duminică, 13 mai 2012

A INCEPUT CAMPANIA ELECTORALA

 10 candidati vor sa fie primari in Bacau. Ma intreb, de ce vor sa fie primari si daca unii dintre ei sunt naivi sau tampiti de cred ca vor fi alesi? Sau poate sunt platiti sa candideze ca sa ia din voturile celui mai bine cotat in sondaje.
   Ma intreb, cu onestitate, ce cauta domnul Paul Valerian Timofte la partidul lui Dan  Diaconescu in direct? Este rasul lumii, ca un ofiter, fiu de cadre didactice, cu o temeinica cultura istorica, sa creada in programul stupid al unui individ, care nu a facut nimic pentru etnia sa ( doar a incurajat manelele, care nici macar nu reprezinta traditia culturala a rromilor), care s-a imbogatit peste noapte si pe care nimeni nu il intreaba de unde are bani! De ce vrea domnul Timofte sa fie primar? Inteleg de ce vrea sa fie domnul Sechelariu primar! El este frustrat. Nu si-a mai revenit de la pierderea alegerilor de acum 8 ani. Nu a inteles de ce a pierdut atunci, cand nimeni nu credea ca exista in Bacau o persoana care sa il invinga! Era atunci cel mai bun, asa cum este acum Stavarache! Insa exista o deosebire intre cei 2: Stavarache nu are un frate, care sa-l traga inapoi. Vremea lui Sechelariu a trecut. Poate mai avea sanse acum 4 ani, dar atunci a candidat fratiorul. Mare greseala ati facut, domnule Sechelariu. Ma intreb: oare nu aveti ce face cu banii? Ma intreb, de asemenea, de ce vrea sa fie primar domnul Florin Lazar? Nu am auzit ca ar fi facut ceva deosebit pentru invatamantul bacauan. Am intrat pe sit-ul ISJ Bacau sa-i vad si eu planul managerial sau strategia de dezvoltare a invatamantului, dar nu am gasit nimic. Asa ca m-am intrebat: domnul profesor, care nu a fost in stare sa stabileasca niste tinte strategice pentru scoala bacauana, va fi in stare sa faca ceva pentru comunitatea bacauana? Oare omul acesta are simtul realitatii? Probabil a intrat in hora inainte de a cadea Guvernul si a fost asigurat de mai marii pedelisti ca va castiga, cu ajutorul fraudei! Si nenea Scripat umbla pe la biserici dar si pe la vrajitoare, rugandu-se sa fie ajutat sa ajunga presedintele C.J. Oare este intreg la minte? El nu vede ca nu are fata de presedinte CJ, cum nu a avut fata nici de prefect! Cred ca oamenii acestia sunt marionete in mainele unor mahari, care ii vor manipula si prin ei vor  sa conduca, din umbra! De PAS ( Partidul Alianta Socialista) si de domnul Marius Constantin, ati auzit? Acest partid care se vrea sa fie socialist, prin lideri vreainsa sa reinfiinteze Partidul Comunist, iar candidatul la Primarie, domnul Marius Munteanu este de meserie mecanic avioane si in prezent este pensionar. Traiasca clasa muncitoare! Am trecut demult de anii 50 ai secolului trecut!Ce-i drept, mesajele lor sunt mai nationaliste decat cele ale Partidului Romania Mare, ca de pilda acela "Sa redam demnitatea Romaniei!"
   Pentru functia de presedinte la Consiliului judetean candideaza 11 persoane, din partea a 11 partide. Surpriza: avem candidat si din partea UDMR, pe domnul Adrian Solomon ( va rog sa nu il confundati cu domnul Adrian Solomon, primar de Faraoani, fost pedist, fost pedelist, actual uneperist). Din partea UNPR, la presedintia consiliului, candideaza domnul Budeanu, fost penelist. Nu am sa inteleg niciodata de ce oameni prosperi de afaceri vor functii administrative si sunt in stare sa se inscrie in alte partide, plecand din partidele care i-au ajutat candva sa prospere sau care le-au dat functii.
  Deocamdata campania abia a inceput. Sunt curios sa aflu ce ne vor promite si cum isi vor sustine ideile acesti candidati. Oricum eu tot USL-ul il votez, pentru ca eu vreau sa nu mai aud de Berca si de sleahta lui de tradatori, de mincinosi si de oameni rai, fara dragoste fata de semeni, fata de tara! Nu spun lozinci, dar niciodata in aceasta tara nu au fost oameni atat de malefici. Poate imi veti spune ca mai rai au fost stalinistii, dar macar aceea i-au trimis pe copiii de tarani si de  muncitori la scoli si i-au facut doctori, ingineri si profesori, le-au dat case, au creat locuri de munca si cand au intins coarda prea tare, cu inchisori si apropierea de URSS au fost ajutati sa isi schimbe viziunea si sa se indrepte spre un socialism original, numit multilateral dezvoltat. Si apoi, ei chiar credeau in doctrina lor, dar astia nu cred decat in propriile lor interese. Sa nu mai aud de PDL si de liderii lor, in veci1
Pe curand,
Earnest

6 comentarii:

un trecator spunea...

Astazi am vazut primul slogan pe un autobuz:"Impreuna sa reimviem Bacaul". Mi-am zis: Se crede Dumnezeu Seche? Inainte se credea Stefan cel Mare. Boala a inaintat. Pacat de el.

Profesorul spunea...

Daca tot vorbiti de slogane, sa-l vedeti pe al domnului inspector: "Respect si inima"! Care respect, domnule inspector? Pe cine ati respectat dumneavoastra, cand ati masluit rezultatele de la gradatii de merit, anul trecut? Pe cene ati respectat dumneavoastra, cand umblati prin scoli in timpul examenelor cu liste de pilaraie? Credeti ca puteti impresiona pe cineva cu imaginea dumneavoastra cu mana la inima,de pe afisele electorale? Se vede ca ati crescut in ultimii ani la curtea lui Berca! Va plac vorbele mari!

Tepii Ariciului spunea...

Liniste totala in aceasta campanie. Acum 4 ani, circulau prin Bacau masini de unde zburdalnicul avocat Botomei striga intr-o porta voce, indemnandu-ne sa-l votam pe Sechelariu, un elicopter imprastia fituici electorale cu dragul de Sergiu Sachelariu. Ce s-a intamplat cu aceasta familie, de nu se mai agita? Oricum, deocamdata toti sunt linistiti. Probabil se vor inghesui inaintea alegerilor, pe la biserici, cu cosuri de colacei, fructe, dand de pomana, in memoria stramosilor. Se apropie Mosii de vara si toti isi vor aminti de cei trecuti in lumea celor drepti, pe care i-au uitat si deodata i-au apucat dragostea si amintirile!

Costi spunea...

Astia continua sa ne ia in continuare de prosti: dupa ce timp de 4 ani ne-au mintit si ne-au manipulat, acum, cand nu mai sunt la putere, continua cu aceleasi metode. Este criza, a scazut leul datorita USL-ului. Sa nu mai aud de ei si de sustinatorii lor. Rusine sa le fie lui Bora, Turcescu, Cristoiu, Nasu si toti cei care continua sa manipuleze o natiune, care inca nu a intrat in scleroza! Rusine sa le fie lui Boc si tuturor limbutilor din jurul lui! Dupa ce au fost cu totii incompetenti, fara pregatire in domeniul pe care l-au condus, idraznesc acum sa faca gura si sa-i critice pe cei care le sunt superiori prin educatie, atitudini si mai ales competente!

Anonim spunea...

Eu asteptam ca materialul din care s-a facut cartea de prezentare sa fi fost manualul unui scolar. Pretul de cost sa fi fost investit in laptop-uri pentru c aceiasi elevi.Bugetul de venituri si cheltuieli sa fie facut public la fel ca si declaratiile de venituri.Sedintele Consiliului local sunt filmate din cate stiu si atunci e lesne de postat pentru ca oamenii sa stie cine, ce idei, cum pun problemele in favoarea cetateanului! Daca elevii sunt supravegheati/ filmati...de ce nu ar fi si membrii din aparatul administrativ.As vrea sa-l vad mai rar pe Tomescu cu nasul plin de bautura, madam Marcu sa mai puna ceva cosuri de gunoi pe strazi,sa se faca lucrurile utile orasului in tot timpul mandatului si nu in ultimul an de mandat!

Oana spunea...

Nu stiu cat a costat cartea despre care vorbeste persoana anonima si nici din ce bani a fost platita, dar ii dau dreptate privind folosirea acestor bani in lucruri mai folositoare. Sedintele Consiliului Local nu se filmeaza, ci se inregistreaza audio, dupa care se scriu procele-verbale.
Cat priveste cosurile de gunoi... sa fim rezonabili: pot fi puse unul langa unul si needucatul tot alaturi arunca mizeria.