miercuri, 23 mai 2012

CE ASTEPT DE LA CANDIDATII PENTRU PRIMARIE



  Zilele acestea am citit din programele candidatiilor la Primaria Bacaului. Toti promit ceea ce a facut deja actualul primar sau ceea ce a inceput sa faca. Programele sunt asemanatoare, difera sloganurile, care nu sunt inspirate sau incitante.
    Eu, ca un cetatean onest al acestui oras, astept ca primarul ales de mine sa-mi asigure confortul intr-un oras civilizat (ma refer la confortul in spatiile publice, administrate de Primarie), sa-mi asigure linistea, sa ma convinga ca sunt in siguranta pe strazi, in parcuri, ca pot sa ma plimb seara prin oras, fara sa se ia cainii dupa mine, ca pot sta linistit pe o terasa, fara a fi intepat de tantari, ca pot sta pe o banca in parc, fara teama de capuse si ca pot sa parchez, fara a fiu asaltat de cersetorii rromi.
     Astept de la primarul meu sa aplice legea, sa-i convinga pe consilieri sa stabileasca un sistem de amenzi, care sa vizeze pe toti cei care murdaresc cladirile cu asa-zise grafiti, care distrug bancile din spatiile publice, care lasa langa bancile din centrul proaspat refacut: coji de seminte, sticle, hartii si alte gunoaie. Astept sa fie amendati toti cei care fumeaza pe strazi, in parcuri si arunca mucurile fumegande pe iarba, pe trotuare sau pe alei, pe cei care rup florile si care traverseaza spatiile verzi, pe unde li se pare drumul mai scurt, pe cei care arunca pe jos biletele de la autobuz, in statii pe spatiile verzi, pe cei care rastoarna cosurile de gunoi de pe strazi sau din parcuri, pe cei care pun gunoaiele alaturi de containere si cand se porneste vantul se "inunda" toate spatiile verzi cu gunoaie.  Astept sa fie amendati cei care sparg strazile proaspat asfaltate, pentru a face reparatii, uitand sa repare ceea ce au stricat, pe soferii care ies din santier cu rotile pline de noroi, murdarind strazile, pe constructorii care nu refac mediul, dupa ce au  construit, pe cei care isi pun cimentul si nisipul pe trotuar sau pe strada, cand isi renoveaza casa.
      Astept, de asemenea, ca lucrarile facute din bani publici sa fie de calitate: asfaltul sa reziste mai mult de 3 luni, pietonalul  si aleele sa fie facute de cei care se pricep sa paveze, fara denivelari si bucati de piatra sfaramata ( la cat se fura, nu cred ca nu se gaseste o piatra buna, in locul celei  crapate sau  prost taiate).
      Astept ca primarul sa nu accepte incalcarea legii atunci cand se dau autorizatii, pentru spatiile comerciale din preajma scolilor,  si anume, pentru terase unde se consuma alcool, pentru magazine cu obiecte care provoaca placeri sexuale sau unde se comercializeaza etnobotanice. As vrea sa vad refacut pietonalul de patronul care a avut o terasa si a provocat stricaciuni la amenajarea acesteia ( dar acest lucru ar trebui trecut in contractul de concesionare).
      Eu cred ca  un oras civilizat este acela care iti asigura confortul. si nu exista confort, in afara civilizatiei. Civilizatie nu inseamna numai bunuri materiale de ultima generatie, ci inseamna in primul rand o societate in care iti sunt garantate traiul intr-un mediu propice dezvoltarii personale si mai cred ca nu te poti dezvolta si implini, daca traiesti intr-o societate agresiva prin faptul ca  administratia nu impune respectarea regulilor de convietuire in cetate. De aceea, vreau ca primarul ales de mine sa faca toate aceste lucruri. Celelalte vin de la sine. Daca cetateanul nu este stresat, ar putea sa fie mult mai competent si creativ, putand contribui la dezvoltarea urbei.
  Pe curand,
  Earnest

5 comentarii:

o Educatoare spunea...

Am primit si eu la usa o plasa unde se afla programul lui Seche. Nu ii este rusine sa promita ca va face gradinite si crese, cand el a luat Gradinita Letea odata cu fabrica, pe care a desfiintat-o? S-a si judecat pentru gradinita. Acum o face pe grijuliu cu prescolarii orasului. De ce nu a fost grijuliu cand ne-a scos din gradinita? El crede ca am uitat? Ce a facut el pentru scoala? Parca se plangea ca este bolnav. Sa stea acasa si sa se trateze, caci Primaria il va stresa si ar putea sa i se agraveze boala!

Ana spunea...

Si eu as vrea sa locuiesc intr-un oras civilizat din aceasta tara. Problemele pe care le ridica Earnest sunt aceleasi in toate orasele Romaniei. Peste tot vezi cladiri mazgalite cu grafiti, peste tot vezi gunoaie rasturnate pe langa cosurile de gunoi, peste tot domnesc, pe strazi, cainii vagabonzi impotriva carora nu poti face nimic. In orice oras functionarii administratiei incalca legea cand acorda autoriatii, pentru ca patronii sunt baietii destepti care de descurca pretutindeni.
Intrebarea mea este: cand vom scapa de toate aceste metehne care ne fac sa traim intr-un mediu necivilizat?

Anonim spunea...

Oare ce mai vrea Doru? Se plangea ca este falit. De unde are bani de campanie? Se plangea ca este bolnav. De unde putere sa suporte stresul de la Primarie?
A cazut in ridicul cu manechinul care il reprezinta pe Romeo. Aia cu spitalul este gogonata de tot. Patronul firmei de constructie din Brasov care a construit spitalul nu are nimic de a face cu Tariceanu si cu PNL. Sa se intereseze mai bine si apoi sa vorbeasca. Va fi foarte surprins cand va vedea cine este patronul!

Iancu spunea...

Toti candidatii sunt fotografiati la costum. Numai Seche este in tricou vargat. Probabil consilierii lui de campanie l-au sfatuit sa poarte tricou (asa apare si la TV) ca sa para ca este din popor. Numai ca omul cu tricou de firma locuieste intr-o vila, care nu este deloc modesta.Cam multa ipocrizie!
Multi bacauani suspina dupa Seche si foarte multi au uitat epoca cand numai el avea dreptate, numai el si cu frate-sau erau cei mai destepti,cand il trimitea pe Killerul de Lucas sa-i rezolve problemele.
Stai acasa si ai grija de sanatate si de copii! Apuca-te de afaceri curate si nu visa la Primarie si la firme fantoma cu care sa acaparezi din nou tot orasul!

Anonim spunea...

CEA MAI BUNA MISCARE A PDL-ULUI, CA SA CASTIGE BACAUL: PENTRU EI CANDIDEAZA PAMPALAUL DE LAZAR, DAR DE FAPT CEL PE CARE EI MIZEAZA ESTE SECHELARIU, CARE CHIPURILE ESTE INDEPENDENT! ATENTIE PE CINE VOTATI!