luni, 6 iunie 2016

UNDE AU FOST "TINERII FRUMOȘI ȘI LIBERI "?

În ultimele săptămâni, în România au avut loc o mulțime de evenimente, care au ținut în tensiune societatea românească: afacerile HEXI PHARMA și dezastrul din spitale, dispariția în ETER al lui Condrea, inundațiile și campania electorală.
  Nu i-am văzut pe "tinerii frumoși și liberi" ( acei tineri cuprinși între 18 și 29 de ani), luând atitudine față de dezastrul din spitale ( mă așteptam să organizeze vreo manifestație prin care să-și exprime indignarea). nu i-am văzut în mijlocul sinistraților, dând ajutor celor sinistrați ( nici măcar să aibă inițiativa strângerii unor ajutoare materiale: îmbrăcăminte, alimente, lenjerii, pături sau bani). Îmi spuneam: dacă Guvernul tehnocrat nu a văzut, nu a auzit ce se întâmplă în țară, mai mult ca sigur acei "tinerii frumoși și liberi", vigilenți cum sunt, revoltați din cauza clasei politice, se vor revolta și față de tehnocrații nepăsători și ne vor arăta, nouă, ce înseamnă să fii tânăr, cu inițiativă și cu dragoste față de semenii tăi. Liniște totală! Au venit și alegerile. Aveau ocazia să iasă la vot și să-și voteze independenții ( de exemplu la Bacău, Cristofor, un tânăr de 23 de ani, independent, fost lider al elevilor băcăuani, care și-a făcut campanie în rândul tinerilor a avut sub 4000 de voturi) Unde au fost elevii și studenții? Au ieșit la vot? Câți tineri au votat în țară?. 
Marii manipulatori au fost ocupați cu candidații lor și au uitat de "tinerii frumoși și liberi". Nu i-au scos să protesteze împotriva dezastrelor din spitale, nu i-au putut convinge să iasă la vot, iar aceștia, așa cum am afirmat de mai multe ori, și-au văzut de treaba lor, nepăsându-le de alegeri, gândind, în felul lor, că tot nu se va schimba nimic în România! 
Pe curând,
Earnest

5 comentarii:

Vocea Poporului spunea...

Au inceput din nou pe facebook jignirilr la adresa votantilor. Nu am sa inteleg niciodata de ce unii nu inteleg ca fiecare individ are optiunea sa, de ce acesti indivizi, care sunt de dreapta, ii jignesc pe cei care sunt de stanga. Invers, nu am constatat. De asemenea, de ce cred ca numai batranii au optiuni de stanga, desi am vazut ca in partidul celor de stanga au fost candidati tineri.

Sonia spunea...


Mi-a plăcut Televiziunea Română! Înaintea alegerilor ne-a dat "O scrisoare pierdută", în regia lui Ciulei. Excepțională realizare! Cei care au mai uitat din replicele piesei au putut recunoaste ca in discursul lor, liberalii nu și-au schimbat nicio idee: tinerii, Europa, schimbarea Constituției și a Legii electorale. Sin nou, Caragiale me arată că rămâne contemporan cu noi și după 100 de ani!

Tepii Ariciului spunea...

Tepii Ariciului,
Bucuretinii din sectorul I, se spune ca este sectorul celor cu persoane cu o anumita pozitie sociala, au votat-o pe C. Armand. Nu le inteleg logica, cum nu inteleg gandirea celor care voteaza un partid antisistem. Ce inseamna antisistem? Impotriva ordinii. Adica, ei vor o tara fara partide politice, fara ideologii, probabil in viitor si fara Parlament, legi etc.E periculos ceea ce vor ei. Probabil vor sistemul lor, al unui partid unic numit Salvati Romania, un parlament monocolor, pus in slujba, stiu ei cui, vor o Romanie fara institutii, incababila de a supravietui, care va fie usor pusa sub protectia Cuiva. Cine este acel CINEVA. Poate ma invinuiti ca as fi adeptul teoriei conspiratiei. Sa stiti ca ma mai gandesc la acest fapt si probabil acei teoreticieni au dreptate.

Anonim spunea...

Erau la Valhala, la Cafe de theatre, la Subway!Trai pe banii neneacai!

Earnest spunea...

Revoltător este faptul că în fruntea "tinerilor frumoși și liberi", de la manifestarea de ieri pentru susținerea lui madame Armand, se aflau un mason, G. liiceanu, și cel care a început demolarea învățământului româneswc, M.Șora. Amintiți-vă că marele filosof Șora a cerut, ca ministru- a si realizat- desființarea învățământului de 10 ani, desființarea școlilor profesionale,lăsând școlile rurale fără profesori calificați! Atunci, să nu cred că acești "salvatori" ai Bucureștilor, care vor să fie și "salvatorii" României, sunt puși în slujba demolatorii României, ei,care sunt "antisistem"?. Ce înțeleg ei prin "antisistem"?.