luni, 21 iulie 2008

Cine este Cristina Popa ?

Zilele acestea a aparut pe HotNews, cat si in ziarul Curentul o stire senzationala, si anume, Cristina Popa, principal martor in dosarul Zambaccian, rupe tacerea. M-am intrebat, ca cetatean onest ce sunt: Cum adica rupe tacerea? Nu este persoana care era amenintata, acum doi ani, ca i se da foc si a cerut protectie? Acum, cand i s-a ridicat protectia, face declaratii incendiare? Ce fac mafiotii, au murit, nu-i mai dau foc?
Ca sa vad despre ce declaratii este vorba si care este vocea poporului, m-am apucat sa citesc atat articolele cat si comentariile. Si mare mi-a fost mirarea cand am vazut ca domnisoara este crezuta si felicitata! Atunci m-am gandit sa scriu si eu pe blogul meu cate ceva despre aceasta fata cu simt civic, pentru ca o cunosc din tinerete.
Am lucrat impreuna inainte de anul 1989, la IRAV Bacau, ea economista, eu inginer. Pe atunci toti ne feream de dansa, pentru ca era colaboratoare la Securitate (am impresia ca acum este colaboratoare intr-un regim democratic, la aceeasi instituie, bineinteles, reformata). De aceea, dupa evenimentele din 1989, a dat bir cu fugitii din intreprindere, nu ca sa se privatizeze, ci ca sa ajute pe altii sa se privatizeze. Am auzit, dupa vreo 2 ani , ca este economista la Selena, societate, pe atunci (astazi companie), condusa de fostul primar al Bacaului, controversatul personaj DS. Acesta se afla intre doua casatorii si o avea pe zburdalnica economista, amanta. Mi-am spus, pe vremea aceea cand il admiram pe DS pentru reusitele in afaceri ( trebuie sa recunoastem ca un sofer a reusit mult mai mult decat un economist abil sau un inginer inventiv), ca si- a adus spionul in firma. Probabil, banii dati de DS sau dragostea, a facut-o pe Cristina credincioasa amantului. Ea este personajul, care i-a trecut pe fotbalistii de la Selena , ca mijloace fixe, scutindu-l pe patron de impozite. Tot ea este cea care a aranjat din punct de vedere contabil Letea, ca sa poata fi cumparata de fostul amant, la pret convenabil. Cand a vazut ca nu va fi niciodata sotia lui DS, a devenit evlavioasa, cerand ajutorul lui Dumnezeu sa i-l aduca pe Fat Frumos, in dar. Dumnezeu insa le vede pe toate, chiar si atunci cand incerci sa-ti ascunzi sufletul si gandurile perverse, sub fuste lungi cernite si sub broboade batranesti. Toate acestea, evlavioasa nu le stie, pentru ca nu este o credincioasa adevarata.
Dupa un timp , a parasit Selena si s-a angajat la fratele fostului primar, adica la Candidat si la fostul secretar de stat, SS., la Conimpuls. Aici, s-a indragostiti subit de avocatul firmei, om insurat cu copii, fost judecator, arestat inainte de 1989, pentru luare de mita ( dar bineinteles, el era dizident si comunistii i-au intins o cursa!) Impreuna cu noul amant, a inceput sa faca matrapaslacuri in firma, ajutandu-l pe SS sa spele bani, sa indrepte sume de bani spre banci straine etc. De unde stiu toate acestea? De la cel care vorbeste foarte mult, cand se imbata. Acela este omul de incredere al lui SS, acela care ii va lua, intr-o zi, totul.
Cum de ajuns, atat de importanta Cristina Popa, pentru DNA? Simplu. Cand a fost arestat fostul primar si cand a s-a aflat de toate invartelile facute de ea la Selena si Letea. Te salvez, contra unui denunt. Si Cristinuca, s-a salvat pe ea, l-a salvat si pe fostul amant si i-a rezolvat si imaginea fostului Premier, asa dupa cum a dorit-o actualul Presedinte. Va dati seama, ce personaj va fi peste 200 de ani, in istorie, aceasta CP? Madame de Barry sau de Pompadour vor ramane mici, pe langa zburdalnica cinstita economista.
Ma intrebam, intr-o doara: De unde a avut Cristinica bani sa cumpere actiunile firmei, pe care a administrat-o si pe care apoi i le-a vandut actualului amant, avocatul Irimia? De unde a avut bani sa-si construiasca doua vile in Bacau? Doar era o simpla economista, inspaimantata de familia Nastase! Intrebati-va si voi, dragii mei prieteni onesti, daca acest personaj are calitatea morala de a fi martorul cheie, in dosarul Zambaccian?
Earnest

8 comentarii:

Anonim spunea...

Bagami-as pula in ma-ta de sclav care i-ai dat limvi lui Irina Jianu, sclavule care esti tu sclav! Crezi ca nu ne prindem ca esti un cacat co ochi si un frustrat care executi comenzile unei grase nesimtite si infractoare?

earnest spunea...

Domnule Anonim,
Imi pare rau pentru dumneavoastra ca nu veti reusi sa va o bagati , stiti dumneavoastra ce, pentru ca eu, Earnest, sunt un om normal, nu homosexual. Cautati-va alt partener.
In ceea ce o priveste pe Cristina Popa, eu o cunosc foarte bine pentru ca am fost colegi la IRAV, cum se numea pe atunci, si pentru ca am descoperit, avand acces dupa Revolutie la documentele Securitatii, ca m-a turnat de foarte multe ori, i-am urmarit cariera.
In ceea ce o priveste pe Irina Jianu, nu o cunosc si nici nu i-am pomenit numele. Daca dumneavoastra spuneti ca este o infractoare, s-ar putea sa fiti tocmai dumneavoastra sclavul care slujiti familia S. si va este teama ca stapanul si teribila economista si cu dumneavoastra ( daca aveti in comun cu familia parvenitului S. vulgaritatea limbajului, inseamna ca sunteti de-ai lor)veti fi descoperiti de toate hotiile pe care le-ati facut! Altfel, nu-mi explic, de unde atata ura si vulgaritate impotriva unei persoane, pe care presupun ca nu o agreati. Am sa urmaresc cu interes cariera doamnei economiste si afacerile cinstitului S.

Dan spunea...

Am fost coleg la IRAV cu Cristina Popa. Este adevarat tot ce a scris domnul Earnest, in legatura cu ce facea ea in acea intrepribere. In rest, nu mai stiu, pentru ca nu mai locuiesc in Bacau, dar o cred in stare de orice.

Anonim spunea...

Cine este Cristina Popa? Va spun eu: o asa-zisa doamna, careia i s-a dat o foarte mare atentie. Este periculoasa,mironosita, rea, fara caracter si sentimente.
Cine este Sergiu Sechelariu? Un parvenit, corupt, hot, care si-a cumparat doctoratul, care nu stie sa vorbeasca corect limba romana, nu stie nicio limba straina, un afemeiat drogat, care si-a falimentat firmele, si-a pacalit prietenii, este vulgar ca si prietenul Anonim.
Cine este Irina Jianu? O victima, pacalita si inselata de cei doi. Cand nu a mai lucrat cu ei, firmele au falimentat. Cine a fost hotul? Pe vremea ei, aveam de lucru si salarii mari. Acum nu avem nimic, iar Anonimul de mai sus o face nesimtita si infractoare. Pai daca nesimtit inseamna sa te stradui sa dai de lucru oamenilor si sa le dai salarii corespunzatoare muncii, daca infractor inseamna sa traiesti modest, fara concedii in Dubai, Cancun sau facand safari si campanie electorala cu elicopterul, inseamna ca lumea s-a rasturnat.
Doamne, multa mizerie si nesimtire mai este in aceasta lume si ma mir cum ii mai suporta pamantul!

un barbat spunea...

O curva perpetua. Zau ca nu merita sa aflati cine este. Este suficient sa stiti ca s-a culcat cu fostul primar de Bacau si puteti sa aflati ce fel de om este: dupa gusturile sale sexuale.

Tepii Ariciului spunea...

Am o mare ciuda pe toti cei care nu cunosc limba romana. Domnule Anonim, asa se scrie BAGA-MI-AS. Esti vulgar si idiot.Probabil faci parte din sirul lung de slugi care rad si aplauda tot ce spune patronul. Cu ce te ocupi? Eu nu te- as angaja nici la spalatul W.C-ului.

Vanda spunea...

Dumnezeu ne arata intotdeauna sufletul, pe chipul omului. Am vazut-o pe C.P. de curand. S-a uratit, pentru ca i s-a uratit sufletul. E plina de ura, ii este frica sa spuna adevarul si se plange peste tot ca este bolnava si ca nu isi mai gaseste linistea. Pai cum sa iti gasesti linistea, cand ai facut atata rau, cand ai furat cat ai putut, cand te duci la biserica si nu te martutisesti? Imi este atat de mila de tine, pentru ce vei pati, atunci cand vei sta in fata lui Dumnezeu, la Judecata de Apoi.

Antoniu spunea...

Am aflat că sus-numitul Sergiu S. candidează din nou pentru Primăria orașului. Ca independent. De unde bani? Am mai aflat că nu a fost la slujba de comemorare ( 7 ani la trecerea în cele veșnice) a fratelui său, Doru S., fostul primar. E moral? E creștinește? Oare nu-și amintește că și-a început firma cu banii dați de fratele lui? De ce vrea să fie primar? Nu mai bine și-ar petrece în liniște, zilele de pensionar, la Academia de Trenis luată de la văduva fostului primar, bând și povestind comesenilor despre vremurile când era secretar de stat, om de afaceri de succes, despre vânătoare și alte lucruri dragi lui, decât să fie primar?