sâmbătă, 10 aprilie 2010

PARADOXURI


Citesc presa, ascult stiri si ma mir si ma revolt de fiecare data cand situatiile prezentate nu corespund cu profilul meu moral sau cu mentalitatea mea.
Vad oameni bolnavi, care doresc sa traiasca, care se bucura de fiecare clipa de viata data in dar de Dumnezeu, oameni care se zbat intre viata si moarte, macinati de boli incurabile, vis a vis de sinucigasi ca Diana sau Gabriela zisa Angelina, care nu au stiut sa pretuiasca clipa, pentru ca nu au stiut cum sa traiasca clipa. Si culmea! Se mai fac si emisiuni TV, se fac scenarii se inventeaza drame mai tragice decat cele datorate razboaielor, epidemiilor, catastrofelor naturale. Preotii incalca regulile crestine, inmormantandu-i pe sinucigasi cu slujbe mari in biserici, la fel ca pe orice crestin, care si-a purtat crucea cu smerenie.
Mai vad, de asemenea, arestati si judecati in spatele gratiilor presupusi corupti, socotiti mai periculosi decat violatorii in serie sau decat violentii stapani pe volanul unei masini bengoase, care sunt lasati in libertate, caci , in viziunea justitiarilor romani, este considerat mai mare pericolul coruptiei, pentru omenire ( desi aceasta nu a omorat pe nimeni), decat viata sau demnitatea umana, distrusa de criminali sau de violatori.
De asememea, il aud pe ministrul invatamantului, afirmand nevinovat ca nu a vazut niciun cadru didactic murind de foame, ca si cum in Romania, pentru a respecta un drept dat de lege sau pentru a se respecta legea, trebuie sa mori de foame. Atunci, conform viziunii ingenioase a ministrului trait in Occident, nu in Orient, dreptul il capeti post mortem, dupa ce ai murit de foame!
Muc cel Mic ne ameninta de la alegeri incoace ca am iesit din criza , ca suntem in crestere economica, iar eu vad, in jurul meu, firme care se inchid, vecini someri, oameni necajiti pe strada si mai multi cersetori ca niciodata, oameni flamanzi pe langa manastiri sau cimitire, care asteapta un blid de mancare!
Un alt paradox l-am auzit astazi, dupa tragedia din Polonia. Putin si KGB-ul au pus la cale accidentul aviatic. I-am intrebat pe inversunatii sustinatori ai teoriei: "de ce ar fi facut-o Putin si KGB-ul?" Mi s-a raspuns: "pentru ca s-ar fi tinut un discurs care ar fi acuzat Rusia de trecutul ei! ", iar eu le-am zis ca "in discursurile respective nu s-ar fi spus nimic altceva decat ceea ce scrie in orice manual de istorie si ceea ce invata orice elev la cel de Al Doilea Razboi Mondial. De ce si-ar bate singur Putin cuie in talpi?"
Sa pastram un moment de reculegere pentru cei morti in acest accident, sa-i pretuim pe cei care doresc sa traiasca cat mai frumos clipa si-i multumesc zilnic lui Dumnezeu ca le-a mai dat o zi si sa-i respectam pe dascalii nostri, care nu au murit inca de foame, caci nu se stie cat ii vom mai avea printre noi.
Sa auzim de bine,
Earnest

Niciun comentariu: