miercuri, 17 octombrie 2012

EVENIMENTE. OPINII

 Maxima zilei: "IN EUROPA NU AI CE CAUTA FARA POPOR" (Crin Antonescu)

 Luna octombrie a debutat cu evenimente care au dat prilejul ziaristilor, comentatorilor avizati sau neavizati sa despice firul in parte. Nici cetateanul onest nu a stat indiferent. El pare ca mai are inca rabdare.
1. Actiunea de privatizare a OLTCHIM-ului a scos la iveala fanfaranada lui Dan Diaconescu in direct. Problema este, daca fanii lui au inteles cat este de mincinos. Daca s-au uitat doar la OTV, fac din el o victima, daca s-au uitat si la alte televiziuni, au aflat ce mare farseur este.
2. Recomandarea si "certificatul de excelenta" acordat de doamna Ministru Pivniceru lui Kovesi au inflamat spiritele pozitive, care, in inflacararea lor, au uitat ipocrita strategie: cand vrei sa scapi de o persoana, o avansezi, cand vrei sa distrugi o persoana, o lauzi. Prezidentul nostru a folosit adesea aceasta strategie si i-a reusit intotdeauna! 
3.Legea privind gratierea, propusa de Madalin Voicu, nu a fost comentata. Acest lucru este bun, pentru ca nu s-a dat prilejul opozitiei sa latre. Oricum, cetateanul onest a inteles ca arestarea lui Adrian Nastase a fost doar o masura pentru a inlatura din viata politica o minte organizata, dupa cum arestarea lui Traian Basescu va insemna inlaturarea din viata politica o minte diabolitica si o persoana corupta, care a vandut aceasta tara. en gros.
4. Pelerinajul la moastele Cuvioasei Parascheva a atins numarul maxim de pelerini. Nici frigul, nici ploaia nu i-au clintit din loc pe acestia. Aceasta este dovada disperarii romanilor, care isi pun nadejdea in puterea divina. 
5.Venirea lui Becali la PNL a isterizat pe asa-zisele personaje cu principii. Mi-e greata, pentru ca dezastrul de astazi se datoreaza tocmai acestor personaje cu principii care l-au sustinut si l-au votat pe Prezident si pe acolitii lui, principalii vinovati de starea natiunii. Sa o lasam mai moale cu partidul istoric si cu oamenii lui politici din trecut. Urmariti personajele din "O scrisoare pierduta" si gasiti in politicienii contemporani lui Caragiale, personaje mai penibile decat Becali. In orice partid si in orice epoca, au fost personaje ca Becali, Dandanache, Farfuride, Branzovenescu, Trahanache, Tipatescu etc.  si acestea nu au supravietuit doar cu Bratieni, Ionesti, Tatarasti, Averesti etc.
6. Revenirea lui Oprea la PSD a avut, de asemenea, o reactie negativa in randul comentatorilor. Nici eu nu suport securistii si nu pot sa nu ma gandesc la un scenariu basist: Becali si Oprea infiltrati in USL.
7. Rasfatul lui MRU cu banii din buget pare ca nu a deranjat electoratul, dupa cum arata sondajele si nici discursurile membrilor ARD ( pai sa arda in flacarile Iadului, pentru ca au ponegrit flacara democratiei si  ca folosesc notiunea "dreapta", in ambele intelesuri, ducand electoratul in deriva.) Pe sustinatorii lor, sa-i conduca MRU si ai lui, iar pe noi sa ne lase in pace si DNA sa se autosesizeze si sa-i cheme la interogatoriu, nu pe batranii, care au votat la Referendum.
8. Un nou discurs al Prezidentului a scos la iveala ca ne sfideaza in continuare. Fraza lui preferata a rostit-o inca o data, ca sa pricepem noi, un popor de tampiti: "Fiecare are, dupa cat munceste". Nu s-a comentat.
9. Sima , sef al Bursei din Sibiu, a disparut. Lui Mircea Badea i se pare ca acest subiect a fost prea mult comentat. Mie nu, pentru ca am avut ocazia sa aflu persoanele care au castigat bani, fara sa platasca impozite si ca ANAF-ul ar trebui sa intervina si sa adune bani la buget.
10.  In acesta seara, aripa politica a familiei prezidentiale a luat pozitia mutului, in fata intrebarilor ziaristilor. Cred ca aceasta  "strategie" lansata de europeanul Funeriu prinde la pdl-isti.
11. Tot in aceasta seara, la Congresul popularilor s-a vorbit despre regionalizarea si federalizarea Romaniei, in timp ce la mitingul USL-ului s-a vorbit despre statul national unitar roman.
Voi, pe cine alegeti?
Pe curand,
Earnest



5 comentarii:

Voichita spunea...

Ati omis un eveniment:acordarea premiului Nobel pentru literatura, la care a participat si Mircea Cartarescu, care s-a aflat printre favoriti, alaturi de Haruki Murakami, Umberto Eco, Philip Roth Ismail Kadare. L-a luat chinezul Mo Yan. Imi pare rau pentru Romania, dar nu imi pare rau pentru Cartarescu.

Deceneus spunea...

Ii ajunge lui Cartarescu un premiu in acest an, pentru ca este castigatorul premiului international pentru literatura - Haus der Kulturen der Welt Berlin 2012, acordat in Germania, pentru volumul "Orbitor II. Corpul". Este bine cotatat Cartarescu si cunoscut in strainatate, pentru ca a stiut sa se faca cunoscut, traducandu-si operele, in diferite limbi.
Singurul eveniment care m-a incantat a fost discursul lui Antonescu de la miting. Nu sunt fan Antonescu, dar stiu sa dau cezarului, ce este a cezarului. Are un bun discurs si intotdeauna este pe faza.

Vlad spunea...

A venit si bomba cu stenograme sau interceptari telefonice. Presedintele nu-l cunostea pe Blejnar si s-a dovedit ca il cunostea si ca ii dadea indicatii. Ce inseamna aceasta? S-au saturat procurorii, securistii de el si de oamenii lui?. Nici nu stiti cate lucruri vom mai afla! Dar la ce ne folosesc toate acestea!

Adi spunea...

Ce credeti ca am vazut in fata unui hotel din Galati? O masina Dacia familial, vopsita in tricolor, pe care scria Miscarea pentru sustinerea Presedintelui: Traian Basescu. Totusi, este o lege a drapelului si nu poti sa pui drapelul pe orice si oricand. Oare nimeni nu se sesizeaza? Noi nu mai avem niciun respect pentru simbolurile nationale.

Anonim spunea...

prea multa atentie i se acorda lui cartarescu. Este cunoscut in strainatate, pentru ca a avut grija sa isi traduca opera. Este absolvent de filologie si mi se pare normal sa cunoasca limbi straine si impreuna cu persoane abilitate sa-si traduca scrierile. Sunt multi scriitori contemporani mai buni decat el. Ramane un slugarnic al Puterii, mai ales dupa ce a fost onorat de ca primul barbat din stat sa-i citeasca opera. pentru el, noi suntem niste urangutani. probabili, singurii oameni din aceasta tara sunt el, presedintele si acolitii, respectiv, fanii lor.