marți, 10 iunie 2014

ESTE MORAL SĂ ... ?

Dacă nu funcţionează verdele nu avem judecăţi morale.
" Morala are regulile ei, din care oamenii decăzuţi încearcă să facă să ţâşnească asupra celor mai nobile persoane noroiul în care se îneacă ei. 
                                          (Honore de Balzac)

... demitizezi valorile trecute şi să distrugi valorile prezente?
... spui campioanei campioanelor mondiale feminine ( tu, un terchea-berchea, care toată viaţa ai câştigat bani pălăvrăgind despre una despre alta, după principiile şi opiniilor celor care te plătesc), celei care a făcut cunoscut numele României pe cele 5 comtinente ale Pământului,  că îi dai un şut în fund?
... comsideri că a fi ţăran este înjositor? Un alt terchea-berchea, care nici el nu a muncit niciodată, făcea comentarii răutăcioase la adresa campioanei noastre la tenis şi asupra altor valori ale sportului românesc.
... consideri că a fi român nu este o mândrie şi că nu trebuie să te lauzi cu acest lucru? Poate pentru tine,un oarecare, nu este nicio mândrie că eşti om, pentru că nu ai nimic omenesc în tine!
... spui despre o persoana care a primit mai multe voturi decât un partid că este un actoraş de mâna a doua, deşi acel "actoraş" a jucat pe  marele scene ale lumii?
... spui despre trecutul istoric al poporului tău, despre valorile acestui popor numai răutăţi, tu care  te-ai remarcat în viaţă doar cu veninul, răutăţile şi frustrările tale pe care ţi le expui ca mare eseist?
... uiţi principiile, legământul, promisiunile făcute celor din jur, să-i trădezi pe cei cu care te-ai aliat, jignindu-i pe semenii tăi, prin atitudini, crezând că aceştia sunt uşor de manipulat sau că şi-au pierdut memoria?
... promovezi nonvalorile, să-ţi baţi joc de acest popor, care aşteaptă de la voi calea cea dreaptă?
        Întrebările ar putea continua, pentru că sunt atâtea fapte ale acelor  formatori de opinii sau  politicieni, care sunt plătiţi de noi toţi ( chiar şi banii privaţi tot  de la noi provin, cei ce suntem consumatori de utilităţi, servicii şi de bunuri materiale şi spirituale). Însă toţi aceşti culpabili de imoralitate civică nu ştiu că moralitatea este o caracteristică a omului, iar judecăţi au doar cei unde lobii cerebelului sunt activi ( în imagine lobul cu verde trebuie să fie  activ ca să ai judecăţi morale).  Probabil, ei nu se consideră oameni sau sunt oameni, care trebuie trataţi, pentru a activa lobul respectiv, pentru a avea o judecată morală).
Pe curând, 
Earnest.






Niciun comentariu: