marți, 17 noiembrie 2015

DESPRE IGNORANȚĂ, MANIPULARE, TERORISM

                                                                                                   
Nu aripi de înger...
Atunci, ignoranță, manipulare, terorism?
„Ignoranţa se răspândeşte într un mod înfricoșător.”
„Un popor fără cultură este un popor ușor de manipulat.” 
 Immanuel Kant
Terorismul este un război psihologic. Teroriştii încearcă să ne manipuleze, să ne schimbe comportamentul creând frică, nesiguranţă şi divizare în societate.

 Ignoranța este cel mai periculos fenomen, care duce la dispariția demnității umane dar și a unui popor, la manipularea lui și la ținerea sub ascultare, prin terorism. Iluminiștii au fost primii gânditori care au constatat că doar prin cunoaștere și rațiune, oamenii pot deveni demni, popoarele se deșteaptă și devin națiuni, iar exploatarea, de orice natură, poate fi înlăturată. Așa a început culturalizarea poporului, constituirea unor ministere ale educației și au fost elaborate legi ale învățământului. S-a pornit motorul, iar oamenii au început să-și ceară drepturile, iar popoarele subjugate să lupte pentru independență! Însă poporul luminat și națiunile libere i-au deranjat și-i deranjează pe cei care vor să fie stăpâni!Așa au început în toate țările, noi reforme ale învățământului, care zăpăcesc pe educatori și care-i fac pe educabili tot mai ignoranți, în diferite domenii, și anume, în acelea care privește societatea și instituțiile ei, trecutul istoric, conceptele politice și economice, valorile morale și religioase. Însă, generațiile tinere sunt super dotate în folosirea calculatorului sau al unui smartphone, au cunoștiințe mai mult sau mai puțin de limba engleză, înțelegând un mesaj transmis de oriunde de pe această planetă!Sunt tineri care nu știu tabla înmulțirii, nu știu să scrie corect în limba lor, nu știu capitala propriei lor țări dar știu să butoneze un smartphone, să transmită mesaje agramate, să răspundă prezent la orice chemare! Musulmanii au fost primii care au înțeles că ignoranța este calea cea mai sigură de manipulare și au folosit ca armă, religia, așa cum o făceau, de pildă, egiptenii în Antichitate. Ei au introdus Sharia drept  carte de căpătâi și lege pentru fiecare musulman și au început, ca acum 1400 de ani, să ia sub asalt lumea asiatică, îndreptându-se spre Europa, iar Europa a căzut neputincioasă în propria ignoranță. Da Europa, continentul de unde a pornit iluminarea maselor, nu cunoște spiritul musulman , pentru că a fost prea lacomă, ca și SUA, să pună mâna pe resursele arabilor și a altor popoare musulmane, ignorând mentalitatea și istoria acestora. "Je suis Charlie" a fost cea mai mare provocare servită musulmanilor fundamentaliști.
Și ignoranța Europei nu se oprește aici! Priviți ce se întâmplă în Ucraina, ce terorism cumplit a fost declanșat de naționaliștii extremiști care nu vor nici sub Rusia, nici sub UE și nici capitalism! Uitați cât de incoerenți în revendicările lor au fost manifestanții din București, cât de penibilă a fost candidata la Ministerul  Justiției ( și nu uitați că ea reprezenta societatea civilă ieșită în stradă, "specialistul" care știe de toate și nu știe nimic și care vrea schimbarea!) și cât de slugarnici au fost unii parlamentari! Cine pe cine manipulează, cine vrea instabilitate în lume și triumful terorismului? Cine vrea conflict între generații ( vedeți propunerea de interzicerea dreptului la vot a pensionarilor! De ce? Pentru că aceștia fac parte din generația mai puțin ignorantă, care nu poate fi ușor manipulată!.Vă amintiți despre ceea ce am scris în "Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie"?), cine vrea ca oamenilor să le fie frică și de propria lor umbră? Cine vrea să manipuleze mase întregi de oameni de la simplele și nevinovatele  reclame privind comercializarea unor bunuri la scoaterea lor în stradă, neștiind care vor fi consecințele? Eu, un cetățean onest, nu știu, dar mă îngrozește ceea ce se întâmplă în Ucraina, mă îngrozește ceea ce se întâmplă în Europa Occidentală și mă îngrozește ignoranța socială, civică și politică a unor conaționali de ai mei!
Pe curând,
Earnest

Un comentariu:

Tepii Ariciului spunea...

Eu cred ca ne va fi mai rau cu tehnocratii, iar actualul este mai rau decat celalalt. Cred ca aceasta tara va pierde putinul care i-a mai ramas. Daca Angelique nu pica, Romania va deveni colonie! Germanii sunt revoltati de ceea ce se intampla in Europa si in tara lor, pentru ca noul Inger Negru le-a promis Raiul pe pamant refugiatilor ( acestia au un ajutor in bani mai mare decat primesc germani dezavantajati social). Vor veni vremuri grele, tensionate, pentru ca fantoma terorismului va bantui Europa! Vor profita si raufacatorii locali, care vor da vina pe teroristii musulmani. Vor profita diversionistii si toti mai Marii Lumii atat de spaima terorismului, cat si de ignoranta oamenilor.