duminică, 19 decembrie 2021

BULETIN DE ȘTIRI. TEME DE REFLECTAT PENTRU ZIARIȘTI

,,Cine, cu curaj, se va afla înţelept, să dea aceasta de ştire cu glas tare”.  ( Michel de Montaigne)


       Decembrie este Luna Cadourilor și ar trebui ca toți oamenii să se bucure, nu să fie îngrijorați de ceea ce le va aduce ziua de mâine sau noul an. Indiferent, ce post de televiziune deschizi, auzi numai știri care te neliniștesc. Astfel, afli că:
1. S-au scumpit gazele și curentul electric. Au fost stabilite limitele scumpirii, la prețul, după scumpire. Ni se spune că prețul se stabilește, după cel de la Bursă.
Teme de reflectat, pentru ziariști:
    a. România este producătoare de energie electrică prin hidrocentrale, termocentrale, eoliene și centrale atomice. România nu mai este o mare consumătoare de energie electrică, pentru că și-a pus industria pe butuci. Au fost închise minele, pentru că așa vrea U.E. dar Germania, Polonia nu și le-au închis. Așadar, de la cine trebuie să importăm energie electrică, noi care exportam, acum vreo câțiva ani? Dezbateți această problemă, stimați ziariști. Ce se va întâmpla cu toți cei care lucrează în mine și în termocentrale? Vom mai avea facultate care să pregătească specialiști, în domeniul miner? Vor face universitarii, inginerii, muncitorii cursuri de reconversie profesională? Pe ce meserii? Există vreo strategie națională, privind dezvoltarea acelor zone? Care este?
    b. România mai are  gaze naturale. De ce trebuie să le stabilească prețul, după Bursă? Dacă România va fi nevoită să importe, pentru că nu și-a făcut, intenționat, rezerve , ar trebui să facă o medie între prețul gazului din România și cel importat, stabilindu-se astfel prețul de vânzare către consumatori. Întrebați-vă, dragi ziariști, cine câștigă de pe urma scumpirii gazelor? Lămuriți-ne și pe noi! Puneți-vă pe treabă!
2. De la 1 ianuarie, sunt interzise centralele de apartament, în blocurile noi. De asemenea, nu se va folosi lemnul, pentru încălzire.
Teme de reflectat pentru ziariști:
    a. Se vor folosi pompele olandeze? Știți cât costă o pompă? Avem ordin să le cumpărăm de la olandezi, după cum am cumpărat avioanele scoase din uz, de la norvegieni? Își poate permite un locuitor de la sat sau de la oraș să cumpere o astfel de pompă? Interesați-vă ziariștilor și vedeți, cine are de câștigat?
     b. Dacă românașii nu mai pot tăia copaci, pentru încălzire, austriecii vor mai putea defrișa păduri, fără să planteze copaci? De ce trebuie România să importe până și hârtie igienică, în timp ce munții noștri rămân golași? Ce face România cu lemnul? De ce Președintele nu semnează Legea Pădurilor? De ce nu-l întrebați, stimați ziariști? Vă este teamă?
3. Mare vâlvă cu Diana Șoșoacă și o oarecare jurnalistă italiană. Nu-mi este dragă senatoarea! Cred totuși că pe  un parlamentar român, care mai este și vice-președinte la o comisie privind drepturile, la ONU, statul  român, prin autoritățile abilitate pe această speță,  ar trebui să-l apere. Stimați jurnaliști, v-ați întrebat ce ați fi pățit dumneavoastră, în Italia, într-o situație asemănătoare? V-ar fi apărat statul italian și autoritățile italiene? Nu! Vă asigur că nu. Nu mai fiți slugarnici! Augusto Sinagra, profesor de drept și avocat italian, o apără pe Diana Șoșoacă, găsind-o vinovată pe  jurnalista Lucia Goracci. Mai mult, celebrul avocat este indignat de poziția autorităților române în acest caz și are o mare admirație pentru cultura și civilizația română, cu rădăcini adânci în Antichitate și-și cere scuze pentru tam-tamul pe care l-a făcut RAI 1.
