duminică, 15 ianuarie 2012

PENTRU ROMANII MEI DE AICI SI DE PRETUTINDENI




Romanii mei, de aici si ceilalti risipiti pretutindeni in lume din diferite motive, ati fi dus-o mult mai bine, daca in fiecare etapa a vietii voastre ati fi facut, ati fi stiut, ati fi inteles multe lucruri.

1. Cand erati elevi, daca in timpul orelor de Constitutie, Educatie sau Cultura Civica ati fi invatat sau macar ati fi fost atenti, in loc sa va faceti temele la mate, sa invatati pe de rost comentariile la romana sau sa faceti fituici la fizica sau chimie, ati fi aflat care sunt principiile unui stat democratic, care sunt puterile intr-un stat si care este rolul fiecarei puteri, care va sunt obligatiile si drepturile, cum sa va manifestati si cum sa cereti sa vi se respecte drepturile.

2. Cand erati elevi si cand ati devenit maturi ati fi invatat si ati fi inteles din istorie ce inseamna progresul social si cel politic, cum poate un stat democratic sa devina dictatorial atunci cand incepe sa guverneze prin decrete-lege/ordonante de urgenta, asumarea raspunderii sau a responsabilitatii guvernamentale.

3. Cand ati devenit majori si ati putut vota, v-ati fi prezentat cu totii la vot si ati fi inteles ca sintagma "Sa traiti bine" nu inseamna "Sa traim bine", ca vi se face o urare si ca numai voi veti fi responsabili de modul cum veti trai, ca cei care va fac urarea, niciodata nu vor fi alaturi de voi.

4. Nu ati inteles cat de usor puteti fi manipulati. Astfel:

a. Ati crezut ca tot raul din tara si culmea coruptiei stau in termopanele lui A.Nastase, ca vanzarea flotei este fara importanta, pentru ca doar numai doua ramuri economice au fost distruse: transportul fluvial si maritim si comertul intern si extern si doar cateva mii de oameni au ramas fara loc de munca, pe cand termopanele...eheee....., jale mare pentru poporul roman;

b .Ati crezut in mitul puterii dat de spanac lui Popeye Marinarul, fara sa luati in considerare faptul ca aceasta putere va poate ciurui;

c. Marea manipulare sub deviza "Dreptate si Adevar" a facut ca golaniada sa triumfe in Romania. Si cand ma gandesc cat a mai fost criticat Iliescu pentru epitetul "golanule" spus unui cetatean onest, care a stiut, peste ani, sa aleaga cu inversunare simbolul golanului democratic si anticomunist!

d. Vi se inoculeaza zi de zi, ideea ca o duceti rau din cauza salariilor mari ale unei mani de parlamentari, a unor pensii nerusinate, nelasandu-va ragaz sa va ganditi ca o ducem rau din cauza unor guvernanti amatori, care se pricep foarte bine sa-si mareasca averile. Vi se indreapta ura si neincrederea in singura institutie- Parlamentul, care ar mai putea salva democratia si Romania, prin dezbateri si legi in folosul poporului;

e. Marele Jucator, prin diversiuni, a reusit sa va faca sa nu vedeti cum tara a fost transformata intr-un teatru de razboi mediatic, iar acum stradal. Infiltreaza turbulenti printre protestatari, pentru a-i determina pe jandarmi sa ia masuri violente, pentru a distruge increderea romanilor in reusita unui protest, pentru a putea institui stare de urgenta si atunci, vedem noi arestari....;Imi amintesc de vremea mineriadelor. Nimeni nu ma poate convinge ca distrugerile de atunci s-au datorat minerilor si nu celor infiltrati, pentru ca am convingerea ca niciodata cei care stiu ce inseamna munca grea, nu vor distruge bunuri materiale. S-a vrut distrugerea unei categorii sociale si s-a reusit, asa cum, pe rand, vom fi cu totii distrusi.

Consider insa ca niciodata nu este prea tarziu. Asa ca , dragi romani de aici si de pretutindeni, mai este timp pentru a invata si a intelege si mai ales a simti. Ma intreb, oare va fi nevoie de autorizatie la 24 ianuarie ca sa jucam Hora Unirii?

Pe curand,

Earnest

13 comentarii:

Anonim spunea...

