marți, 7 iulie 2015

EUROPA SI GRECIA

Victoria din Samotrace (sec. 3 i.e.n.)
„Una din pedepsele pentru refuzul de a participa la viața politică este aceea că vei ajunge condus de inferiorii tăi.” (Platon)

  Pe vremea când grecii creau "Vistoria din Samotrace", popoarele care se cred astăzi întemeietoarele  Europei , bântuiaiau căutând locuri de pășunat, jefuind, violând, distrugând tot ce găseau în cale.
   Europa de astăzi ar trebui să știe că Europa a început cu Creta, după cum grecii, măcar în mituri, recunoșteau că Europa s-a născut în Asia.
  De asemenea, Europa ar trebui să știe că grecii au fost cuceriți, pe rând, de persani, macedonieni, romani, turci, dar niciodată nu au fost învinși. Toate aceste popoare au tânjit dupa cultura și civilizația greacă. Romanii i-au imitat, iar grecii și-au impus limba în romanitatea răsăriteană. Turcii i-au folosit ca dragomani și i-au vrut profesori la școlile lor înalte, iar renascentiștii i-au actualizat. Democrația și politica s-au născut în Grecia, iar politicienii de astăzi sunt sofiști convinși. Științele au preluat ideile filosofilor greci și au făcut din ele tehnică. 
Exiată în lume o creație, care să nu fie la origine grecească?
Există în lume, muzeu mare care să nu aibă vreun obiect grecesc? Mă întreb, câte din aceste obiecte sunt cumpărate și câte sunt furate?
Dar Europa le uită pe toate acestea, cum uită și celebra remarcă homeriană :" Pe greci să nu-i crezi nici când iți fac daruri".
Europa, lasă-i pe greci  să-și hotărească singuri soarta, căci ei niciodata nu vor fi învinși!
Pe curând,
Earnest

4 comentarii:

Sorin spunea...

Bravo grecilor! Au demnitate! Prim Ministrul lor este curajos nu ca lasul de Boc si trupa lui de lingai corupti carora nu le-au pasat de tara si care astazi se ascund sub fustele lui Borghiu

Anonim spunea...

Europa ar trebui sa stie ca tocmai darurile grecilor i-ar distruge in viitor: politica, politicienii sofisti si democratia prost aplicata si inteleasa. Eu astept ca si celelalte popoare sa se trezeasca. Incepe sa-mi placa Putin si nu credeam vreodata ca voi ajunge sa spun cest lucru!

Profesorul spunea...

Se pare că ai avut dreptate, Earnest! grecii au învins! Bravo lor! Au demnitate. Un individ scria pe un blog că grecii trăiesc din istorie, îmbătându-se cu istoria lor. Da, are dreptate individul! Dar civilizația și cultura lor stau la baza civilizației și culturii actuale, iar ei sunt conștienți de acest fapt. Asta inseamnă să ai demnitate națională!

Tepii Ariciului spunea...

Nu le este rusine nemtilor sa o faca pe corectii, cand firme de ale lor au contribuit la dezvoltarea coruptiei in Grecia, conform surselor din presa germana?!.Mi se face greata cand aud despre corectitudinea germanilor. Uitati-va cat este de corect Presedintele nostru german! Vrea palat super, nevasta-sa haine de firme si bani de unde? El spune ca nu avem crestere economica si daca nu avem, de unde sa-i plateasca statul pretentiile materiale?. Asta este intreg la minte?