marți, 13 februarie 2018

ȘI EU SUNT #REZIST

Și eu sunt #Rezist :
1. La cei care critică folosirea regionalismului ,,pamblică" (chiar dacă sunt universitari sau miniștri) dar ei spun frecvent aibe, țigare, trebe sau trebă, trebuiesc, ca și ( atunci când nu trebuie), în ceea ce privesc, șatisprezece, optisprezece etc
2. La cei care transmit în direct, vorbind fără punct sau virgulă, folosind frecvent interjecția iată: ,, La sesizarea locatarilor care au constatat că vecina lor nu a mai ieșit din casă de câteva zile poliția a spart ușa și a intrat în locuință unde au găsit un cadavru pe jos in bucătărie iar medicii legiști au constatat decesul care s-a produs iată acum câteva zile ei neputând preciza cauza decesului dacă bătrâna a murit de moarte naturala sau dacă a fost ucisă dar  semnele de pe corp iată ar putea fi datorită căderii însă vecinii spun că l-au văzut pe nepotul bătrânei acum câteva zile auzind țipete in casa  ar putea fi vorba iată de o crimă dar după cum v-am spus legiștii nu se pot pronunța dacă este vorba despre o crimă sau nu nepotul fiind iată principalul suspect " și transmisia continuă....
3. La cei care văd, aud cu urechile lor și nu cred cum se fabrică dosare de către unii procurori aserviți unor interese ale unor forțe oculte și o trag în continuare cu lupta anticorupție, când corupția este tocmai la cei care ar trebui să lupte împotriva ei.
4. La cei care își denigrează țara la UE și  cer ca României să nu  i se mai dea fonduri pe programe ( ca și cum România nu ar cotiza), pentru că prin legile justiției nu se respectă statul de drept și la cei care sunt de acord cu aceste manifestări.
5. La sindicaliștii care s-au trezit abia  în timpul probelor de competențe la Bac, spunând că susținerea acestora în perioada anului școlar încalcă Legea Educației Naționale Nr 1/2011, în loc să sesizeze acest fapt, la începutul anului școlar.
6. La cei care manipulează populația cu informații false.
7. La cei care vor să se îmbogățească, mărind prețurile la produse, fără motiv, profitând de creșterea salariilor. Ei nu vor le scadă profitul, pentru ca să poată petrece concediul, iarna în Elveția, vara la Monte Carlo,  cheltuind acolo valuta pe care ar putea-o folosi în țară, reinvestind-o, eficientizând producția, crescând astfel și salariile angajaților.
8.La  cei care nu își educă copiii în spirit național și patriot, care nu-i duc prin țară, ci doar în străinătate, ca să-i  cunoască frumușețile și  valorile culturale.
9. La nemulțumiții cărora nu le convine nimic dar nici nu fac nimic, ci doar sabotează, ei criticând și demolând astfel, singurele instituții care mai pot salva acest popor: școala, biserica și cele ale sănătății.
10. La cei care au vândut și mai vând tot ce poate aduce profit României, la funcționarii care nu-și fac datoria față de acest stat, la contractele încheiate în defavoarea României, la mizeria de pe străzi, la nesimțirea celor care aruncă gunoaie în râuri și pâraie, la cei care nu aplică amenzi, la cei care distrug bănci în parcuri, la cei care nu respectă regulile de circulație, la toți mârlanii și parveniții1.
11. La cei care  consideră că  inculpatul nu are dreptul la apărare 
12. La #Rezist.
Mă întreb: până când să mai REZIST?
Pe curând,
Earnest

2 comentarii:

CRISTI spunea...

Asta este tara noastra. Cateva dintre lucrurile pe care le-ai scris acum le-ai mai postat. Unele dintre ele sunt si pentru mine motive de revolta. Poate, odata si odata acest popor se va trezi si va face ordine, daca cei care ne conduc au ochii legati si urechile infundate,

Anonim spunea...

Doamna Kovesi e superbă când spune ,,unii ies pe televizor". De fapt nu e singura. Mai sunt și alții, printre care și Președintele țării, care spun că vin la televizor și fac unele afirmații. Stimați intelectuali, se spune ,,vin la televiziuni, la diferite posturi TV etc", dar în niciun caz nu vin la aparatul televizor și nici nu ies pe televizor.