duminică, 6 mai 2012

PARFUMUL CARE VI SE POTRIVESTE (II). PARFUMURILE ZODIEI TAUR

    Se spune ca parfumurile se incearca pe piele, in locurile unde se simte pulsul, pentru ca sa simti mirosul puternic si daca pe pielea ta miroase bine. Eu am vazut femei care miroseau de la o posta, date cu parfumuri scumpe dar care nu li se potriveau. De ce? P:entru ca nu stiu cum sa-l poarte, cat sa toarne pe ele. Cred in continuare ca trebuie sa tii cont si de zodie, de temperamentul pe care il ai,de  anotimp, de momentul din zi si de hainele cu care te-ai imbracat.
Dar sa revin la doamnele nascute in zodia Taur. Aceste sunt impetuoase, pasionale, se aprind repede, au mult bun gust si rafinament. Le place mult natura, care le calmeaza si numai cand adulmeca mirosul campului inflorit si al pajistei verzi, ele se calmeaza si viseaza la iubiri implinite. De aceea, aceste doamne trebuie sa poarte parfumuri care le aduc mirosurile pajistelor si ale campurilor inflorite.
     Casele de moda, care parca au creat doar pentru ele sunt: Rochas, Givenchy, Worth, Fendi. Am sa va prezint cateva parfumuri de la aceste case, care, cu siguranta, vi se potrivesc.
Femme de la Rochas a fost creat de doamna Helene Rochas in anul 1960, dupa ce sotul ei, intemeitorul celebrei case, a murit.Nota generala a acestui parfum este bazata pe trandafir bulgaresc si iasomie, la care se adauga  tuberoze, narcise, ylang-ylang si imbatatorul miros de caprifoi, care intotdeauna o linisteste pe femeia acestei zodii. Femme este un parfum care se poarta toamna si iarna, pentru a-i da posesoarei lui, o stare de bine. Se potriveste in exclusivitate doamnelor mature, spirituale, cu simtul umorului. Culorile cu care face priza sunt acelea ale toamnei: bordo, verde stins, caramel cu care se creaza imprimeuri de tapiserie pe matase, tafta, satin. Doamnele vor avea cu siguranta succes cu acest parfum la o ocazie cu caracter feminin, extrem de civilizat.
Givenchy a creat pentru aceste doamne:  Amarige si Ysatis
Amarige te poarta intr-o jungla incalcita si umeda, sugerand o nunta a florilor viu colorate si cu miros profund. Predomina mirosurile de gardenia, lemn brazilian de trandafir, iasomie, violete. Se poarta in special le petreceri (la birou vi se potriveste doar daca sunteti sefe), in toate anotimpurile, pe orice tip de tesatura dar doar in culori vii si stralucitoare: rosu ca sangele, galben-heliotrop, verde-smarald.
Ysatis a fost creat in anul 1984 dintr-o multitudine de ingrediente: lemn mirositor, muschi, fructe, flori, mirodenii,  note de animale ( mosc, zebelina abisiana, biber canadian), fiind o imbinare de Orient cu Occident. Acest parfum cere o vestimentatie de zi sau de seara plina de stil si rafinament. Prefera culorile usor patinate, albul, negrul si indigo. Toamna si iarna sunt anotimpurile lui de maxima stralucire si in locuri cu lumina orbitoare.
Surorile Fendi (observati ca pentru aceasta zodie sunt mai multe creatoare decat pentru celelalte zodii) au creat Asja si Fendi
Asja poate fi definit cu un singur cuvant: impetuos. Este un parfum oriental, cu accente usor intepatoare de flori de coacaz negru, citrice, iasomie, ylang- ylang. Se poarta doar la ocazii, pe haine simple, dar spectaculoase.
Fendi a fost cread ca un parfum torid care sa te incalzeasca in anotimpurile reci sau in zonele cu clima racoroasa. Este un amestec puternic de iasomie, trandafir, iris, , lemn de santal, chipre, mosc la care se adauga mirosul de piele. De aceea, se poarta la blanuri, haine din piele sau din materiale care imita pielea de leopard sau de crocodil. Se potriveste brunetelor cu pielea maslinie, cand aceste se afla la petreceri, premiere sau la banchete de gala.
Stimate doamne ale zodiei Taur, daca aceste parfumuri vi se par prea stridente Observati ca iasomia nu lipseste din compozitia lor), va asigur ca vi se potriveste si Gio de la Armani ( chiar daca este considerat parfumul zodiei Pesti), cu mirosul lui suav de tei sau eterna racoritoare apa de colonie Nr. 4711. Ar putea chiar sa fiti mult mai convingatoare si nu va fi exclus sa va seduca cineva, in loc sa seduceti voi pe altii.
Pe curand,
Earnest

Niciun comentariu: