marți, 3 ianuarie 2012

NESTEMATELE SI LEGENDELE LOR (II). OPALUL NESTEMATA ZODIEI CAPRICONULUI

Opal negru, in valoare de 2300 de dolari caratul, reflecta un curcubeu de culori







Opalul este o piatra semipretioasa- piatra iubirii si talismanul hotilor si spionilor, piatra nationala a Australiei - face parte din familia calcedonilor, fiind o varietate de dioxid de siliciu amorfa, hidratata, cu duritatea de 5-5,5. Opalul este guvernat de planeta Saturn, ii corespunde ziua de sambata, cifra 4 si plumbul. In functie de culoarea dominanta (rosie, alba, neagra, verde), poarta denumiri diferite, iar istoria lor este foarte bogata in intamplari adeseori dramatice. Etimologia cuvantului se gaseste in limba sanscrita si se traduce prin "piatra pretioasa, bijuterie",
In Grecia Antica, opalul era numit "arcul ceresc in piatra", denumire care isi gaseste originea in mitologie. Iris, fiica lui Okeanos, avea misiunea ca in fiecare seara sa dea la o parte perdeaua care acoperea bolta instelata, iar in timpul zilei isi intindea aripile pe cer, formand un arc ceresc. In locul unde cercul ceresc atingea pamantul, acolo se nasteau franturi de curcubeu, geme sclipitoare - opale. In Evul Mediu, la celebra Universitate Sorbon din Paris, se explica curcubeul ca fiind o lumina venita din cer pe pamant, dupa ce a trecut prin ferestrele de opal ale cerului. Tot in acea perioada, opalul era numit Lapis ranarum "piatra broastei", pentru ca se considera ca aceasta s-a format in smarcuri fetide, unde colcaiau serpi veninosi si broaste raioase. In laboratoarele alchimistilor din Praga, opalul era folosit in experientele alchimistilor pentru a obtine mult ravnita piatra filosofala.
In istorie, au existat cateva opale celebre, printre care opalul lui Nonius, al reginei Maria Stuart si al imparatesei Iozefina.
Opalul senatorului Nonius era de o rara frumusete, ceea ce l-a determinat pe Antonius, in anul 37 i.e.n. sa-i ofere pe el o suma fabuloasa, pentru a-l face cadou Cleopatrei. Nonius nu a vrut sa-l vanda, pentru ca se considera ca acel opal cazuse din aripa lui Iris si ca avea puteri miraculoase. Suparat pe Nonius, Antonius l-a exilat departe de Roma, dar odata cu disparitia senatorului din viata publica romana, a disparut si celebrul opal. Un alt opal celebru i-a apartinut nefericitei regini a Scotiei, Maria Stuart, care l-a folosit drept sigiliu pentru corespondenta. Pe el era scris :"Tot ce am mai drag, se afla sub pamant". Opalul de foc numit "Incendiul Troiei" este un alt opal celebru. Acesta a fost daruit ce catre Napoleon singurei femei pe care aiubit-o cu adevarat, imparateasa Iozefina. Insa Iozefinei nu i-a purtat noroc, pentru ca in anul 1809, Napoleon a divortat, pentru a se casatori, din interese politice, cu Maria Luiza de Austria.
In ceea ce priveste rolul lui terapeutic, in vechime era socotit ca fiind benefic pentru auz, vaz, te ferea de deochi, in special opalul negru, ii inspira pe creatori si ii proteja pe calatori. Astazi, in cristaloterapie este recomandat drept remediu pentru stres si bolile de inima.
In aceste vremuri in care devenim din ce in ce mai mult stresati si statisticile arata pe primele locuri in lume bolile cardiace ca fiind cauza decesurilor la persoane care nu au atins varsta pensionarii, va recomand, nu numai capriconilor ci tuturor cititorilor mei onesti, sa purtati opale.
Va doresc multa sanatate in noul an si putere sa faceti fata vremurilor care vin!
Pe curand,
Earnest

2 comentarii:

Clemansa spunea...

Varietati de opal:

opal negru, opal cameleon, opal de apa, opal comun, opal de ceara, opal muschiform, opal dendritic, opal de miere, opal lemnos, opal laptos, cristal de opal (incolor transparent)
opal de foc (rosu-portocaliu transparent)
opal arlechin (diverse nuante)
opal alb (alb translucid)
semi-negru (cenusiu)
girasol (translucid, asemanator pietrei lunii)
opal de apa (incolor transparent)

Efectele asupra purtatorului:
Puternic rol protector
Confera stabilitate
Atrage multe modificari in viata
Il ajuta pe purtator sa-si scoata la iveala intregul potential
Are calitati magice si efecte benefice pentru sanatate
Mareste creativitatea, inspiratia, fericirea, imaginatia, sentimentul de valoare personala, relaxarea, energia fizica, spontaneitatea
Aduce bani, succes, noroc, fericire, dragoste, speranta, protectie, pace
Pune in legatura cu vietile anterioare
Scade inhibitia, scoate la suprafata emotiile reprimate
Opalul de foc aduce succes la bani, confera pasiune si energie
Opalul negru purtat langa inima fereste de rau, de deochi si protejeaza calatorii aflati la drum
SANATATE: benefic pentru vaz, auz, dureri de cap

deceneus spunea...

De acum am sa port doar opale.