duminică, 20 martie 2011

PLANETA SE RASCOLESTE

Cand spun "Planeta se rascoleste", ma gandesc, pe de o parte la corpul ei fizic, pe de alta parte la populatia, pe care temporar o gazduieste.
In ultimii ani, Planeta a adunat prea multe energii negative si toate elementele primordiale: Pamantul, Focul, Apa, Aerul, Vantul au inceput sa se elibereze. Pamantul isi aranjeaza placile sau vrea sa aiba alte forme si se pravale, Focul arde puternic, aprizand si parjolind campuri si paduri, Apa se rascoleste, iesind din matci sau se aduna in nori provocand potop, Aerul inchis iese la suprafata, provocand cutremure, iar Vantul alearga nebun pe deasupra si pe dedesubt, luand cu el obiecte si fiinte, biciuind deopotriva Pamantul si Apa, mutand din loc in loc Aerul sticat de om si raspandind Focul distrugator si purificator.
In Antichitate, in astfel de situatii, preotii si initiatii ar fi inceput misterele, savarsind ritualuri de imbunare a elementelor primordiale. Astazi, preotii si toti cei care slujesc intr-o religie impreuna cu credinciosii in Dumnezeul lor ar trebui sa se roage pentru indreptarea mintilor si spiritelor oamenilor, pentru alungarea Raului care bantuie nestingherit prin lume si care este ridicat la rang de vedeta de unii slujitori din mass media sau legiferat de stapanii ascunsi ai Lumii.
Populatia Planetei este impartita in doua grupe:bogati si saraci. Intre ei se afla o clasa uriasa de mijloc care, fie tinde sa ajunga in randul bogatilor, fie ca se teme sa nu ajunga in randul saracilor. Bogatii se lupta pentru putere si au creat doctrine si partide, prin care ii manipuleaza pe toti ceilalti. Saracii sunt in general analfabeti si nu cunosc alta viata in afara aceleia de a cauta prin desert un strop de apa si o termita pe care sa o infulece, alta viata decat aceea din canale si boscheti, tarandu-se de pe o zi pe alta, cautand prin gunoaie, cersand sau furand, neavand nici puterea si nici vointa de a se rascula. Clasa de mijloc a devenit din ce in ce mai egoista, facandu-si constiincios sau superficial treaba. Intre timp, in liniste si nestingherita se formeaza o gasca, care manipuleaza pe toti, de la sefii de state la slujitorii din mass media, formatorii de opinii, provocand cu mult sadism crize economice, politice, morale, epidemii, saracie si razboaie. Sunt prea puternici pentru a mai putea fi staviliti. Nici eliberarea elementelor primordiale nu-i mai inspaimanta, pentru ca scopul lor este de a le stapani pana si pe ele!
Deocamdata vor sa impuna noua ordine, pe care numai ei o cunosc. Au inceput cu lumea araba asiatica si acum continua cu lumea araba africana, simuland apararea democratiei, atragand de partea lor mass media si opinia publica, adica populatia avida de democratie.
Ei insa nu stiu un lucru, pe care Pitiesele l-au prorocit de acum 2500 de ani: un al Treilea Razboi Mondial ii va distruge tocmai pe ei, cei care il vor provoca!
Pe curand,
Earnest

3 comentarii:

Anonim spunea...

Eu cred ca lumea este formata din nemernici si pupincuristii lor pe de o parte, iar de cealalta parte de lehametitii care s-au saturat sa-i vada pe cei dintai.Asa se face ca , la fel ca si alta data, soarta planetei/Universului se afla in mainile nevazute ale celor de dincolo de noi!

Anonim spunea...

Premisa – Pe 21 decembrie 2012, conform calendarului Maya, planeta isi va gasi sfarsitul. Urmatoarele 10 alineate isi propun sa zugraveasca o imagine de ansamblu asupra societatii romanesti in zilele premergatoare evenimentului apocaliptic.

1. Televiziunile freamata! Editii speciale peste editii speciale! O
batalie crunta pentruexclusivitati.
George Buhnici (corespondent PRO TV): Pe-aici, pe la Vama Bors, va
intra Apocalipsa in Romania!
Dan Diaconescu (OTV): Numai aici la televiziunea poporului, puteti
urmari cataclismul 3D! Dan
Diaconescu Direct…
Valentin Stan (Antena 3): Sfarsitul lumii este rodul unei politici criminale a guvernului!
Tatulici (Realitatea TV): Apocalipsa este un eveniment aproape la fel de important ca primul concert Michael Jackson, pe care l-am transmis eu la Tele 7 ABC…
Prima TV transmite, calm, Schimb de mame…

2. Manelistii se intrec in cantece despre Sfarsitul lumii. Pe locul
intai in preferintele publicului este melodia interpretata in duet de Florin Salam si Nyno.
Doamne vine-apocalipsa
O sa moara toti dusmanii
Si nici n-o sa le simt lipsa
Trece viata, trece anii!

3. La serviciu, in metrou, la cafenele, peste tot auzi romanii
intrebandu-se unul pe altul: Ce faci de sfarsitul lumii, unde-l faci?

4. Marian Vanghelie: Acum ati inteles de ce am lasat sectorul 5 sa arate asa… Locuitorii e obisnuiti cu imaginile apocaliptice deci pregatiti pentru ce vine…

5. Cluburile din Bucuresti pregatesc party-uri si event-uri speciale. In Gaia, unde Poponet si Delia Matache au masa, se pregateste eventul Apocalypse Party Hot Stuff All Night.
In Bamboo, Patrascu a platit o suma importanta ca sa-l lase pe el sa mixeze: End of World Mega Mix.
Romanii s-au repezit sa-si rezerve locuri si la cluburile After Hours,
adica petrecerile de dupa Sfarsitul lumii.

6. Bisericile sunt luate cu asalt de catre cei care vor sa se
mantuiasca pe ultima suta de metri. Pentru eficientizare, preotii spovedesc grupuri si impartasirea se face cu autoservire din cazane.

7. Ca la marile sarbatori, hypermarketurile sunt luate cu asalt! Televiziunile prezinta aceasta stire cu formulari de genul: Oameniispun ca trebuie sa aiba pe masa de Sfarsitul lumii, toate cele cuvenite…Fiind un eveniment care nu s-a mai petrecut, gospodinele nu stiu daca
sa faca drob sau nu.

8. Declaratie Dragos Bucurenci: P..a mea! Io v-am zis!…

9. Tabloidele sunt incorijibile:
Cancan – Monica Columbeanu isi petrece sfarsitul lumii cu Ricky!
Irinel, tu cu cine?
Click – Ce buna e gagica lui Pulhac! Pacat ca o sa crape!

10. Basescu este filmat pe ascuns spunandu-i lui Videanu: Ma doare-n
c*r! Si-asa era ultimul mandat ca nu mai aveam voie sa candidez…

deceneus1@yahoo,com spunea...

Un Intelept imi spunea ca Planeta ar fi salvata daca fiecare dintre noi ar spune"Doamne, ajuta!"
Da, Apocalipsa este in fiecare dintre noi, pentru ca nu ne pasa de nimeni si de nimic! De aceea se rascoleste Planeta! Este prea multa mizerie, luam totul in deradere, nu mai avem valori la care sa ne raportam!