duminică, 12 februarie 2012

Pleaca ai nostri, vin ai nostri

Am intrat in zona vulcanilor noroiosi. Nu cred ca mai putem iesi vreodata, daca natiunea mea nu reactioneaza. Presedintele ne ia de tampiti, zicandu-ne ca inca din decembrie se gandise la schimbarea Guvernului. N-o sa recunoasca niciodata ca a fost determinat sa o faca, cum nu recunoaste, ca abia acum a inceput sa se teama. Altfel, nu ar fi numit un Premier de la serviciile secrete. Se spune ca Ungureanu este un erudit. Eu nu vad pe chipul lui aceea spiritualitate specifica eruditilor. Nu vad decat tenacitate si ambitie. Un om ambitios este foarte periculos, atunci cand si-a propus sa ajunga pe cea mai inalta treapta a structurilor politice, mai ales cand vine de la serviciile secrete. Nu-i pasa de nimic, decat de el insusi, fapt care s-a vazut in maniera in care a acceptat sa aiba in subordine niste ministri mediocri. I-a pastrat pe securistii Diaconescu si Oprea, a acceptat tot ce au cerut ungurii si el, un erudit, a acceptat sa aiba la turism si dezvoltare un individ care, trecut de maturitate a absolvit o facultate particulara de educatie fizica si sport, domnul Cristian Petrescu cu figura mefistotelnica, la invatamant pe carieristul cu apucaturi nepotiste, domnul Catalin Baba cu figura de macelar fruntas, la comunicatii pe domnul Razvan Mustea cu figura de killer de bani gata. De ce i-a acceptat si cu ce scop? Domnul Ungureanu si-a inceput mandatul cu deviza "Eu nu comentez, eu muncesc" (gura pacatosului, adevar graieste; daca a vrut sa se inteleaga ca el va munci zi si noapte, continuand reformele pe care nu le stie nimeni, s-a inteles ca el nu va comenta nimic si va executa, in maniera in care se face la serviciile secrete, tot ce ii va comanda Profesorul), a jignit, dupa modelul Profesorului, miile de oameni inzapeziti, facandu-i lenesi ( acei lenesi, care sunt blocati in case, sunt platitori de impozite si taxe si nu au cum sa iasa din casa ca sa-si faca partie prin curti; acolo unde s-a putut, oamenii au dat dovada de solidaritate, chiar daca si ei sunt platitori de taxe si impozite! Sau poate se vrea, prin nepasarea de care au dat dovada institutiile statului, ca o parte din batranii tarii sa dispara pe cale naturala, Romania sa ajunga sa fie un stat modern, in viziunea Profesorului, avand 1.400.000 de pensionari. Un genocid mascat, declansat de conditiile climatice).

Eu nu mai fac niciun comentariu. Astept sa treaca zapezile si sa vina primavara. Astept sa vad oameni cu figuri senine pe strada, sa vad oameni calmi la ghisee si in autobuze, sa vad oameni politicosi si multumiti ca traiesc intr-o tara frumoasa, condusa de oameni vrednici, care isi iubesc cu adevarat aceasta tara, astept vremea, cand vulcanii noroiosi se vor retrage de pe aceasta tara si vor ramane doar un fenomen geologic, asa cum i-a creat Dumnezeu!

Pe curand,

Earnest

4 comentarii:

clemansa spunea...

Earnest draga, o singura bucurie am: esti optimist! Eu nu cred ca mai avem vreo sansa sa ne fie bine! Nu vezi ca Profesorul iti/ ne ataca familia? Doamna , mi-e teama ca, intr-o noapte, nu o sa mai ramana nici picior de neam burebistian!

Profesorul spunea...

Ma uitam cat tupeu şi cata sfidare este în atitudinea guvernantilor fata de noi, toti romanii. Pentru unii suntem lenesi, pentru altii betivi, pentru majoritatea suntem marionete usor de manipulat. Bercea cerea preotilor si profesorilor sa iasa la dezapezit, in timp ce ministrul invatamantului trimitea prin nameti profesorii la recensamant, iar inspectorii scolari ii trimit la ore, ca sa nu piarda copiii timpul pe la sanius, iar dupa ore sa se suie pe sali de sport si sa dea zapada jos.

Anonim spunea...

ASTIA NU MAI AU PIC DE RUSINE! TARA ESTE SUB NAMETI SI EI TRIMIT FLUTURASI CU GREVA PARLAMENTARILOR! DE CE SA SE DUCA PARLAMENTARII OPOZITIEI IN PARLAMENT, DACA NICIODATA NU TIN CONT DE PARERILE LOR? MAI BINE S-AR DUCE SI PUTEREA ACASA SI AR DA O MANA DE AJUTOR CELOR INZAPEZITI, AR DA DIN BANII LOR MULTI LA BUGETUL DE STAT PENTRU COMBUSTIBILUL NECESAR UTILAJELOR DE DEZAPEZIRE. DAR EI, NU SI NU! IAU BANI DIN REZERVA STATULUI SI FAC FLUTURASI!NU AU DEMNITATE SI CURAJUL DE RENUNTA LA PUTERE, PENTRU CA ESTE ULTIMA LOR SANSA DE A MAI PUNE MANA PE CEVA! TARE AS VREA SA-I VAD CU CE TUPEU VIN IN CAMPANIA ELECTORALA!

Ioana spunea...

Nu am intalnit niciodata, la alti guvernanti ai acestei tari, atata ura impotriva propriului popor.Nu pot intelege cum stau indiferenti la nenorocirea semenilor:sunt sate intregi acoperite de zapada, oameni ingropati in zapada, iar pe ei ii inteeseaza ce face opozitia, ii intereseaza sa se felicite pentru functiile capatate, in urma numirii altui guvern. Scuipa venin si ura! Iar pe lingaii de ziaristi ii preocupa orice, numai soarta semenilor, nu.