duminică, 26 august 2012

PARFUMUL CARE TI SE POTRIVESTE (III). PARFUMURILE ZODIEI "FECIOARA"

Jean-Paul Gaultier
  Caracteristic domnisoarelor si doamnelor acestei zodii este ca se omoara cu firea sa gaseasca parfumul ideal care sa li se potriveasca, dar nu reusesc niciodata: ba poarta un parfum prea tineresc pentru anii pe care ii au, ba unul prea impozant pentru tinuta vestimentara pe care o poarta.
   De aceea, va recomand parfumuri care sa se potriveasca cu bunul gust cu care sunteti inzestrate si care sa va satisfaca perfect. Asadar, domnisoarelor si doamne "Fecioare"  vi se potrivesc de minune Feminite du Bois de la Shiseido, Jean-Paul Gaultier, Romeo di Romeo Gigli. Va prind, de asemenea, Boucherons, Ungaro d'Ungaro sau Gianni Versace.
Feminite du Bois a fost creat de Serge Lutens pentru casa japoneza Shiseido, inspirat fiind de aerul imbalsamat de cedru din Muntii Atlas, in plimbarile sale pe strazile orasului Marakech. Astfel, nota predominanta este mirosul de cedru peste care se suprapun cele de trandafir marocan, nucusoara, piersica si miere. Acest parfum te invaluie intr-o relaxare calma si nu are varsta si nici anotimp. Se poarta cu orice lucru moale si plin de senzualitate, mai ales daca este bleu, roz-pal, gri-perlat sau crem, in orice moment al zilei.
Jean-Paul Gaultier este "enfant terrible" al lui Jean-Paul Gaultier, care ii aminteste acestuia de bunica lui, caruia ii placea sa se inconjoare de mirosuri placute. Ambalajul este socant: acesta aminteste de corsetul bunicii aplicat pe un tors cat se poate de lasciv. Din aceasta sticluta, da navala un parfum care este dulce, cu note de trandafir, flori de portocal, iris florentin, vanilie, mosc, ghimbir si anason. Se poarta in orice anotimp  cu culori limpezi si luminoase sau imprimeuri romantice in nuante de pastel. Este potrivit deopotriva in timpul zilei sau la un cocteil cu multa lume. Regula numarul unul pentru Fecioare este aceasta: daca ai chef de el, atunci inseamna ca merge!
Romeo di Romeo Gigli, ambalat intr-un flacon in forma de tichie medievala, este un parfum pe care Romeo Gigli l-a creat ca sa ne aminteasca de cuplul celor doi indragostiti, de epoca Renasterii italiene. Este un parfum care imbina miresme de fructe cu cele florale: bergamota italiana, mandarina , portocala, lamaie verde, busuioc, galbenele, galbanum de Persia, frezia, lacramioara, garoafa si iasomia. Este un parfum creat pentru femei tinere si inocente, pentru femei care isi construiesc o cariera, pentru femei sofisticate sau pentru cele tari ca piatra. Se poarta primavara si vara, oriunde si oricand. Dar mai ales , purtati-l cand sunteti fericite!
La multi ani, domnisoarelor si doamnelor "Fecioare"!
Pe curand, 
Earnest

Niciun comentariu: