duminică, 30 iunie 2019

EARNEST VĂ RECOMANDĂ O CARTE (LIII). HOREA SIBIŞTEANU, FETIŞ

Horea Sibişteanu
n.6.I. 1987, Bacău
,, Există vreun om care să fie fericit, aşa, în general, sau fericirea e doar o clipă, care ne îmbunează viaţa din când în când?"
( Horea Sibişteanu, ,,Socoteala de acasă")

   Volumul de proză scurtă ,, Fetiş", aparţinând tânătului scriitor Horea Sibişteanu, a apărut în luna mai 2019, la Editura Nemira.
   Horea Sibişteanu este inginer constructor, cu două specializări: una obţinută la Universitatea Tehnică ,, Gheorghe Asachi" Iaşi în consolidări monumente şi alta obţinută la Universitatea Waseda din Tokio, în inginerie seismică. A urmat şi a absolvit cursuri de scriere, susţinute de profesori universitari sau de scriitori renumiţi. 
  A început să scrie din liceu, fiind încurajat de profesoara lui de limba şi literatura română, doamna Coca Alexandrescu, care împreună cu domnul profesor Isachi l-au ajutat să publice la Editura Psihelp, în anul 2004, o culegere de proză scurtă, intitulată ,, A şaptea viaţă". A publicat povestiri în revistele Ateneu , Iocan, Subcapitol şi în Revista de Povestiri. De asemenea, a publicat la Editura Trei, în volumul colectiv, ,, Povestiri din Cipangu. Povestiri japoneze de autori români".
   Volumul de faţă cuprinde 21 de proze scurte. Sunt secvenţe din lumea reală, de la noi din ţară şi din alte ţări. Multe dintre personaje sunt, de asemenea, reale, autorul păstrându-le numele. Este lumea noastră, cu limbajul cotidian, în cele mai multe situaţii ,vulgar ( pentru că aşa se vorbeşte în firme, pe străzi, în parcuri, în mijloace de transport, în filme şi mai recent, în piese de teatru). Personajele au obsesiile lor, frustările,angoasele, nefericirile sau fericirile  și împlinirile lor. 
   Începe perioada estivală și între două plimbări, vă recomand să citiți câte o povestioară, care vă va aminti în ce lume trăim!
  Pe curând,
  Earnest

2 comentarii:

Diana spunea...

Chiar aveam nevoie de aceste detalii.

Diana spunea...

Mi-ar placea sa discutam fata in fata