miercuri, 17 iunie 2015

Scrisoare deschisă către domnul profesor de fizică C. de la L." M.E" din Bacău

Domnule profesor C.,
   În marea lui iubire pentru ființa pe care a creat-o după chipul și asemănarea sa, Dumnezeu l-a înzestrat pe OM cu HAR, lăsându-i acestuia sarcina de a-și păstra, cultiva, hrăni harul. Unora le-a dat harul profeției, iar altora diferite haruri ca: acela de a-i vindeca trupește sau spiritualicește pe cei din jur, acela de a le deschide  semenilor orizonturi spre cunoaștere sau acela de a le înfrumuseța viața cu creațiile lor, ori acela de a le face viața mai confortabilă prin ceea ce ei contruiesc, fabrică , cultivă și multe alte haruri cum ar fi, de pildă, cel de lider sau de măturător ori apărător al dreptății, libertății, al ordinei etc. Probabil, dumneavoastră Dumnezeu v-a dat harul de a-i educa, forma, învăța pe cei care de bună voie sau obligați de familie sau de lege trebuie să învețe și au avut ghinionul să vă fie elevi, iar dumneavoastră să le fiți mentor. Oare cu ce au greșit acești educabili, ca să vă aibă pe dumneavoastră magister? Oare v-ați descoperit harul profesoratului când ați dorit să deveniți profesor și l-ați lăsat acolo în hibernare, fără să-l hrăniți? Sau poate ați considerat că a fi profesor înseamnă doar să le turnați elevilor cu lingura fizica în cap, fără să vă gândiți că elevii dumneavoastră au nevoie și de educație nu numai de instrucție și că dumneavoastră trebuie să le fiți, într-un fel sau altul, model?. Nu pot să înțeleg, cum acum, la început de mileniu 3, un profesor la un liceu care urcă în topul liceelor bune din județ, când statul se străduiește prin diferite programe să-i integreze pe copiii rromi în societate, prin educație, dumneavoastră, care sunteți acel profesor, vă duceți în fața unei clase de elevi și vă adresați unui elev rrom, care vine la școală, care învață, care vrea să nu fie un stereotip, cu întrebarea: "N-ai plecat încă cu șatra?". Mă întreb, cum puteți să faceți în fața clasei afirmații de genul:"În această clasă sunt elevi de pușcăriași. care nu au primit nicio educație", fără să vă gândiți la faptul că tocmai misiunea dumneavoastră de profesor este aceea de a face educație, în orice situație, indiferent de mediul din care provin elevii dumneavoastră. Și apoi, cine vă   dă dumneavoastră dreptul de a judeca familiile elevilor ?. Doamna directoare H.C., care înțeleg că vă este rudă, nu v-a fost mentor, nu v-a spus cum să vă comportați în liceul pe care dumneaei vrea să-l ridice pe scara valorilor liceelor din județ?
   În concluzie, domnule profesor, eu, cetățean onest al aceste țări, vă sfătuiesc să meditați asupra harului dumneavoastră și dacă nu-l mai descoperiți, făceți-vă un partid sau Fundația  Profesorilor fără Har, candidați pentru  vreo primărie sau mai bine pentru Parlament și militați acolo pentru o lege a protejării profesorilor fără har, cumpărați-vă vreo 7 case și trăiți bine din chirii, petreceți-vă vacanțele la Miami Beach și lăsați-vă de meserie, pentru că nu meritați să fiți profesor! Acest sfat îl dau tuturor celor care nu și-au descoperit harul de a fi dascăli și care,în loc să-și educe semenii, îi înrăiesc, îi fac să urască școala, ajungând oameni plini de ură!
Pe curând,
Earnest

6 comentarii:

Un elev spunea...

Daca este proful despre care banuiesc eu ca va referiti, va pot spune dumneavoastra si cititorilor dumneavoastra, ca respectivul profesor obisnuieste sa jigneasca frecvent elevii de la uman, spunandu-ne ca suntem prosti si indiferent cat de bine stim, nu ne pune mai mult de 6. Motivul este ca suntem la profil uman, nu stim fizica si asta e nota pe care o meritam. Eu cred ca noi trebuie sa stim fizica pe care programa de la uman o prevede, nu fizica pe care trebuie sa o stie cei de la real. M-am intrebat uneori, daca domnul profesor C. stie tot atat de bine o limba straina pe care noi o stim, daca citeste tot atat de multe carti cate citim noi. Si daca nu stie sa vorbeasca o limba straina sau daca nu-i place sa citeasca, dumnealui este prost? Dar sa stiti ca nu este la "singular". Mai intrebam si noi colegii de la alte licee. Majoritatea profesorilor de stiinte reale au o proasta parere despre elevii de la umana. Ne-am intrebat o data daca au aceeasi parere si despre colegii lor de cancelarie, care predau discipline umane.

Profesorul spunea...

Domnul coleg, nu a auzit de inteligențe multiple? Trebuie trimis la cursuri de formare, doamna directoare!

Țepii Ariciului spunea...

Măi, Earnest, știi care este discriminarea cea mai dureroasă? aceea făcută copiilor. Acest C., care nu merită să i să spună domn profesor, ar trebui zgâlțiit un pic. Ce face cucoana aceea de la partidul tău care stă în fruntea ISJ-ului? Își bălăngăie capul dintr-o parte în alta și atât.Să-și trimită oamenii pe teren să vadă pulsul unei școli. Spune-le ălora de la partidul tău să o pună pe treabă, că imagine bună nu mai are instituția pe care o conduce!Peștele de la cap se impute! Păcat, mare păcat, pe vremuri, partidul vostru a avut oameni valoroși!

Un fost elev spunea...

Pe vremea doamnei directoare M.Dughiri nu s-ar fi intamplat asa ceva. Dar oamenii mai ies si la pensie, dar nu mai sunt profesorii de altadata, cum nu mai sunt nici elevii de atunci. Treceam prin fata liceului si vedeam elevii cu pantaloni scurti. La fel am vazut si prin fata Colegiului Vranceanu ( acolo se si fumeaza, iar peretii scolii sunt plini de grafiti). Ce cred profesorii si directorii, daca ii lasa pe elevi si profesori sa incalce regulamentele sunt mai populari? Ce generatie pregatiti? Una care nu stie de nici o regula? Sau nu va pasa.

Vocea Poporului spunea...

Vocea Poporului,
Eu am o parere proasta despre tigani, pentru ca nu vor sa-si trimita copiii la scoala, pentru ca unora nu le place sa munceasca, dar admir pe toti tiganii care isi trimit copiii la scoala si pe toti tinerii tigani care invata si muncesc. De aceea, ma alatur revoltei Tepelusului si cer directoarei si inspectoarei sa verifice cele relatate pe acest blog si sa ia masuri impotriva acelui profesor. Nu este admisibil sa se faca discriminare intre elevi, nu este posibil sa se sugereze, prin diferite remarci, diferente intre elevi.Rusine, de 3 ori rusine!

Bogdan spunea...

Cand un elev greseste, cand un elev incalca regulamentul scolar, cand un elev se cearta, se bate sau jigneste pe colegii lui, i se scade nota la purtare. Un profesor care vorbeste urat cu elevii lui, cand ii jigneste, ce pateste? Daca stie cineva, ce pateste un astfel de profesor, sa imi spuna si mie.