luni, 18 februarie 2013

IN LOC DE EPITAF

1. Cea mai mare durere a unei mame este atunci cand isi ingroapa propriul copil.
2. Cea mai mare crima a unei mame nu este cand isi omoara fizic copilul, ci aceea de a nu-i corija pornirile si de a nu-l educa in spiritul modestiei si al credintei fata de Dumnezeu. Crima este cand o mama se bucura cand copilul ei se imbata de putere si vrea mai mult, iar dansa, la randul ei, se lauda si profita de puterea copilului ei. O mama trebuie sa-i spuna, chiar si atunci cand el este om mare, ca viata este pregatirea drumului spre vesnicia de Dincolo. Daca o mama nu face acest lucru, ea i-a omorat sufletul.
3. Cel mai mare pacat al unui om este cand isi foloseste puterea in folos propriu, cand isi inlatura prietenii adevarati pe care "ii ingroapa de vii" si se sprijina pe lichele, pentru ca acestea ii spun ceea ce el vrea sa auda. E mare pacat sa te consideri egalul lui Dumnezeu, sa te impaunezi cu merite, care uneori nu-ti apartin.
4. Cea mai mare drama a omului este atunci cand  crede cu adevarat in ceea ce   face, cand lupta pentru a-si atinge telul, cand vede ca cei din jur au uitat ce a infaptuit si in folosul lor, cand se trezeste hulit si parasit de acei pe care i-a ajutat cel mai mult.
5. Cel mai crestinesc gest este acela de a ierta si de a putea spune cu sinceritate : " Despre morti, numai de bine!".
 Dumnezeu sa te ierte si sa te odihneasca in pace!
Earnest

Un comentariu:

clemansa spunea...

Randul tuturor vine. Karmele se indeplinesc, nu se construiesc.Numai Dumnezeu este fara de pacat! Ne ajuta El sa ne ducem crucile pana ce ne trezim la INALTA JUDECATA DE APOI.