joi, 23 iunie 2016

DESPRE TRĂDARE ȘI TRĂDĂTORI

"Iubesc trădarea, dar îi urăsc pe trădători. "
( Iulius Caesar)
"Trădare să fie (...) dar să o știm și noi."
 (Farfuridi, în "O scrisoare pierdută" de I.L.Caragiale)

Trădarea sau hiclenia, termen juridic medieval folosit pentru ceea ce numim astăzi înaltă trădare, era pedepsită în Evul Mediu cu moarte prin spânzurare, pentru oamenii de rând și cu decapitarea, pentru boieri/nobili. Hiclenia însemna încălcarea loialității față de domnitor și față de țară.
  În dreptul actual, în Codul penal, trădarea este definită , începând cu art. 391 până la art. 402. În art.391, trădare este socotită și "aservirea față de o putere sau organizație străină".
  Trădători au existat în toate timpurile și în toate spațiile istorice. Trădări justificate sau absurde au existat și în istoria noastră, iar trădătorii sunt cei mai urâți oameni de o națiune sănătoasă. Întrebarea este, dacă națiunea noastră mai poate fi socotită o națiune sănătoasă și îmi vine în minte un aforism al lui  Octav Bibere: "De fapt sfârșitul Lumii începe atunci când trădătorii sunt omagiați de cei trădați". Noi românii, cam asta facem de vreo 25 de ani: îi apreciem pe trădători și îi hulim pe patrioți.
  La noi, trădarea a început cu denigrarea valorilor și atunci a început sfârșitul culturii și civilizației românești. Nu știu dacă trădătorii au făcut-o dintr-un impuls personal, din neputința lor de a-și iubi valorile sau dacă aceștia sunt aserviți unor puteri sau organizații străine. Patapievici, un fizician devenit peste noapte istoric, filosof, eseist și apoi, datorită ideilor sale prin care demola valorile românești a devenit președintele ICR, ne-a învățat că noi, românii, suntem excrementele romanilor, iar istoricul Lucian Boia s-a gândit să demitizeze istoria românilor, ca și cum istoria noastră este un mit, nu o înșiruire de fapte istorice, unele dintre ele chiar eroice, ca și cum el, ca istoric, n-ar ști cât de mitizate sunt istoriile altor popoare. Alții s-au gândit să-l terfelească pe Mihai Eminescu sau să se mire de ce a fost sanctificat Ștefan cel Mare! Unii s-au străduit să facă programe școlare integratoare la literatura română sau la istorie, încât, dacă întrebi un absolvent de liceu, ce știe, de exemplu, despre Dimitrie Cantemir, acesta "dă în bâlbâială". Mai mult, am înțeles că tehnocrații vor să scoată din curriculum disciplina istorie. Ăștia sunt trădători pe față, dacă mai iei în considerație că fac tot posibilul ca să nu accesăm fonduri europene, ca să rămânem subdezvoltați, săraci și ca să vindem ce mai avem de vândut, ca să putem supraviețui.
  În paralel cu trădarea valorilor spirituale  ai cărora trâdători sunt cunoscuți, pentru că mass media i-a promovat, invitându-i la diferite emisiuni, s-a declanșat și cealaltă trădare: vinderea la fier vechi a economiei românești, ai cărei autori stau ascunși. A început lupta împotriva corupției, înainte de a se defini clar ce ste corupția. Oare corupți nu sunt și trădătorii care au vândut această țară, pe comisioane grase ( după câte știu eu, comisionul nu este legiferat în România)?. După ce au manipulat populația că vor anihila corupția, căci aceasta aduce sărăcie și ucide, s-a dovedit că, deși penitenciarele sunt pline de așa-zișii corupți, națiunea o duce mai rău. Corupții principali sunt profesorii, medicii și preoții ortodocși, de aceea se corectează tezele de la examene în alte județe, medicilor li se fac dosare pentru că merg la conferințe, ca să se informeze cu ce tratemente se mai vindecă bolnavii în alte țări, iar pe preoți îi acuzăm că au prea mulți credincioși la pelerinaje, că vând prea multe icoane, lumânări, cărți ș.a.! Alți corupți nu s-au găsit! După ce au fost demitizate personalitățile culturale și istoria, a început demitizarea Bisericii Ortodoxe și în ultimul timp s-a trecut la demitizarea valorilor sportive, începând cu sportivii care au făcut ca stadioane întregi să se ridice în picioare la intonarea Imnului românesc și terminând cu antrenorii lor. Mă întreb, ce  sau cine urmează?. Deocamdată văd că se construiesc alte valori, cum ar fi Festivalul  filmelor gay de la Cluj sau Bucharest Pride 2016 ori Marșul Diversității pe ruta Arcul de Triumf- Piață Victoriei. Aceasta nu era ruta pe unde defila Armata Română? Asta da: adevărată răsturnare a valorilor și trădare față de valorile morale!
Pe curând,

