joi, 22 octombrie 2015

A FOST REDESCHIS DOSARUL "MINERIADELE"

  La indicațiile prețioase ale Curții Europene a Drepturilor Omului, a fost redeschis dosarul " Mineriadele", prilej de dezbateri în mass media, de aduceri aminte și de analize.
 La momentul anilor 90-91 ai secolului trecut, aceste evenimente au fost privite diferit: pentru bucureșteni a însemnat o perioadă de teroare, pe când, noi, cei din provincie, le-am privit ca spectatori și fiecare le-am perceput după modul subiectiv sau obiectiv al înțelegerii momentului istoric respectiv. Eu, ca cetățean onest și matur la acea vreme, mi-am făcut propria părere, străduindu-mă să înțeleg momentul istoric pe care-l trăiam.
 Începutul Revoluției decembriste a  trezit simpatia opiniei publice internaționale față de  români. Eu am perceput doar simpatia opiniei publice, nu și pe aceea a politicienilor care conduceau Puterile acelor vremuri. România era o țară, care la momentul respectiv, nu avea nicio datorie externă, din contra, ei îi erau datoare o serie de state arabe și africane. Era o țară cu potențial economic ( altfel cum și-ar fi putut plăti datoriile?!), cu rezerve de resurse materiale și cu resurse umane bine pregătite profesional , care se mulțumeau cu puțin, disciplinate și care nu fuseseră atinse de febra îmbogățirii peste noapte, pentru că fantoma ilicitului le amorțiseră românilor această dorință. Astfel, după condamnarea la moarte și executarea soților Ceaușescu, se elaborase o platformă-program, se formase un Guvern FSN, se hotărâse alegerea unei Adunări Constituante, care să elaboreze o nouă Constituție. Însă , a apărut fenomenul Piața Universității, iar sloganul "Ne-a fost furată Revoluția" devenise ideologie, În București, circulau tancuri cu revoluționari, care nu se dezmeticiseră și care nu se întorceau la locul lor de muncă, strigând ba Mazilu, ba Coposu, fiecare, după simpatii și după cum erau manipulați. După exemplul Bucureștiului, nici în provincie nu se mai muncea: începuse turismul comercial cu Polonia și Turcia și toți doreau să se îmbogățească peste noapte. Universitari de valoare au fost scoși din universități de studenții revoluționari, directorii de interprinderi dați afară de muncitorii revoluționari, care  împreună cu noii lor șefi au început să fure,unii mai puțin, alții mai mult, făcând economia să nu mai fie rentabilă.
Eu am perceput atunci că se formaseră 3 mari grupuri: 
- primul, care luase puterea și care se pusese pe treabă;
- al doilea, care nu le convenea noua conducere și se grupase în jurul celor 2 partide istorice ( nici între ei nu era unitate, dacă ne gândim la câte fracțiuni au fost în rândul liberalilor) și vorbeau de un pseudocomunism care voia să pună mâna pe putere, ca și cum cei din jurul liberalilor și țărăniștilor nu ar fi fost cândva uteciști sau membrii ai partidului unic! Aceștia au fost cei mai vulnerabili și cei mai ușor de manipulat;
- al treilea grup, din umbră, care, probabil, a fost pregătit să preia puterea și nu i-a mers, care slujea interesele grupului lor și a altora, pe care niciodată nu -i vom afla. Aceștia erau manipulatorii, care s-au infiltrat în toate grupurile. Scopul lor era distrugerea economiei României, dezmembrarea statală. S-a reușit dezmembrarea Iugoslaviei, a Cehoslovaciei, România trebuia să rămână un stat mic: Moldova se unea cu Basarabia, Dobrogea cu Bulgaria, Transilvania cu Ungaria, iar la Strehaia, se stabilea capitala rromilor, aduși din întreaga Europă. Ce mai rămânea din România? Muntenia!
Și acum să ne reamintim: minerii deveniseră un simbol al luptei anticomuniste, așa că venirea lor în București nu însemna sprijinirea comuniștilor, ci stabilirea ordinii! Țara trebuia pusă pe roate! Amintiți-vă! Ei au fost primiți și de Coposu, care le-a mulțumit că au venit! Și partidele istorice erau înspăimântate de întorsătura lucrurilor. Am văzut cu ochii mei, la TV, aceste imagini. Unde au dispărut? Sunt arătate doar imaginile cu Iliescu, care le mulțumește minerilor, dar acelea ale lui Coposu dând mâna cu Miron Cozma , unde sunt? Sunt sigur că nu minerii adevărați au distrus, pentru că niciodată cei care muncesc din greu nu distrug, pentru că ei știu valoarea lucrurilor. Cine erau infiltrați printre ei? Unde este minerul care apare mereu în imagini cum dă cu târnăcopul într-un trotuar? Este ușor de identificat, pentru că este în prim-plan.
  CEDO ar trebui să se intereseze cum i s-a luat românului dreptul la muncă și la o viață decentă! Să fie judecați cei care au distrus economia românească, nu mineriadele. Eu sunt convins că minerii au venit cu bună-credință, dar totul a fost denaturat și scăpat de sub control datorită infiltrării printre ei a oamenilor  grupului din umbră, care, dacă nu a reușit să pună mâna pe putere, ca să distrugă România, a reușit din afară, fără să fie la putere! Și acum ei veghează!Vedeți ce se îmtâmplă în această țară și orice încercăm să facem, nu are spor! Iar mulți, nici nu mai încearcă să facă ceva:nu din comoditate, ci de frică!
Pe curând,
Earnest

2 comentarii:

vzmirifis spunea...

aveti foarte mare dreptate!dar mai sunt multe de spus !toti cei ce ne guverneaza au mai mult sau mai putin,dar au !? probleme cu legile pe care ei insusi le fac !ceea ce denota ca in ansamblu noi ,poporul ,alegem doar pe cei care fec cele mai frumoase ,mai placute,mai in "trend" promisiuni de viitor,nu pe cei mai drepti mai simpli sau cinstiti !si fac aceste afirmatii pentru ca sunt acum complet aparat din orice domeniu sau perspectiva . ma reefer la domeniul de observare sau domeniul de impuscare,otravire sau orice alta inlaturare a mea in viitor asa cum v-am promis,mai mult in loc de urmarit am aruncat mingera in terenul lor de ca sa nu-i urmaresc eu pe ei ,de ce sa fiu p[ermanent urmarit? mai bine ii urmaresc eu de la cel cu tata-n gura pan la cel cu barba sura ...sii am vazut cine face jocurile si cine sunt cei care executa ...buuuun sii ei am facut prop[riile arme sa execut eu inainde a fi executat ....acum sa decida poporul anul viitor daca si ce va vrea si va promit ca nici un golan nu va mai pute intra in politica chiar daca canta la tambal nu din gura ....cu respect domnule earnest pe adevaratul meu nume Valentin Zapis

Earnest spunea...

Stiam cine esti, de la inceput! Cat despre alesii nostri, stii prea bine ca pe liste sunt cei care au bani si care sponsorizeaza partidele! Cei care conduc sunt cei pe care ii alegem sau cei care trebuie sa iasa castigatori. Si aceste fapte nu se intampla doar la noi in tara! De aceea, anul trecut a fost anul cetateniei active, pentru ca s-a constatat fenomenul cetateniei pasive. Oamenilor nu le mai pasa, de aceea au renuntat la simtul civic si la responsabilitate!
Earnest