luni, 14 iunie 2010

VOX POPULI, VOX DEI

“Vox populi, vox Dei”, adagiu rezultat din notiunea de “consensus omnium”, pe care il foloseau in Republica Romana senatorii pentru a obtine ceea ce le conveneau in Senat. S-a intamplat insa, de foarte multe ori, ca sa anuleze ceea ce ei insisi au votat in numele poporului si pentru popor, asa cum s-a intamplat cu reformele Fratilor Gracchi.

Nu stiu daca ati observat, dar astazi in politica romaneasca se iau masuri si se folosesc modele care au mai fost experimentate in alte tinpuri si care, atunci au mers. De pilda, se foloseste din batranul si intrigantul Bizant santajul, de la Stalin si Hitler s-a imprumutat denuntul si autodenuntul, din dictaturile sud-americane, diversiunea, de la fatarnicii hasburgi, divide et impera si de la toate dictaturile s-a luat sfidarea si nepasarea.

Poporul poate trai cu 40 de lei , ne asigura familia Boc sau cu firmituri de paine pastrate in frigider, ne spune doamna Teo ( o sfatuiesc pe ea sa incerce o noua cura de slabire cu firmituri din propriul frigider, care mai mult ca sigur o vor ajuta sa mai slabeasca), dar nu se poate trai fara Legea lustratiei, fara condamnarea lui Iliescu, politician in varsta de 81 de ani, pe care unii il mai considera un pericol lucid in politica, pentru asa cere poporul: Vox populi, vox Dei. Cand tara geme, cand suntem in fata falimentului, niste tineri, care erau prunci la revolutie sau nici nu erau programati ca se nasca, striga “Jos Iliescu”, “Jos comunismul” ( aici le dau dreptate, pentru ca cel care a condamnat comunismul a fost mai comunist decat cei condamnati si a slujit familia dictatorului si regimul comunist cu mult zel si devotament). Aceasta da!, diversiune! Cine ne crede asa de tampiti , incat sa nu observam ca ni se serveste zilnic, cate ceva, ca sa nu observam cat de ticalosi sunt cei care au vandut oamenilor iluzii portocalii!

Cine vor fi sacrificati primii, pe Altarul Tarii?

- Pensionarii, care la revolutie aveau intre 40 si 60 de ani, cei care au construit societatea socialista multilateral dezvoltata, care indeplineau cincinale in 4 ani si jumatate, care nu au avut ragaz ca sa viseze la cheltuirea valutei pe Coasta de Azur sau prin insule exotice, dar care au construit fabrici si uzine, care produceau, vandute de cei care astazi cheltuiesc prin cazinourile din afara tarii, care se plimba cu yahturi si masini luxoase, imbracati si incaltati cu haine mai scumpe de 100 de ori decat pensiile celor de pe urma carora traiesc ei acum bine;

- Profesorii care pregatesc tampiti ca ei, pentru ca nu vor sa fie alti tampiti mai smecheri decat ei, pentru ca ar putea sa le strice afacerile. Asa ca acesti profesori trebuie sa sucombe, ca sa se invete minte, pentru ca le-au vandut iluzii generatiilor intregi de naivi, despre statul de dretpt, adevar, dreptate si justitie!

- Medicii, care omoara oameni prin spitale si care ar face bine sa plece in Occident ca sa-i omoare pe ei;

- Actorii, artistii plastici, scriitorii si ziaristii, care ar trebui sa se invete minte, sa se incoloneze tovaraseste si sa creeze opere in care sa se preamareasca masurile extraordinare ale Guvernului si sacrificiu de sine al guvernatilor!

- Judecatorii care nu mai vor sa raspunda comenzilor politice;

- Politistii care ar trebui sa dea cat mai multe amenzi, pentru ca suntem o tara de infractori si aceast lucru nu se demonstreaza in veniturile Politiei!

In concluizie, se va incepe cu pensionarii si cu intelectualitatea carcotasa, cu politistii carora le-au scazut vigilenta, dupa care se va continua cu oamenii de afaceri care nu au cotizat, cu politicienii corupti din opozitie!

Cine va supravietui? Ghiciti voi, caci eu , s-ar putea, sa plec in Congo!

Pe curand,

Earnest

PS. Am deschis televizorul si ce credeti ca aflu? Doamna Teo voteaza motiunea. A renuntat la cura de slabire?

Niciun comentariu: