,,Osânda de a se învăţa carte a fost abolită, fapt care consfinţeşte că umanitatea a făcut un pas uriaş în direcţia aplicării drepturilor omului. "
(Gheorghe Mihail)
Niciodată nu am fost atât de dezamăgit de poporul meu, ca acum: nici măcar atunci când a fost Prezidentul ales a doua oară sau când nu a fost validat Referendumul pentru demiterea Prezidentului. Ţinea de opţiunea politică a majorităţii acestui popor. Acum m-am mâhnit, pentru că semenii mei nu şi-au exercitat un drept, acela de a vota, pentru care generaţiile trecute au militat şi au crezut în acest drept. Am auzit nişte deştepţi, afirmând că este un drept de a nu vota. Eu îi sfătuiesc să caute în Declarația Universală a Drepturilor Omului, în drepturile înscrise în toate constituţiile lumii şi nu-l va găsi, pentru că nu este un drept, ci o atitudine, prin care unii nu-şi asumă nicio responsabilitate.
Mă întreb, de ce nu a ieşit lumea la vot? Mi-au trecut prin minte nişte cauze:
1. Nu le pasă.
2. Le pasă dar nu au vrut, ,, de-al Naibii".
3. Nu au înţeles despre ce este vorba, pentru că a fost făcută o campanie greşită, care a creat confuzii.
4. Pentru că s-au temut.
5. S-au lăsat manipulaţi, pentru că au o cultură minimă şi , deşi sunt inteligenţi, mulţi semeni de ai mei nu sunt capabili să aibă opinii proprii, pe care să le susţină, şi dau like-uri la opiniile postacilor manipulatori. O fac de ani de zile şi o vor face şi de acum înainte!
Ce se va întâmpla, după acest Referendum?
Vor avea loc multe discuţii, jurnaliştii vor avea un subiect de comentat, iar partidele se vor învinui reciproc şi acelaşi lucrul îl vor face şi membrii din rândul aceluiaşi partid. Ei nu au înţeles cel mai imporatant lucru, şi anume, că au greşit felul în care au promovat această campanie. Au pedalat pe familie, nu pe căsătorie şi au stârnit temeri, pentru cei care au crezut că familiile lor monoparentale sau acelea constituite prin concubinaj nu vor mai fi considerate familii şi îşi vor pierde drepturile. Au vorbit de familia tradiţională, de morala religioasă etc. dar nu au arătat ce înseamnă căsătoria, că aceasta este doar o uniune legal constituită, între două persoane de sex opus (conform legilor româneşti), nu e o instituţie, o formă de organizare socială realizată prin căsătorie sau concubinaj ori prin legături de sânge, cum este familia. De asemenea, trebuia explicat faptul că prevederea constituţională este greşit formulată, pentru că soţii sunt rezultatul căsătoriei dintre un bărbat şi o femeie, nu că se realizează căsătoria între doi soţi. Părerea mea este că doar o parte din cei care nu au ieşit la vot au avut temeri şi nu au înţeles diferenţa dintre familie şi căsătorie, pe când ceilalţi nu au votat, pentru că nu au vrut, nu le pasă şi pentru că nu se respectă, deoarece nu-şi exercită un drept.
Până la urmă, au găsit şi marele vinovat al rezultatelor Referendumului: Preafericitul Patriarh Daniel, căruia ţărănistul Pavelescu i-a cerut demisia, ca şi cum Papa şi-a dat demisia, când în Franţa şi în Germania s-a aprobat căsătoria între persoane de acelaşi sex ( 64% din populaţie acestor ţări s-a declarat catolică).
Trăim veremuri agitate, în care, din păcate, valorile s-au răsturnat şi întoarcerea la practici din comuna primitivă au devenit practici moderne şi progresiste!. Nimeni nu te mai osândeşte la respectatarea valorilor morale şi nici măcar la învăţătură!.
Pe curând,
Earnest
P.S. ,, Neam boicotat, nu o dată, de-a lungul istoriei, am ajuns performanța teribilă de a ne boicota de noi înșine, de propria natură și naturalețe. Crucile din cimitire vor spune, cândva, arheologilor viitorului că și în acest Neam au trăit familii. Dacă nu ne-om boicota cimitirele, transformându-le grabnic în autostrăzi", scrie părintele Constantin Necula, în Tribuna
P.S. ,, Neam boicotat, nu o dată, de-a lungul istoriei, am ajuns performanța teribilă de a ne boicota de noi înșine, de propria natură și naturalețe. Crucile din cimitire vor spune, cândva, arheologilor viitorului că și în acest Neam au trăit familii. Dacă nu ne-om boicota cimitirele, transformându-le grabnic în autostrăzi", scrie părintele Constantin Necula, în Tribuna
Un comentariu:
Ai mare dreptate. suntem un popor manipulat care nu gandeste !
Trimiteți un comentariu