miercuri, 3 septembrie 2008

SEXUL: obsesia oamenilor la inceput de secol 21: SEXUL

Deschid televizorul, navighez pe diferite canale si ma trezesc in fata unor discutii cu fite si papitoi de toate varstele, care se lauda, povestind in public de cate ori pe zi, pe noapte, pe luna, fac sex cu partenera, cu partenerul. Aceste personaje sunt vipurile de mahala ale Romaniei milemiului 3, cu bani castigati din munca foarte grea: emisiuni la tv, declaratii in presa. Ce fac aceste personaje? Ele, sumar imbracate, cu cercei in urechi, nas, buric, isi petrec ziua pe la cabinete cosmetice, pe la sali de gimnastica, seara frecventeaza cluburi, dau interviuri. Ei, tatuati si cu masini bengoase, traiesc din banii parintilor sau au o afacere, care merge si singura ori apartin lumii interlope, se drogheaza cu alcool, cu marijuana si experimenteaza relatii de o noapte, de o luna si in cel mai fericit caz, de un an.
Sunt invitati la tv, pentru a ne povesti experientele: prostituate, travestiti, bisexuali sau persoane ca si-au schimbat sexul. Ma intreb, pe cati contribuabili ii intereseaza aceste discutii si care este rolul lor cultural, etic sau educativ?
Merg pe strada si vad expuse in vitrinile chioscurilor reviste cu femei goale si barbati musculosi. Nu este revista sau ziar, care sa nu aiba un articol despre sex, nu este interviu luat la vipuri in care sa nu se atinga si problema sexului, ca si cum un lucru atat de intim trebuie relatat publicului.
In fata blocului, stau pe banca tineri care vorbesc despre sex, si cu dezinvoltura, isi relateaza experientele sau descriu scene vazute in filme porno.
In parcuri, pe strada, pe la colturile scolilor vezi adolescenti care se saruta in fata tuturor, se strang in brate si se mangaie fara jena ca si cum este sfarsitul lumii si nu vor sa rateze clipa.
Nu mai aud o serenada in parc, nu aud vorbindu-se despre dragoste, despre intemeierea unei familii, dar aud despre copii nascuti in afara unei familii oficializate, de proteste ale gay-lor care doresc sa-si intemeieze o familie ( ma intreb, ce fel de de familie). Lumea a uitat diferenta dintre sentimente si instincte, dintre dragoste si sex, dintre a iubi si a face dragoste. Relatiile intre femei si barbati incep in pat , fara a se cunoaste si cand se descopera, in rare situatii se mai plac.
Virusul sexului a prins la oameni maturi, care isi parasesc familia pentru o pasiune care, cine stie(?), cat va dura. Nu conteaza ca-l cheama Petre Roman, Cotabita sau Nicole, ci motivul despartirii: nepotrivire de caracter(!?), descoperita dupa ani de convietuire.
Ma intreb, prieteni onesti, decadenta de astazi se aseamana cu cea a Sadomei si a Gomorei? Eu cred ca este mai grava, caci este promovata!
Planeta imbatraneste si ne indreptam spre declin!
Earnest

Niciun comentariu: