marți, 8 noiembrie 2016

DESPRE ROMÂNII "SLAB INSTRUIȚI"

 Aseară, l-am auzit pe jurnalistul, analistul politic și formatorul de opinii, Bogdan Chiriac, afirmând că în ultimii 30 de ani, românii au fost slab instruiți, de aceea , ei au opinii de stânga.
 Domnule Chiriac, să fim corecți: în majoritate, cei tineri ("instruiți slab" în ultimii 30 de ani) nu au opinii de stânga, deci e un nonsens ceea ce dumneavoastră ați afirmat. Țin să menționez, că în ultimii 30 de ani, școala, un important factor în educația și în instrucția copiilor și  tinerilor, și-a făcut treaba, dar cei care împiedică mult educarea și instrucția sunt unii reprezentanți din mass-media, care oferă de 26 de ani, în numele libertății presei, reviste frumos colorate, cu articole " fără substanță",  despre diferite VIP-uri, informații privind scandaluri amoroase etc,, emisiuni cu personaje, care vin în fața telespectatorilor, vorbindu-ne despre una, despre alta, în timp ce mestecă gumă, cu ochelari de soare și șepci puse invers, cu pantaloni flenduriți. Aceste personaje reprezintă modele pentru tânara generația și conversațiile lor, fără noimă, sunt clișee pe care, tineretul nostru le vor folosi în conversațiile lor. Astfel de reviste și emisiuni  le-au distrus tinerilor gustul pentru literatură bună și pentru un spectacol de calitate, interesul pentru învățătura și  pentru cultură, cultivându-le vulgaritatea, grosolănia și superficialitatea.
Ce să mai spunem despre facebook-iștii manipulatori, care se folosesc de cei "instruiți slab" sau de politicienii, care cred că toți cetățenii acestei țări sunt "instruiți slab"?! ( Deunăzi, la adunarea de prezentare a candidaților și a progemului, liberalii au folosit melodia din "Ultimul mohican". Aceasta nu înseamnă că organizatorii s-au gândit că tineretul frumos și liber este slab instruit și incult? Nu este un dispreț față de alegătorii lor? Care politician cu judecată la cap și-ar pune ca fond muzical, într-o adunare care a avut ca slogan INAINTE, un cântec care să sugereze sfârșitul? Ar face-o doar un politician, care îi crede pe alegătorii lui, niște neinstruiți, ușor de manipulat!). 
Este adevărat, că o parte dintre generațiile tinere sunt "instruite slab". Fără să fiu adeptul teoriei conspirației, consider că așa se vrea, nu numai în România, ci în întreaga lume. Diferența este că noi recunoaștem acest lucru, în timp ce occidentalii ascund acest fenomen. Educația și instrucția este scăpată demult de sub control și este greu să se corecteze ceea ce s-a distrus cu atâta entuziasm, în numele democrației și a libertății!
Eu sunt optimist și sper că adevăratele valori își vor recăpăta locul cuvenit în societatea aflată în permanentă schimbare!
Pe curând,
Earnest

4 comentarii:

Claudia spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Claudia spunea...

Eu am cerut ștergerea comentariului meu, pentru că am făcut câteva greșeli de tehnoredactare. Revin cu comentariul meu, care se referea la videoclipul liberalei Gorghiu, absolventă de Drept. Stimată doamnă, prin acest videoclip dovediți că vă lipsește cu desăvârșirw simțul ridicului!

Țepii Ariciului spunea...

A început campania electorală și odată cu această ascultăm toate aberațiile unor politiceni care, prin aroganța lor, ne consideră pe toți niște proști. Mai bine, politicieni de toate culorile priviți în jur și vedeți ce se întâmplă și mai gândiți-vă și la problema națională. Întrebați-vă de ce bulgarii și moldovenii au ales pe candidații pro ruși, de ce trump se orientează spre Rusia, de ce Anglia va ieși din UE?. Ce a făcut UE pentru noi? Ce învârte madame Clodilde în România? Întrebați-o câți bani a luat de la români, când Bechtel Corporation trebuia să construiască celebra autostradă, câți bani a luat Nicușor Dan de la Soros și ce interese are Soros în Europa și nu numai aici? Dezmeticiți-vă odată, români, și nu vă mai lăsați manipulați!

Vocea Poporului spunea...

Vocea Poporului
Din toate cele spuse de Earnest, eu trag urmatoarea concluzie:
Cei slab instruiti au votat ca Presedinte un intelectual rasat, un bun diplomat si Premier, iar cei instruiti au votat ca Presedinte un jucator, un needucat, care s-a dovedit a fi si un mare corupt. Dupa 5 ani, din nou, cei slab instruiti au votat ca Presedinte, un alt Premier, care s-a dovedit destoinic, iar cei instruiti au votat un Presedinte, profesor de fizica, foast inspector scolar, primar, pus in slujba, stie el cui, care din salariul lui de profesor si din meditatii ( a controlat cineva, cat impozit a platit pe veniturile obtinute din meditatii?) are 7 case ( ma intreb, la ce i-o fi trebuind atatea case, daca nu are cine sa-l mosteneasca?)si care e certat cu limba romana. Voi, intelectualii de dreapta, imi explicati si mei, un cetatean slab instruit, pentru ca nu i-am votat pe cei pe care voi i-ati votat, ce inseamna "LACUNA CUTUMARA"?
Da, recunosc ca sunt slab instruit, pentru ca nu am votat in urma unei instruiri, ci am votat propriei mele constiinte si asa voi vota si acum!