sâmbătă, 3 martie 2012

PARFUMUL CARE VI SE POTRIVESTE (I). PARFUMURILE ZODIEI "PESTI"




Dupa cum stiti, dragele mele doamne, pentru domniile voastre, barbatii au creat parfumuri, pentru ca sunt mai multe si diverse parfumuri pentru femei si mai multi creatori decat creatoare.In vechime, la arabi pentru fiecare femeie se crea un parfum personal, pentru ca aceasta sa fie recunoscuta de barbatul ei, atunci cand se afla in multime. Eu, unul, cred ca anumite parfumuri sunt mai potrivite unor anumite persoane decat altora. Mai cred ca trebuie sa tinem seama de varsta, de momentul zilei si de hainele cu care ne imbracam, atunci cand ne parfumam. De asemenea, consider ca ar trebui sa tinem cont si de zodia in care ne-am nascut si de trasaturile specifice persoanelor acestor zodii.

Persoanele nascute in Zodia "Pesti" sunt fie bune ( sensibile, intuitive, zglobii ca pestisorii din acvarii), fie rele ca pestiii piranha (mincinoase, periculoase, cu inclinatii spre baututa, droguri, legaturi periculoase). Indiferent ca sunt bune sau rele, ele iubesc marea, pentru ca zodia lor este sub semnul acvatic. De aceea, li se potrivesc parfumurile verzi, de la urmatoarele case: Guerlain ("l' Heure Bleue", "Mitsouko". "Samsara"), Lancome ( "O", "Magie Noire"), Armani ("Gio"), Cartier ("Must"), Kenzo ("Parfum d' ete), Christian Dior ("Dune"). Dupa cum ati observat, casa Guerlain, aflata la a 14 generatie, este creatorul cel mai fidel Zodiei "Pesti". si de aceea, am sa va descriu cand si cum sa purtati aceste parfumuri.

l'Heure Bleue a fost creat in anul 1912 si a fost emblema lumii privilegiate si mai are si astazi, din aceasta lume, adeptele lui. Se spune ca l-a creat, simtind pericolul razboiului, pentru a respira liniste si pace. Este o imbinare de trandafiri bulgaresti cu note blande de bergamote, de radacini de irisi, iasomie, muschi de padure si vanilie. Se potriveste la toate tesaturile, dar se poarta doar la toate nuantele de albastru, la lilas si la trandafiriul cerului in amurg. Se potriveste la orice varsta, in orice moment al zilei si in orice anotimp.

Mitsouko ( in limba japoneza "Misterioasa") a fost creat in anul 1919, creatorul fiind inspirat de idila dintr-un ofiter britanic si sotia unui amiral japonez.Impresia globala a acestui parfum este de frunzis proaspat de padure, rezultat din combinatia de licheni din Orient si Occident, cu vetiver de Sumatra si cu bergamota siciliana. Se poarta la rochii de matase, organdi, crepe de Chine, preferand toate nuantele de verde, albastrul cerului, alb, bej pamantiu, numai vara si dupa orele amiezii si in serile romantice sub clar de luna. Nu se poarta niciodata cu negru, la interviuri sau inmormantari ( vi se potriveste in astfel de situatii "Magie Noire").

Samsara a fost creat in anul 1989 in urma unei vizite in India, dupa ce a intrebat o doamna ce ar dori sa simta intr-un parfum. Raspunsul a fost: iasomie si lemn de santal. La acestea, creatorul a adaugat narcise, frunze de violete, bergamota si lamaie. Se potriveste la materiale grele care cad in falduri. indiferent de culoare, dar trebuie purtat de femeia potrivita si in momentul potrivit, in general in anotimpurile calde.

Poate, dragele mele doamne "pesti", o sa aveti norocol ca iubitii sau sotii dumneavoastra cu bani in punga sa va resfete de ziua dumneavoastra cu unul din parfumurile care vi se potrivesc.

Pe curand,

Earnest

4 comentarii:

Anonim spunea...

Nu stiu daca am conform zodiei mele un parfum predestinat, dar imi plac pargumurile fine. Nu ma scald in bani si prin urmare nu am avut niciodata un parfum de firma, desi mi-ar placea. Ador persoanele care lasa in urma lor acel miros fin. Din pacate, traim adesea in preajma unora pentru care apa este pretioasa si imprastie alte miasme. Se simt bine in pielea lor. Sa le fie de bine! Poate citesc postarile tale, draga Earnest si or lua masuri! Spun aceasta ca un om la fel de onest ca si tine!

Clemansa spunea...

Eu sunt capricorn. Ai idee ce mi-e pe potriva? Ca si anonim ...nu am bani multi, dar pot avea gusturi fine.

earnest spunea...

Doamna Clemansa, aveti rabdare pana va veni randul zodiei dumneavoastra!
Totusi nu ma lasa inima ca sa nu va spun ca se crede ca la femeia Capricon s-ar fi gandit Coco Chanel cand a creat Chanel 5.Daca nu va permiteti, va asigur ca veti fi superba si daca veti purta Vanderblit

Anonim spunea...

sunt zodia pesti si chiar recent am descoperit acelasi lucru,simt ca guerlain este preferatul meu in materie de parfumuri:)