marți, 14 septembrie 2021

TALIBANII NOȘTRI

,,Cu-nşelători, înveţi să-nşeli,
 Cu scornitori, înveţi scorneli, 
Cu oameni răi ‒ să fii om rău, 
Iar cu lingăi ‒ să fii lingău
............................................
Cu cei lătrăi ‒ să fii lătrău, 
Cu pămpălăi ‒ un pămpălău, 
Cu prefăcuţi ‒ un prefăcut, 
Cu decăzuţi ‒ un decăzut.” 
( George Budoi ,, Spune-mi cu cine trăiești , ca să-ți spun cine ești”)

      
 Taliban în  limba pāśto numită și afgană ( acestă limbă este încadrată în limbile indo-iraniene și este scrisă cu alfabet arab cu câteva semne specifice, ca și limba persană; în Afganistan, se vorbește, de asemenea, limba dardică care face parte din aceeași familie dar are alfabet propriu.) înseamnă ,,student”, care a studiat într-o madrasa ( facultate teologică).Talibanii noștri sunt absolvenții unor universități din afara țării, care au primit burse de studii de la vreo fundație, aflată sub marea pălărie a lui György Soros. În  anul 1993, Soros a înființat Fundația pentru o Societate Deschisă, numită și  „Fundația Soros”, pentru a sprijini fundațiile sale din Europa Centrală și de Est și din fosta Uniune Sovietică. Nu știu dacă acest iundivid este mason sau luminati dar știu că este avid de putere și se vrea Stăpânul Lumii. L-am văzut într-un interviu, unde, cu multă sfidare, spunea că este cel mai puternic om de pe Pământ. Este bolnav psihic, un mare manipulator. Nu înțeleg democrația și economia pe care el o vrea implementată în fostele țări socialiste. Eu văd doar distrugerea valorilor acestor țări, risipirea resurselor naționale prin buzunarele străinilor, sărăcirea și îndobitocirea populației.
    Talibanii afgani au intoleranță față de alte religii, talibanii noștri au intoleranță față de alte ideologii. Ambii talibani s-au bucurat și se mai bucură de sprijinul popular:  la talibanii afgani  acesta a început în timpul războiului cu URSS, pe când talibanii români l-au primit odată cu vânturau cătușelor și a lozincii cu lupta împotriva corupției. Dacă talibanii afgani vor să refacă vremurile vechi, revenind la tradițiile denaturate din Coran și trecute în Șaria, talibanii noștri neagă vremurile vechi, istoria, valorile morale și denigrează marile personalități, voind ca istoria să înceapă cu ei. Ambii talibani urăsc iconoclasmul: afganii merg până la distrugerea oricărei reprezentări, chiar dacă este în patrimoniul mondial ( să ne amintim de distrugerea ansamblului de la Bamiyan, în anul 2011, sub pretextul că nu este artă islamică), iar talibanii noștri iau în derâdere pelerinajele, venerarea moaștelor, a icoanelor și critică ridicarea Catedralei Mântuirii Neamului. Ambii talibani folosesc pedepsele publice, pentru cei care nu sunt cu ei: talibanii afgani săvârșesc execuții publice, prin spânzurare, decapitare, lapidarea, tăierea mâinii drepte sau ciomăgeală, talibanii români, mai rafinați, fabrică dosare de corupție și-i poartă pe rivali, cu cătușe prin fața celor adunați, așa din senin, dând, chipurile, satisfacție poporului nemulțumit de viața pe care o duce. Ambii talibani consideră că un popor poate fi controlat mai bine, dacă este ținut în sărăcie și dacă i se amintește că aceasta se datorează celorlalți, spunând că doar ei sunt singurii salvatori.  Marea diferență constă în faptul că talibanii afgani susțin suveranitatea statului, pe când ai noștri uită de suveranitate și stau ghiocel, în fața stăpânilor care i-au ,,făcut oameni”, prin învățarea cum să  obțină încrederea poporului prin manipulare. Edcația și instrucția trebuie schimbate și  trebuie implementate în mintea tinerilor ideile lor. Terorismul și supunerea sunt armele lor: la afgani terorismul și supunerea religioasă, la noi terorismul și supunerea laico-ideologică. Treptat, se revine la cultul personalității, la ignorarea celor neputincioși, la izolarea celor deștepți, savanții find considerați, ca și bătrânii, expirați.
 Mai sunt destule asemănări și deosebiri între talibanii afgani și talibanii români dar vă las dumneavoastră bucuria de a le descoperi.
     Pe curând,
     Earnest
P.S. Găsiți  poezia din care am citat, pe http://www.citatepedia.ro/comentarii.php?id=402655. Este bine de recomandat copiilor, în formare.
 
   

2 comentarii:

Diana spunea...

Răzvan Fodor le-a adresat un mesaj extrem de dur politicienilor care "au manelizat" România.
Artistul le-a dedicat acestora câteva versuri din poezia "Ură", de Alexandru Macedonski.
"Dacă-aş fi trăsnet v-aş trăsni,
V-aş îneca dacă-aş fi apă,
Şi v-aş săpa mormântu-adânc
Dac-aş fi sapă.
Dacă-aş fi ştreang v-aş spânzura,
Dacă-aş fi spadă v-aş străpunge,
V-aş urmări dac-aş fi glonţ,
Şi v-aş ajunge", a scris Fodor pe pagina lui de Facebook

Anonim spunea...

Marea diferenta intre talibanii afgani si ai nostri este ca primii isi iubesc tara, iar pentru a fi fanatici relegiosi nu-i plateste nimeni ( americanii i-au ajutat doar in razboiul cu Rusia, neglijand mentalitatea lor de musulmani), pe cand ai nostri nu stiu ce inseamna iubire de tara, iar pentru raspandirea asa-zisului lor progresism, pentru punerea pe butuci a economiei si a vanzarii a tot ce se poate vinde, sunt bine platiti.