Unii comentatori spun ca Presedintele se afla la munte si ca sta linistit. Se inseala. Presedintele nu este linistit si nu este la munte. Este in Bucuresti si organizeaza diversiunea. Are oamenii lui care se infiltrau la mitingurile opozitiei, sabotandu-le, oamenii care il aplaudau la mitigurile lui, printre care si cel care ii pupa mana. Sa nu-mi spuna mie "Mutul" ca protestatarii au aruncat cu piatre in capul reporterilor de la posturile TV Antena!Cel mult, aruncau in reporterii posturilor probasiste. Stiti, domnule Earnest, ce ma revolta pe mine cel mai mult? Ca ne considera inca tampiti si ca nu isi cunoaste poporul!

Petru spunea...

Romani de aici, nu ati inteles ca Zeus nu va lasa sa va revoltati? Cei care se revolta, cei care nu vor reforma sunt huliganii, care sparg magazine, care fura, care nu muncesc? Oare nu intelegeti ca pe el nu-l intereseaza ce distrugeri se vor face, ci doar sa demonstreze ca ei, guvernantii, au de a face cu un popor salbatic, pe care va trebui sa-l disciplineze prin dictatura? Iar voi, romani de pretutindeni, poate acolo unde v-ati stabilit definitiv sau temporar ati invatat ce inseamna democratia dar sunteti cei mai vinovati, caci votul vostru l-a facut sa ajunga si sa devina Zeus.

clemansa spunea...

Prosti ...da...multi! Acestia sunt romanii! Stau pe burta si rad de cei ce iau atitudine! Asteapta sa vada spre unde se inclina balanta si apoi se arunca sa pupe dosuri si papuci ca sa apuce si ei o farama de ceva!Pe lasi nu-i jelesc, pe cei ce n-au invatat la timp ii compatimesc, iar pe misei ii urasc! Cred doar in ceea ce pot face eu pentru mine si ai mei....In rest ...lupta cu morile de vant nu mai vreau!!! Cele bune!Pe curand!

Ana spunea...

Nu vedeti ca istoria se repeta? Le reamintesc celor care au trait evenimentele din decembrie 1989, discursul lui Ceusescu imediat dupa protestele de la Timisoara,cand ne informa ca un grup de huligani au vandalizat magazinele din centrul orasului si bla, bla, bla....Asa ne trebuie, daca am rabdat si nu am luat atitudine, acum vom fi toti cei care vom protesta niste huligani! Ni se va taia cheful de a mai lua atitudine! Europa trebuie sa inteleaga ca romanii au protestat in primul rand impotriva unui regim dictatorial. Daca ar fi protestat impotriva crizei economice ca grecii, spaniolii, francezii, ar fi fost toti romanii alaturi de profesori, medici, pensionari, politisti care de atatea ori au manifestat, dar nimeni nu li s-a alaturat.

Adi spunea...

De ce nu i-au arestat pe huligani, caci erau in grupuri compacte? Pentru ca aveau sarcini sa nu-i aresteze sau daca i-au arestat le-au dat drumul. M-am saturat de Basescu, Udrea, Boc, Anastase, Blaga, Frunzaverde si toata sleahta lor de parveniti semianalfabeti. Traiasca Romania trezita!

Anonim spunea...

Va agitati degeaba. Ciclopul vegheaza si are langa el trepadusi, care muncesc din greu. Se tem de caderea Marelui Jucator, pentru ca odata cu el vor cadea si ei. Nu sunt inca pregatiti, pentru ca nu si-au aranjat treburile pe acolo unde au dus banii romanilor. Vor pleca pe rand si nu mare mi-ar fi mirarea daca la parasirea barcii l-ar iuta pe capitan. De fapt capitanul pleaca ultimul, dupa ce-i salveaza pe ceilalti, dar la dansul nu va fi vorba de generozitate si de respectarea regulii, ci de faptul ca pupincuristii lui, saturati de atatea zbierete si jigniri il vor parasi, mai ales ca vaporul a devenit de mult o barca prapadita, pentru ca asta a facut el din aceasta tara.

maria spunea...

Voi barbati, decat sa scrieti pe bloguri, mai bine iesiti in stada si aparati-va libertatea, copiii, pruncii din pantecele nevestelor, pentru ca se vor naste intr-o tara care nu le mai ofera nimic. Faceti ceva ca sa nu va reproseze mai tarziu proprii copii sau nepoti ca nu ati facut nimic pentru ei.

Marius spunea...

A fost schimbata tactica de Profesor: se infiltreaza oameni de ai lor printre manifestanti, ii sacaie si-i provoaca la bataie. Veti mai vedea, daca vor mai continua manifestarile, si alte tactici. Se joaca cu noi, ne ocupa timpul si in aceasta perioada, cine stie ce pun la cale?