Earnest

3 comentarii:

Leo spunea...

Ma intreb, cum presedintele unei tari isi permite sa vina in alta tara si sa aprecieze politica interna din acel stat, vorbind despre coruptie, justitie, D.N.A. Este vorba, dupa cum v-ati dat seama, despre presedintele german și despre vizita lui in aceste zile in Romania. Oare s-a mai intamplat si in alta tara o astfel de situatie? Oare tradator nu este si aceea persoana, care i-a permis acest lucru sau care nu i-a dat o replica politicoasa dar categorica?. Pastorul-presedinte a avut si o intalnire cu unii parlamentari si a abordat acelasi subiect.Tovarasul de trista amintire, despre care noi zicem ca avea un "limbaj de lemn", o tragea cu neamestecul in treburile interne. Si cat eram noi situati dincolo de Cortina de Fier, nici regina Angliei, nici presedintele SUA nu au indraznit, in vizitele oficiale, sa aprecieze politica interna a Romaniei si va spun celor care au trait acele timpuri, ca ar fi avut ce spune.Asa cum eram, traind intr-o societate pe care cei din afara ne-au dat-o cadou, aveam demnitatea unui popor care nu se las[. Dar vorba poetului: am fost pierduti la un pariu.
Rusine sa le fie tradatorilor si celor care-i aplauda sau care-i voteaza!

Vocea Poporului spunea...

Bravo englezilor! Naiv este acel care credea ca englezii vor sta sub papucul Angelicai.
Ce se va intampla cu Romania? Va trece locul 8 in UE, dupa suprafata, Bucurestiul va deveni al cincelea oras mare in UE, la fel, si limba romana va fi a cincea limba ca pondere, vorbita in UE. O parte dintre romani se vor intoarce acasa si daca au adunat ceva bani vor face ceva in Romania si vor munci acasa ca acolo; doctorii si asistentele medicale se vor intoarce si ei, caci tot avem lipsa. Vom avea din nou elevi in scoli. Va creste puterea SUA si dolarul. America se va infiltra treptat in economia europeana, dar asa ne trebuie, daca am stat cu capetele aplecate in fata Germaniei, care ne-a aratat ce poate face, cand devine puternica, dar nu am invatat nimic din trecut!

Țepii Ariciului spunea...

Trădător este și alesul electoratului care uită ce a promis în campanie și nu face nimic pentru comunitatea lui, ci doar pentru sine; trădător este și cel care strigă la cel care face ceva. că respectivul își acumulează capital politic și mi se pare firesc să existe astfel de opinii, de vreme ce procurorii au creat un precedent pe această temă, cu Olguța Vasilescu. Așa i s-a întâmplat astăzi tânărului edil băcăuan, proaspătul investit, Cosmin Necula, care, aseară, în inundațiile care au avut loc pe arterele din nordul orașului, el a dat o mână de ajutor ( chiar a și împins mașini blocate în trafic), a organizat evacuarea apelor, astfel încât la miezul nopții zona afectată era scoasă de sub ape. Dar feisbuchistilor nu le-au convenit și au vorbit despre faptul că tânărul primar își face campanie electorală. Dacă ar fi lăsat sub ape nordul orașului, ce ar fi zis feisbuchiștii? Eu cred că mulți dintre concetățenii noștri nu se vor vindeca niciodată de sindromul Ghiță Contra sau de răutate, fiindcă mulți dintre ei sunt plini de răutate și mai ales de ură. Nu știu de ce îi urăsc pe cei care fac ceva și sunt plini de afecțiune față de toți care au păcălit acest popor.