duminică, 8 august 2010

CE AVEAM SI CE AVEM

1.Transfagarasanul a fost construit intre anii 1970 si 1974
Are o lungime de 91 de km.
Ajunge pana la altitudinea de 2042 m.
2. Munte defrisat in zilele noastre





Au trecut aproape 21 de ani de la Mareata Revolutie, mai putin cu 4 ani cat a "domnit" Ceausescu. Ar fi cazul sa veden cu sinceritate ce a construit brava natiune romana la indicatiile pretioase ale tovarasului si ce a construit aceeasi natiune pe proiectele celor, pe care cu entuziasm i-am votat.
1. Aveam industrie care producea frigidere, televizoare, masini de spalat rufe, aragaze, aspiratoare care ne tineau pana la pensie si dupa, si avem aceleasi lucruri aduse din import, la care nici nu visam, dar care ne tin maximum 5 ani.
2.Aveam uzine care faceau camioane, tractoare, elicoptere, avioane pe care le exportam dar nu avem astazi bani ca sale importam.
3.Aveam mobila din lemn masiv, canapele si fotolii pat, care nu se mai uzau, avem mobila din rumegus scumpa, moderna si fragila.
4. Aveam portelan, cristal, galle, avem vase yena de import si tot din import vase din plastic incasabil, pentru ca se poarta.
5 Aveam stofe, matasuri, inuri, bumbacuri si mai ales borangic, pe care le avem si astazi dar din import.
6. Aveam pantofi comozi de la Antilopa si Guban, parfumuri romanesti de calitate, avem si astazi pantofi din import incomozi si parfumuri frantuzesti( dar la ce pret!), pe care in trecut le puteam procura "pe sub mana".
7. Aveam paduri, avem munti defrisati.
8. Aveam turism organizat si nu incapeam pe litoral de polonezi, nemti si suedezi, avem turism cu reclame cu frunze si amazoane si dorinta de a face plaja la turci si bulgari.
9.Aveam case de copii si aziluri de batrani pe care le avem si astazi la acelasi nivel.
10.Aveam alimente ECO, chiar daca in ultimii ani le luam pe cartele, avem alimente cu E-uri romanesti sau de import.
12.Aveam spitale si bolnavi, mai avem ceva spitale si mai multi bolnavi de SIDA, TBC, cancer.
13. Aveam un partid unic unde puteai reclama o nedreptate, avem DNA unde poti sa-i reclami pe cei incomozi.
14.Aveam sali de spectacole, unde in ultimii ani inghetam de frig,dar vedeam spectacole de calitate, avem sali de spectacole transformate in discoteci, case de cultura devenite bodegi si teatre care vor ramane fara actori.
15. Unii aveau teama sa mearga la biserica, avem altii care merg sa-si faca propaganda.
16.Aveam cenzura, avem libertate si lesbiene, homosexuali care-si cer drepturile, transsexuali. travestiti, reviste si filme porno, muzica de tot felul, cocalari si pitipoance.
17.Ii aveam pe Ceausescu, Dascalescu, Elena, ii avem, pe Basescu, Boc si pe Elena.
18. Aveam mandrie nationala, considerata astazi desueta, avem complexul poporului de "mana a doua".
19. Aveam invatamant de 10 ani si profesori calificati la sate, avem reforme in invatamant si putini profesori calificati la sate.
20. Aveam o intelectualitate umanista si una tehnica de inalta tinuta, care este pe cale de disparitie si avem o sleahta de impostori si bisnitari care treptat ne subjuga.
...........................................................................................................................................................
Nu am vrut sa preamaresc Epoca de Aur, ci vreau sa spun ca speranta pe care am avut-o in decembrie 89 s-a dus pe Apa Sambetei La ce imi ajuta libertatea ,daca nu am loc de munca, la ce-mi foloseste ca scriu si ma revolt pe blog, daca nimeni nu ma ia in seama? Suntem astazi ceea ce nu am fost niciodata: o natiune debusolata de mana a doua, care avem dezlegare sa luam drumul pribegiei, drept pe care inainte nu-l aveam.Ei, vedeti, aceasta da!!! LIBERTATE.
Drum bun natiune romana!
Pe curand,
Earnest

Niciun comentariu: