duminică, 10 aprilie 2011

CUM SE DISTRUGE O NATIUNE


Unei natiuni ii trebuie intre 200 si 150 de ani ca sa se formeze , pentru ca procesul de transformare a constiintei de neam in constiinta nationala este de lunga durata. Insa o natiune poate sa fie distrusa in maximum 50 de ani, daca ai bine pusa la punct o strategie.

Dupa anul 1989, asupra natiunii romane a inceput sa se aplice treptat si in mod direct (adica pe fata), strategia de distrugere, mizandu-se pe starea de nemultumire a romanilor fata de ultimii ani ai dictaturii ceausiste. Nu stiu cine a hotarat aceasta operatiune dar sunt sigur ca EI au stiut ca vor reusi, pentru vor gasi in Romania "cozi de topor" gata sa coopereze. Cred ca acestia au fost foarte bine analizati din punct de vedere psihic si observati ani de-a randul in dezvoltarea perasonalitatii lor. Cunoscandu-le evolutia si disponibilitatile, au stabilit strategia, pentru ca prin ei, datorita caracterului lor, puteau sa reuseasca. Au stabilit etapele intr-o anumita ordine dar niciuna nu se incheie cu inceperea alteia, ele desfasurandu-se in paralel, indreptandu-se sigur spre aceeasi tinta, raspunzand cerintelor celor care supravegheaza!

Prima etapa a inceput imediat dupa Revolutie si a constat cu distrugerea simbolurilor si valorilor nationale: notiunea de patriotism a devenit desueta, Stefan cel Mare era doar un curvar, Vlad Teepes doar Dracula, Mihai Eminescu un sifilitic neinteles, Mihail Sadoveanu un pupincurist al regimului stanilist. Dupa ce au terminat cu acestia, au trecut la distrugerea imaginii personalitatilor actuale, fosti colaboratori ai Securitatii, trecandu-se astfel la etapa a doua. Aceasta a debutat cu distrugerea increderii oamenilor in institutii si prima, care a fost atacata, a fost Biserica Ortodoxa si ierarhii ei, fosti colaboratori. S-a continuat cu cu scandalurile intre unii credinciosii si slujitorii Bisericii, ajungandu-se la propuneri de "reformare" a regulilor si a modului de functionare a acesteia si probabil vor dori sa schimbe si dogma ori ritualurile, pentru ca slujbele sunt prea lungi, prin aceasta urmarindu-se fractionarea ortodoxiei.Incepe etapa a treia, celelalte etape continuand in paralel, si anume, desecretizarea dosarelor Securitatii, creand in randul romanilor o adevarata vrajba, nelinisti si banuieli. Si nu numai atat:incomozii sunt amenintati cu publicarea dosarelor sau cu fabricarea unor dosare, daca nu isi vad de treaba. Asa incepe etapa a patra:teroarea. Oare ce este mai aproape de om, camasa sau constiinta? Depinde.

Incepe inchiderea vocilor actorilor, parlamentarilor mai curajosi, scriitorilor, oamenilor legii si a unor elite intelectuale. Etapa a doua, care viza distrugerea increderii oamenilor in institutii, se intinde ca o caracatita, atingand Parlamentul, Scoala, Politia, Armata , extinzandu-se si asupra unor categorii profesionale largi: judecatori, medici, profesori, functionari publici care sunt fie slab pregatiti profesional, fie corupti, pensionari cu pensii nesimtite etc. Vrajba predomina, constiinta se clatina, pentru ca valori nu mai exista in Romania! Acum este momentul sa se inceapa etapa a cincea: debusolarea tineretului, care nu mai are valori la care sa se raporteze, pentru ca peste tot este promovata nonvaloarea (prin mass media, prin cluburi, prin spectacolul strazii), pentru ca li se cultiva ca toti pana la ei au fost niste ticalosi, ca valorile mentionate mai sus. Li se distruge increderea in familie, scoala, justitie, biserica, in societatea romaneasca. Este mai frumoasa si mai usoara limba engleza decat limba romana, care are o gramatica grea, pentru ca elevii trebuie sa o invete pe aceea a Academiei, pana in clasa a VIII-a. Istoria romanilor este o insiruire de evenimente neexplicate, iar altele sunt omise: domnitorii nostri nu au avut niciun fel de viziune, romanii nu au luptat pentru libertate, nu s-au rasculat( nu se mai scrie despre Horea, Vladimirescu, Balcescu sau Iancu) nu au xistat greve, Cuza a fost un dictator, iar reformele le-a facut doar Carol I. Asadar, voi tineri cand veti termina scoala in aceasta societate bolnava, tineri fara constiinta nationala, pentru ca si aceasta este desueta, plecati si lasati Romania celor, care invata limba romana ca pe o limba straina, batranilor nepunticiosi, oamenilor cu handicap fizic, inelectual si moral, cu caini vagabonzi , cu munti dezgoliti si pamant secatuit de resurse! Ma veti intreba: atunci cine vrea si pentru ce vrea o astfel de tara. Earnest va raspunde: cine si pentru ce vor Sahara?

Pe curand,

Earnest

Un comentariu:

Anonim spunea...

Raspunsul la intrebarea din titlu este simplu...." O natiune se distruge cu grija si cu atentie."