luni, 16 iunie 2008

Mare-Ti este gradina, Doamne! (III)

In sfarsit s-au terminat si alegerile locale! Ce ne mai asteapta la toamna, pentru parlamentare, nu stim!
M-am bucurat ca a castigat Stavarache, m-am bucurat ca au castigat Oprescu si Nechita si ca pdl-ul a pierdut primele doua orase din tara: Bucurestiul si Iasul. Ma intreb cat de mult mai poate turba Presedintele pentru aceste doua infrangeri si ma mai intreb cat il vor mai sustine baietii cu ochii albastri. Ma uimeste naivitatea unor ziaristi si a unor analisti politici, care afirma ca Presedintele detine sub control institutia ochilor albastri. Oameni buni, aceasta institutie nu are stapan, ea nu serveste decat interesele "Tarii", care nu sunt intotdeauna si interesele poporului, desi se stie ca tara este teritoriul si populatia care locuieste in acel teritoriu. Asadar, cand ochii albastri se vor satura de Basescu, s-a zis cu el! Adica, tovarasul, cel mai iubit si cel mai adorat, nu-i avea sub control pe baietii cu ochii albastri? Nu se spune, in Raportul Tismaneanu, ca totul era sub controlul dictatorului si al Securitatii? Pai daca totul era sub control, cum de n-a fost impiedicata miscarea din decembrie 1989, care a declansat revolutia, care nu s-a terminat nici astazi? Simplu: institutia cu pricina nu era, in totalitate sub controlul dictatorului si cand ochii albastri s-au saturat, au lasat libere spiritele revolutionare sa se declanseze. Sa le multumim si sa-i rugam sa se sature si acum de partialul dictator, ca sa nu-i dam posibilitatea de a fi un dictator total! Dar sa revenim la alegeri, la candidati si la liderii partidelor.
Aseara Blaga a fost un domn ratacit printre mocofanii din pdl. Insa, Boc a avut grija sa nu stirbeasca renumele mocofanilor, facand o declaratie pe cinste! Citez "N-am pierdut nimic! Am castigat doua sectoare!", "Sigur ca domn Basescu ne va vizita, ca de obicei". Intrebarea pe care v-o pun eu, dragi cititori onesti: domnul Presedinte viziteaza toate sediile partidelor? Nu cumva, presa nu ne informeaza despre activitatea impartiala a Presedintelui fata de toate partidele? Sau Presedintele si-a uitat obligatiile inscrise in Constitutia pe care s-a obligat s-o respecte! Ma intreb, ce ar fi scris presa, daca fostii presedinti Ion Iliescu si Emil Constantinescu ar fi facut campanie electorala candidatilor pentru capitala? Bineinteles ar fi luat atitudine! Si pe atunci, se zvonea ca presa nu era libera! Inacap si ei, Doamne, in gradina Ta, si incap foarte bine si lejer!
Nici nu au apucat noii primari, care nu sunt pdl-isti, sa se instaleze si au si inceput mesele rotunde pe la unele tv: despre Oprescu, daca a castigat sau a pierdut, despre carnetul de conducere al lui Piedone si vor urma si altii. Toti nu fac altceva decat sa jigneasca electoratul care a avut curajul sa-si asume responsabilitatea alegerii uni primar sau altul si nu acuza pe acei reprezentanti ai electoratului, care au stat acasa ori s-au deplasat la iarba verde, cu constiinta lor civica aflata in hibernare.
Dar in judetul nostru, ce s-a mai intamplat? Unii au fost realesi, altii au pierdut, dupa ce li se urcase la cap functia( vezi Silochi, Ailincai, Rauta). Ma bucur ca a castigat doctorita la Podu Turcului, Gabriela Iacobescu, independenta, tot fosta membra psd. Ce fac psd-istii astia, lasa sa le plece doctorii din partid, ca sa castige ca primari? Le-au pus diagnostice care i-au deranjat pe unii lideri de soi ca Vanghelie, Rauta si gasca lor de anafabeti cu diplome de alfabetizare? De fapt, nu ma mira nimic, atata vreme cat l-au renegat pe Nastase, ce mai conteaza niste doctori acolo! Mai importanti sunt pentru imaginea partidului Vanghelie si Rauta! Aceeasi greseala o face si taica Tariceanu ca psd-istii, cer demisia celor care nu au castigat in alegeri. Dragilor lideri, daca pnl-ul nu a avut succes, cum ati fi dorit, nu se datoreaza candidatilor, ci politicii Guvernului liberal, care a fost sub asteptarile electoratului! Pai Romica, desi a devenit liberal fidel, a indraznit sa dea in judecata pe ministrul sanatatii, pentru ca i-a luat din fondurile pentru spital, chiar daca Nicolescu este de al sau. Credeti ca gestul de curaj al lui Romica, nu a sensibilizat electoratul, chiar daca darea in judecata ar fi fost o intelegere, caci numai printr-o hotarare judecatoreasca, puteau reveni fondurile la Bacau? Acestea sunt dedesupturi pe care electoratul nu le stie, dar electoratul cunoaste efectul, care il determina sa ia o atitudine sau alta. Brava, Romica, te-am votat, dar ai grija sa nu cazi in greselile lui Sechelariu, adica sa nu ti se urce la cap!
Domnule, SS am avut dreptate cand am scris ca meriti condoleante. Ai pierdut 3.500.000 de euro, fara sa castigi nimic. De fapt, si pe acestia nu i-ai castigat cinstit, cred ca fac parte din cei 30.000.000 de euro pe care i-ai castigat din comisioane neoficiale, pe cand erai pe la minister. Oare DNA nu se autosesizeaza? Probabil vei declara ca luarea de comisioane a fost "vointa mea unilaterala personala", asa cum ai declarat ca ai hotarat sa fii primar. Domnule inginer si doctor, in ce limba ti-ai sustinut doctoratul? Sau l-ai luat, fara sa-l sustii? Romania este tara tuturor posibilitatilor, iar gradina Domnului este atat se mare incat mai incape un inginer constructor cu doctorat cu tot, caruia cred ca i se va spune de acum Candidatul.
Eaenest

Un comentariu:

Earnest spunea...

Stiti, dragii mei cititori onesti, care a fost miracolul alegerilor de sambata? Pogprarea Sfantului Duh si asupra bucurestenilor! Earnest