Tepii Ariciului spunea...

Mi se face scarba de afirmatiile celor 2 B : unul este un cioban ajuns parlamentar european si se crede Mecena ortodoxiei romane, iar celalalt este urmasul frustrat si complexat al unei vechi familii intelectuale, care se crede Titulescu. Rusine lor si celor care gandesc ca ei!

Anonim spunea...

Cred ca rabdarea si-a atins limitele. Atata nesimtire, rar intalnesti.Dictatorul tine discursuri ambasadorilor ca si cum totul este perfect in Romania, trepadusii lor creaza diversiuni de la inervarea manifestantilor , la jignirea lor pe internet ( vezi asa-zisa gluma cu studentii care se intreaba ce cladire este aceea a Universitatii)pentru a arata ca huliganii si golanii sunt in strada.

Protestatarul spunea...

Ieri, Boc, ca si Ceausescu acum 21 de ani in urma, spunea ca va raspunde in fata Parlamentului. Daca Ceausescu stia ca Marea Adunare Nationala este salvarea lui pentru ca membrii ei erau oameni cu aceasi ideologie, Boc stie ca in Parlament majoritatea ii apartine. S-ar putea sa aiba sau nu surprize. Ma intreb, cum va raspunde acea majoritate atunci cand ei vor pica, pentru ca pana la urma, tot vor pica.Ce vor pati acei care executa comenzile de reprimare a protestatarilor? In 1989, militia, armata nu au executat ordinul si dupa aceea au fost judecati cu totii? De ce ei nu aveau voie sa apere un regim si astazi jandarmeria, politia au acest drept? Tot ieri, l-am vazut pe Ciorbea cum se lauda si cat de corecta a fost guvernarea sa. Oare oamenii au uitat cat de rau a fost pe vremea taranistilor, ceea ce a dus ca de atunci incoce, ACEST PARTID SA NU MAI AJUNGA IN PARLAMENT? Ma tem ca cei care vor lua puterea, in urma alegerilor, sa nu faca aceeasi greseala ca Nastase: sa se ocupe doar de refacerea economica si sa-i lase nepedepsiti pe toti cei responsabili de saracia tarii!

Sorin spunea...

Aud ca Basescu si ai lui sunt lasi.Nu sunt lasi: nu le pasa! Astept clipa cand le vor pasa!
Aud, de asemenea, pe diferiti analisti ca saracia i-a scos pe oameni in strada. Au facut o lista de motive, dar pe acea lista nu am gasit ca motiv dictatura care s-a instaurat in Romania. Eu am auzit ca se striga "Jos Basescu"- simbolul dictatorului zilelor noastre- si al acolitilor lui si nicidecum "Vrem bani"!
Ii aud pe Cristoiu si invitatii lui, Guse si Andronic, toti traseisti in opinii si atitudini, cum ne sugereaza ca cei care protesteaza, nu protesteaza ca in anul 1907 sau ca in anul 1989. Domnul istoric Cristoiu nu intelege ca acum doar se protesteaza! Ce ne sugereaza: sa iesim cu furcile si cu rangile, ca sa se spuna ca suntem necivilizati, o masa de flamanzi care nu au inteles masurile de austeritate?

Profesorul spunea...

Domnul Sorin aude,iar eu nu aud. As vrea sa aud cum a fost demis eminentul ministru de externe, care i-a jignit pe manifestanti. In orice stat democratic un astfel de ministru, in asemene momente de tensiune, ar fi fost demis, Aceasta este o dovada, ca lor nu le pasa, dupa cum zice domnul Sorin. Noi nu simtim ca le-ar pasa. L-am auzit astazi pe ministrul Funeriu care isi lauda reforma si cum cerea parintilor sa aiba incredere in membrii ministerului si in inspectorii scolari, dar nu a pomenit de increderea pe care acestia ar trebui sa o aiba in cadrele didactice, care isi fac in continuare treaba, desi li s-au taiat salariile. A vorbit despre criza, cand a fost intrebat de bugetul mic al invatamantului( dar a afirmat ca ministerul are bani suficienti pentru dotarile clasei pregatitoare), fara sa spuna ca nu a facut nimic ca sa ceara respectarea legii:acordarea invatamantului 6% din buget. Domnule ministru, unde s-au dus banii cuveniti invatamantului, pentru celelalte ministere nu este criza?