duminică, 2 noiembrie 2008

EXPERIMENTE INUTILE



Eu nu ma opun dezvoltarii cercetarilor stiintifice, din contra, sunt adeptul alocarii unor sume mari de bani pentru cercetare, in folosul unor descoperiri care sa ne ajute sa progresam, sa invingem bolile, sa controlam raul din noi si sa stavilim raul pe care-l declansam distrugand natura, pe care Dumnezeu a creat-o armonios si in folosul nostru. Sunt impotriva cercetarilor distructive, cum ar fi crearea armelor de distrugere in masa, fie ele biologice, fie nucleare. Sunt impotriva cercetarilor inutile, cum este acceleratorul de particule Large Hadron Colider (LHC).
Nu sunt fanatic in religie dar cred ca o sa-l maniem pe Dumnezeu cu atatea dubii. De fapt rezultatele se vad: o criza mondiala a izbucnit in toate domeniile: economie, politica, diplomatie, sanatate, cultura dar mai ales in morala si educatie.
Cred ca cei 3,76 de miliarde de euro care au fost investiti pentru construirea LHC-ului si cei 12 ani de cercetare stiintifica ar fi putut fi dirijati spre alte domenii, cum ar fi cercetarea pentru invigerea cancerului, a virusului HIV, a eliminarii poluarii, a gasirii unor surse energetice ieftine si nepoluante, a unor motoare care sa consume putin. Din cate stiu, la aceste cercetari au participat si fizicieni romani si mai mult ca sigur, Romania a contribuit cu bani la acest experiment.
Intrebarea pe care mi-o pun, dragi cititori onesti: cu ce este ajutata omenirea, prin recrearea conditiilor de energie intense din primele momente de existenta a Universului, dupa Bing Bang?
Ceretatorii nu au inteles ca sunt taine ale Universului, care ne sunt date sa le aflam gradual, cand crede Dumnezeu ca trebuie sa le descoperim? Faptul ca de doua ori au fost incidente la declansarea acestui experiment, nu le-a dat de gandit savantilor? Prima data s-a defectat un transformator electronic, iar a doua oara o conexiune electrica defectuoasa intre doua superconductoare a determninat o scurgere de heliu. Poate aceste defectiuni au fost semne ale Divinitatii. Bineinteles ca 80% dintre savanti se cred puternici si sunt atei.
Problema este, daca Dumnezeu ne lasa sa cunoastem acum adevarul. Daca nu, pacat de atatia bani si energie intelectuala consumata, daca da, la ce ne ajuta?
Earnest



Niciun comentariu: