joi, 12 iunie 2008

Mare-ti este gradina, Doamne! (2)

Va mai amintiti de personajul Pliuskin din romanul "Suflete moarte" de Gogol? Acest personaj ii intrece pe toti avarii: Euclio al lui Plaut, Harpagon al lui Moliere, Piere Grandet al lui Balzac si pe al nostru Hagi Tudose. Pliuskin isi masura averea pe numarul de suflete moarte, trecute ca serbi pe domeniile sale. Astazi, un personaj care va intra in istoria candidatiilor pentru Primaria Bacau, SS, trimite felicitari persoanelor, care au intrat de vre-o 7 ani in lumea celor drepti. Sa astepte, atunci, votul de la ei! Este normal sa se intample asa ceva, daca si-a ales ca sef de campanie, o jalnica familie de cadre didactice, Terente. Insusi numele nu prezinta incredere. O fi urmasul banditului Terente? Daca este asa, acest Terente ,declarat liberal, si-a pus in gand sa-l falimenteze pe SS. Oare cu cat il plateste? Mi s-a spus ca Terente, isi face orele pe la Milenium, unde invita profesorii, pe banii lui SS, la o friptura, crezand cu naivitate ca, constiinta trece prin stomac, sugerandu-le sa-l voteze pe SS. Domnule SS, recunosc ca nu-mi esti prea drag, dar totusi ma simt obligat sa-ti pun o intrebare: pe Terente te-ai gandit sa-l pui sef de campanie? Te pricepi nene la oameni, cum ma pricep eu la cai!
Va mai amintiti, de la istorie, celebrul an 1938? In acel an electoral, nici un partid politic nu a reusit sa obtina majoritatea pentru a face guvernul si atunci, CarolII a numit un guvern minoritar, care s-a dovedit incapabil sa conduca, dandu-i posibilitatea regelui sa demonstreze falimentul regimului parlamentar democratic si necesitatea salvarii tarii, prin instaurarea regimului dictatorial. Ce a declarat astazi Presedintele? Ca va constitui un guvern minoritar! Va rog sa urmariti si veti observa ca Presedintele a venit intotdeauna cu solutii care au mai fost experimentate in istorie, in diferite spatii, in anumite perioade istorice. Are un consilier bun, care stie istorie si cred ca vrea sa instaureze dictatura, cu sprijinul nostru. Are deja in mainele lui procuratura, politia, armata. A distrus increderea oamenilor in Parlament, in Guvern, a distrus unii lideri puternici din partide, pe care i-a acuzat de coruptie, a desfiintat prm si a creat un partid care nu are membrii in tara, pdl, dar are buldogi care latra. De asemenea, ii intimideaza pe ziaristii opozanti, alcatuind liste negre, distruge increderea populatiei in institutii in care oamenii au crezut intotdeauna:Biserica si scoala. Ce mai asteptati, oameni onesti? Aplaudati-l si realegiti-l!
Oare pnl va reface alianta cu pdl? Doamne, fereste-ne de Maat ( adica de zeita egipteana, fiica lui Ramses,"Dreptate si Adevar"), una dintre simbolurile Masoneriei. Oare va face psd alianta cu pdl? Doar daca Dumnezeu le-a luat mintile si uita psd-istii cat de corupti au fost etichetati de liderii pdl-eului. Oricum, Doamne, gradina-Ti este mare si in aceasta imensitate incap multe anomalii si multe specimene umane, pe care oamenii de rand trebuie sa le suporte.
Earnest

Niciun comentariu: