ,,forma unei imense urne de vot, sub care ne-au prins ca pe niște procente într-o statistică", oamenii să iasă din urna de vot, unde sunt captivi ( adică,cu alte cuvinte, să răstoarne o ordine constituită în urma unui vot), după care să iasă la vot, să facă o ,, revoluție a votului". Mă întreb, dacă rezultatul noului vot revoluționar nu va reprezinta tot  statistici, pe care alții le vor dori scoase din urne? Atunci, trăiască anarhia sau dictatura Gărzii Democratice!
    Sunt multe contradicții în această cărțulie în legătură cu Uniunea Europeană, cu sistemul de pensii ( de exemplu ne spune că dreptul de securitate socială nu înseamnă și dreptul al pensie! Ne ia de proști! Înseamnă, pe lângă multe alte drepturi, și dreptul la pensie!), cu Ordonanța 13 și multe altele.
     Așadar, în concluzie, vă spun că trebuie să citiți această cărțulie- broșură-manifest cu foarte multă atenție. Să nu vă lăsați ,, furați de adevărurile spuse, care sunt folosite  mai degrabă ca manipulare psihologică, decât pentru  recăpătarea sentimentelor noastre naționale, patriotice, a demnității și a identității naționale!
    Pe curând,
    Earnest

2 comentarii:

Diana spunea...

O voi citi , negresit !

Vocea Poporului spunea...

A început campania pentru U.E. Multă ură la Rareș Bogdan și îndemn mai degrabă la răzbunare, nu la revoltă! Nu știu dacă-i onorează pe liberali și pe alegătorii acestora, comporatamentul deșanțat al ziaristului. Eu doresc o campanie constructivă, ca să știu pe cine să aleg și cine să reprezinte țara mea la UE. Nu am nevoie ca acolo să ajungă isterici!