miercuri, 5 octombrie 2016

ROMÂNIA ȘI LEGEA JUNGLEI

 De câte ori m-am înfuriat, am scris pe acest blog,pentru mine, pentru a mă elibera de energii negative dar și pentru cei care mă citesc, despre: "România o țară bananieră?", "Românii și dictatura", "Despre democrație", "Despre patriotism", "Pseudocultura", "România o mahala cu o populatie porno și de tâmpiți", "Aștept vremea când în țara mea...", "Despre identitate", "Lege și fărădelege", "Despre demagogie și demagogi", "Nu învățăm nimic din istorie" etc. Însă, oricât de revoltat am fost, nu am trecut niciodată prin starea actuală, aceea de a mă simți că trăiesc într-o junglă. La școală, am învățat că jungla este o pădure tropicală sau subtropicală deasă, greu de străbătut, cu numeroase tufișuri și liane, situată adesea în regiuni mlăștinoase. În junglă supraviețuiește cel mai puternic, de aceea și expresia "legea junglei", înseamnă "legea celui mai puternic". Ce ne facem, când cei puternici se schimbă mereu iar când le este luată puterea se sfâșie între ei, când armele lor sunt: denunțul, autodenunțul, dosarele reale ținute în sertare sau fabricate ad hoc și manipularea maselor largi de oameni?. Ne încurcăm în legi, așa cum ne-am încurca în lianele junglei, ne afundăm în denunțuri, intrigi ca și cum am fi înghițiți de mlaștinile junglei. Nu știm de partea cui este dreptatea, pentru că, după ce suntem intoxicați cu știri bombă , aflăm că totul a fost o înscenare, că denunțătorul a fost pus să spună ceva despre cineva, despre care habar nu avea. Aflăm că universitarii, rectorii, cei care pregătesc intelectualitatea românească sunt niște plagiatori, că până și cei care luptă împotriva corupției sunt și ei plagiatori. Toți politicienii sunt corupți, dar de fapt nu ei sunt corupți, ci alții, vinovăția stabilindu-se în funcție de cine deține puterea. Vin alegerile, trebuie eliminați toți cei care mai au habar de politică, în mare parte presupuși corupți. Avem nevoie de oameni noi (vă mai amintiți ideologia ceaușistă a omului nou?), curați. Întrebarea pe care mi-o pun eu este, ce înseamnă să fii curat? Să ai o minte închisă sau o minte deschisă? Să fii puternic sau slab și ușor de manipulat, de cei care stau în spatele tău, ca să te ajute să treci printre lianele și mlaștinile junglei unde vei fi aruncat, în numele unei idei pe care nu o înțelegi.? Să aperi sistemul, adică ordinea creată prin instituții și legi sau să fii antisistem, aplicând legea junglei?. Cine va conduce această țară? Cel în pieptul căruia mai bate o inimă de patriot sau una de trădător snob?. Sunt mai revoltat ca niciodată din cauza mizeriei morale în care ne-am afundat, din cauza incapacității de a judeca singuri  ceea ne este mai bine pentru noi, de faptul că nu vedem că trăim într-o junglă din care nu mai putem ieși, pentru că ne-am rătăcit și nu mai găsim cărarea spre lumină.
  Pe vremea cruciatelor, când nu mai existau curajoși ca să pornească în numele Crucii împotriva Semilunii, au fost organizate două cruciate ale copiilor, care își aveau originea în cultul inocenților, în credința că prin puritatea lor, copiii pot răscumpăra de la Dumnezeu vinovăția maturilor ( se constituise chiar instituția episcopus puerorum). Kipling ne arată clar cum Mowgli, un copilaș isteț face față legii junglei.
Așadar, lideri de partide scăpați o dată pentru totdeauna de obsesia corupției, de teama dosarelor și a denunțurilor și puneți pe listele electorale copii, instituind un Parlament al Copiilor, curat, inocent, care vă va răscumpăra vinovățiile sau presupusele vinovății, care se vor maturiza pe parcursul legislaturii și pe care  voi n-o să-i băgați la închisoare doar pentru vina de a se fi lăsat manipulați.
Pe curând, 
Earnest

Un comentariu:

Țepii Ariciului spunea...

Țepii Ariciului

Înțeleg că unii nu mai vor politicieni, adică partide politice, adică cei care sunt antisistem și-i manipulează pe cei care nu știu ce este sistemul, confundându-l cu guvernarea sau cum ai zice tu, Earnest, greșind intenționat, pentru că scopul lor este să creeze anarhie sau să instaureze o dictatură și de aceea vor să denigreze și intelectualitatea de la vârf, pentru ca să nu mai existe o profesoriume care să formeze tineri capabili să judece singuri. E trist, foarte trist, cum au scăpat lucrurile de sub control și este și mai trist cum se luptă securiștii între ei, cum se distruge și siguranța națională și nimeni nu vrea să vadă cât de grav este! Toți se bucură că au fost și securiștii vânați! Care dintre securiști securiști?