Teme de reflectat pentru ziariști, în locul acuzării lui Șoșoacă:
     a. Stimați jurnaliști, scormoniți abuzurile și hoțiile care au fost făcute în perioada guvernării PNL-USR și în buzunarele cui s-au dus miliardele împrumutate!
      b. Ce se mai aude cu frauda alegerilor de la Sectorul 1 al Capitalei? 
4. Zilnic, suntem înștiințați că se vor scumpi produsele alimentare și că va fi o mare criză alimentară.
Teme de reflectat pentru ziariști:
       a. Cine este interesat să nu fie subvenționată agricultura românească?
       b. Cine este interesat să importăm produse alimentare?
5. Sunt mari nemulțumiri, privind salariile și pensiile. Se cere respectarea celor două legi. Oamenii au ieșit în stradă.
 Teme de reflectat pentru ziariști: 
      a. Oare de ce nu au ieșit în stradă să ceară respectarea celor două legi, în timpul guvernării PNL-USR? Îmi amintesc că niște ziariști umblau prin piețele bucureștene și-i întrebau pe oameni, dacă se descurcă cu veniturile pe care le au. Două doamne au răspuns: ,, Nu ne ajung banii, dar de unde să ne dea Guvernul, dacă nu sunt bani?” Întrebare: Acum,  Guvernul are bani? De unde?
       b. Deodată, nemulțumite sunt și cadrele didactice. Au fost foarte liniștite, când au trebuit să lucreze on line, când elevii nu aveau tablete sau nu erau conectați la internet, ele fiind nevoite să se deplaseze la domiciliul elevilor, să bată la porți și să le dea acestora materialele pentru efectuarea temelor! Nu vă întrebați, de ce tocmai, acum, și-au amintit de Legea Salarizării și de cele șase procente, pentru învățământ? Întrebați-le dacă știu de ce a cerut Președinția mărirea bugetului cu 25%?
6. U.E. este foarte îngrijorat că, prin sărbătorirea Crăciunului, mulți oameni care nu sunt creștini se vor simți discriminați. Este problema lor, a credinței  și religiei pe care o au. Creștinii se simt discriminați când musulmanii care locuiesc în țările UE. sărbătoresc Ramazam Bayaram și Kurban Bayaram sau când evreii își sărbătoresc Paștele ( Sărbătoarea Azimilor) și Sucot ( Sărbătoarea Corturilor)/
Temă de reflectat pentru ziariști: 
     Oare ce urmăresc bezmeticii care li s-au pus pata pe Sărbătoarea Crăciunului? I-ați întrebat ce vor să demonstreze  cei care l-au făcut homosexual pe Moș Crăciun sau au făcut-o cu barbă pe Fecioara Maria?  Se simt și ei discriminați? Este alegerea lor că nu se vindecă, că sunt în crize de identitate dar această minoritate nu poate impune majorității schimbarea unor credințe! Aveți curajul să le spuneți toate acestea? Bineînțeles că nu aveți, pentru că vă temeți. Trebuie să fiți pe val!

   La toate aceste știri revoltătoare, mai aflăm despre dezastrele naturale, despre incendii, crime, accidente rutiere, certuri, răspândirea tulpinii omicron și nu ne întrebăm de ce se întâmplă toate acestea și cine zăpăcește mintea oamenilor?  La toate acestea, ar trebui să reflectăm cu toții și poate vom găsi răspunsurile, acum, în pragul Sărbătorilor de Iarnă, în gândurile și în faptele noastre! Poate vom găsi drumul cel bun, pentru a supraviețui în liniște și armonie.
https://www.youtube.com/watch?v=P09ygd-K5Ak
      Pe curând,
      Earnest
   
  


Un comentariu:

Anonim spunea...

Am văzut imagini din Paris. Altădată Parisul era frumos luminat de Crăciun și vedeai imagini pe afișe, pe reclame, cu Moș Crăciun. Acum, am văzut un Paris trist, cu protestatari. Progresiștii au pus mâna pe Capitala Culturii și a ideilor de libertate! Să nu se mire francezii, dacă le va mai lua foc vreun monument!