vineri, 29 aprilie 2011

DESPRE CIUDATENII




Intalnim in natura si in comportamentul oamenilor si al animalelor diferite ciudatenii. Ciudatenia este un aspect, un caracter ciudat, bizar, curios al unui lucru, al unei atitudini sau al unui fenomen. Am intalnit in ultimele saptamani, la semenii mei, diferite ciudatenii pe care vreau sa vi le prezint, fara a-mi permite sa le critic.Comportamentul acestora nu tine nici de pregatirea intelectuala sau de starea materiala, ci de modul in care ei reactioneaza in diferite situatii, fie normale, fie extreme.

1.Un tanar a murit dupa 3 zile de la primirea unei palme de la un cetatean, in timp ce se distra intr-o discoteca. Tanarul intrase intr-o discoteca, dupa ce fusese la prima parte a slujbei de Inviere, de unde primise Lumina. De ce s-a dus sa primeasca Lumina, daca gandul ii era la distractie?

2.Fundatiile si asociatiile care militeaza pentru protejarea animalelor au protestat impotriva eutanasiei cainilor vagabonzi. Nu i-am vazut, strangand fonduri pentru adaposturi si nici exprimandu-si, intr-un fel sau altul, regretul fata de victimele atacurilor cainilor vagabonzi.

3.Fundatiile si asociatiile care militeaza pentru protejarea copiilor si batranilor nu au protestat impotriva diminuarii ajutoarelor sociale, pentru sustinerea copiilor si batranilor dezavantajati.

4.Comentatorii de stiri au luat atitudine impotriva eutanasiei cainilor vagabonzi si au sustinut protestul fundatiilor, promovand sloganul "Infiati un caine". Nu s-au grabit niciodata sa lanseze sloganul "Infiati un copil" si nici sa prezinte in paralel viata cainilor vagabonzi cu viata inumana a copiilor din boschete.

5. O iubitoare de animale din Germania era foarte revoltata de masura de eutanasie a cainilor din Romania si spunea ca va face tot posibilul sa opreasca turismul spre Romania, unde copiii pot vedea pe strazi cum sunt omorati cainii, cu salbaticie. Copiii lor, oare nu vad in filmele documentare, in muzee sau in cartile de istorie, cum stramosii lor au participat fie direct, fie indirect la exterminarea a peste 6.000.000 de oameni, care nu corepondeau rasei pure ariene? Nu am vazut niciun roman si nici macar un evreu, protestand impotriva promovarii turismului in Germania, tara a carui popor a aceptat tacit gazarea si tranformarea in sapun a milioane de oameni!

6.Premierul Emil Boc l-a intrebat de vreo 3 ori pe un cetatean protestatar de la Ramnicu Valcea (care din intamplare este profesor), daca munceste. Este ciudat cum nu-si pune siesi intrebarea daca a promovat sau daca a sustinut vreo politica economica de creare a locurilor de munca.

7. Poporul roman, in lunga sa istorie, s-a revoltat o singura data impotriva propriilor conducatori, in decembrie 1989. Celelalte revolte au fost impotriva exploatarii straine ( 1437, Gheorghe Doja, Horea, Closca si Crisan, Tudor Vladimirescu, 1907).Conducatorii actuali pot sa stea linistiti, pentru ca urmatoarea revolta va fi peste o mie de ani!

8.Un sondaj a aratat ca 40% din populatia Romaniei este semianalfabeta, ceea ce inseamna ca ceilalti 60% sunt genii.Statul nu-i ajuta nici pe unii, nici pe altii. Cadrele didactice sunt in acelasi procent: 40 sunt mediocre, 60 sunt devotate, talentate, destepte, tolerante fata de umilintele materiale.

9.Romanii au simtul propietatii foarte dezvoltat. Membrii aceleasi familie s-au judecat, s-au certat intre ei, s-au taiat, pentru o palma de pamant. Pamantul geme nelucrat, sufocat de balarii si gunoaie.

10.In Saptămâna Patimilor a fost aprobata manifestarea deviatilor sexuali, prin care solicitau acordarea de drepturi, nicidecum acordarea de sprijin specializat in vederea scaparii de anormalitate! Atata timp ct sunt lasati liberi , de ce doresc sa mai imbolnaveasca si pe altii?

Pe curand,

Earnest

Niciun comentariu: