
duminică, 30 ianuarie 2011
MONUMENTE UITATE(VII). BISERICA SFANTUL NICOLAE DIN TARGU OCNA

luni, 24 ianuarie 2011
CREDINTE SI TRADITII(III). SARBATORILE LUNII FEBRUARIE

Earnest
sâmbătă, 15 ianuarie 2011
STIATI CA (II)......

2. Puteti scapa de tantari, punand in camere lamai taiate in doua, in coaja carora infingeti cuisoare?
3. Puteti vindeca tusea, punand la o ceasca de cafea, in timpul prepararii, 1 sau 2 cuisoare macinate?
4. In orasul Covasna se afla o fantana fara fund a carei adancime nu a putut fi masurata?
5. Marele Preot, Rege si Intelept Deceneu a intemeiat pe Platoul Bucegi o scoala energetica si ca a ridicat cu forte energetice monumentele Babele, Sfinxul si toate celelalte de pa platou, pe care geografii le considera rezultatul eroziunii pietrelor?
6. Nu apartine gotilor tezaurul Closca cu puii de aur, ci dacilor? Preotii kapnobatai ("calatori prin stele") foloseau aceste piese ca instrumente cu care se efectuau masuratori astronomice (conform cercetatorilor clujeni, care au si demonstrat acest fapt, facand masuratori cu aceste obiecte).
7 Ramasite din primul homo sapiens sapiens din Europa, numit Ion, au fost descoperite la Anina?
8.In judetul Covasna, la jumatatea liniei ferate dintre Covasna si Comandau, se afla un monument unic al istoriei industriei: linia ferata pe plan inclinat proiectata si executata in anul 1892 de inginerul Emil Lux?
9. In Pestera Coliboaia din Muntii Apuseni au fost descoperite picturi rupestre datand din paleolitic, realizate acum 35.000 de ani, care sunt considerate cele mai vechi din Centrul Europei?
10. In anul 1857, Romania devenea prima tara din lume care extragea petrol in scopuri comeciale?
11. In secolul al 15-lea in localitatea Lucacesti-Moinesti (judetul Bacau) se extragea pacura, care era exportata in tarile occidentale?
12. In Rezervatia de stejari seculari Breite (Sigisoara), unica in S-E Europei, se afla un stejar batran de 700 de ani, avand circumferinta de 7m., care este situat pe pozitia 58 a celor mai batrani arbori din lume?
Pe curand,
Earnest
duminică, 9 ianuarie 2011
LA CE BUN?

De exemplu, am vazut realizari in constructii, in tehnologie in diferite orase japoneze, alaturi de asezari rurale japoneze, cu case mai putin aratoase decat acelea din zona rurala a Colinelor Tutovei, din judetul Vaslui, unde oamenii carau in spate saci cu orez, "inotand" prin noroaie si colb. Am vazut in New York, in cartierele locuite de negri, pe acestia locuind in case insalubre sau in containere de gunoi, incalzindu-se cu focul facut din gunoaie, in timp ce in centrul metropolei isi au resedintele cele mai mari concerne mondiale, care controleaza mai mult de un sfert din economia si finantele Globului. Nu este nicio diferenta intre saracia negrilor si aceea a unor comunitati rrome din Romania, cum nu este nicio diferenta intre viata amaratilor de lucratori agricoli din Japonia si a acelora din Romania. Diferenta este doar intre orasele mari din Romania si cele din Japonia si S.U.A.
Si la ce bun, aceasta diferenta, daca cele mai dezvoltate tari din lume nu reusesc sa rezolve saracia? La ce bun ca s-au facut inventat masini, avioane, daca unii oameni isi cara cu spinarea bunurile sau se mai deplaseaza, "in mod ecologic" cu caruta? La ce bun, a propovaduit Iisus ca toti oamenii sunt egali in fata lui Dumnezeu, daca nici macar reprezentantii Bisericii nu au crezut acest lucru! Revolutia franceza a lansat principiul egalitatii in fata legii, iar ideologia comunista acel al egalitatii sociale. Au fost ele respectate, in totalitate? Unde este progresul ? Exista progres moral sau civic? Lumea este bantuita de pedofili, criminali, hoti, de oameni cu diferite deviatii sexuale, carora li se acorda drepturi. Sunt promovate nonvalorile, sunt politizate pana si premiile Nobel! In relatiile internationale se mai practica principiul echilibrului european, unde exista egalitate numai intre Puteri, desi s-a creat asa-zisa egalitate in UE!
M-am revoltat astazi la televizor de incultura unui ziarist, Avramescu, si a moderatorului. Avramescu vorbea ca "ramele" din Romania (ultima metafora a Presedintelui) se tarasc prin Lume, ajungand pana si in insulele Tombuctu (!), iar moderatorul nu l-a contrazis, pentru ca nici el, saracul, nu stia ca Tombuctu, nu sunt insule, ci a fost unul dintre cele mai mari centre economice si culturale din epoca medievala din Mali .(Probabil domnul Avramescu a ramas in minte cu titlul cartii lui Marko Marcevski "Insula Tombuctu", dar cred ca n-a citit aceasta carte, pentru ca ar fi stiut ce era cu aceasta insula!). Si ma intreb, la ce bun sa-mi pierd timpul ascultand diferite pareri la TV, sa cred in ce spun unii si altii. Mai sunt sigur ca acestia sunt bine informati, sunt bine pregatiti? Intamplator eu am stiut despre Tombuctu, dar nu stiu orice, chiar daca sunt Earnest, si atunci pot sa cred ca pot fi oricand manipulat, prin proasta informatie?
Ma intreb, la ce bun ne zbatem, invatam, muncim, privim uneori cu incredere spre viitor, cand altii, care nu sunt mai buni ca noi si nici mai culti sau mai morali, ne-au hotarat deja soarta. De exemplu, Bill Gates , seful actual al Masoneriei, care a investit foarte multi bani in vaccinuri si care este foarte ingrijorat de cresterea populatiei, a afirmat, la o conferinta TED :"daca facem o treaba foarte buna cu noile vaccinuri, cu serviciile medicale, cu serviciile de sanatate reproductiva, am putea, cel mai probabil, sa reducem aceste numere ( adica populatia Globului, n.a. ) cu 10 sau 15% " ( pentru confirmare, puteti urmari acestea pe http://www.naturalnews.tv/v.asp?v=A ...). Ma intreb, cum vor face selectia acesti controlori ai umanitatii ? Cine le da lor dreptul sa hotarasca soarta Lumii? Si la ce bun sa o faca, pentru ca Ei, ca si Noi sunt trecatori prin aceasta Lume!
Pe curand,
Earnest
duminică, 2 ianuarie 2011
INTRE CATOLICISM SI ORTODOXISM

Istoricul Neagu Djuvara crede ca Romania a avut de suferit de-a lungul istoriei si mai sufera din cauza Puterilor, pentru ca este ortodoxa. Ma intreb: Grecia si Rusia nu sunt ortodoxe? Ambele tari sunt mai dezvoltate decat Romania si populatia o duce mai bine!
Nu am sa inteleg niciodata atitudinea istoricilor romani fata de cele doua biserici. Va dau cateva exemple: elevii invata la scoala despre lupta pentru investitura si memoreaza numele multor papi. dar in nicio lectie nu se pomeneste numele vreunui Patriarh al Constantinopolului, care a luptat impotriva turcilor si pentru apararea crestinismului!
Dumneavoastra, dragi cititori onesti, cunoasteti numele actualului Papa, (Benedict al 16-lea), dar cunoasteti numele actualului Patriarh al Constantinopolului (Bartolomeu)?. Stiti numele celor 6 patriarhi ai Romaniei ( Miron Cristea, Nicodim Munteanu, Iustinian Marina, Iustin Moisescu, Teoctist Arapasu, Daniel Ciobotea)?
Oare gasiti in istoria patriarhilor de la Constantinopol vreunul la fel de odios ca Inocentiu al 8-lea ( a dus o viata mondena si libertina) sau Alexandru al 6-lea Borgia (a avut numeroase amante, 9 copii nelegitimi. a facut scenariul multor asasinate politice, si-a pus sora, Lucretia, sa se prostitueze si a maritat-o cu barbati bogati, pe care i-a otravit, pentru a le ramane lor averile)?
Ambii papi au fost contemporani cu Stefan cel Mare si Sfant, cu mitropolitii Teoctist si Gheorghe, cu Daniil Sihastrul si faceti singuri comparatia. Contemporan cu Stefan cel Mare si Sfant a fost si celebrul Papa Sixtius al 4-lea, cel care a ridicat Biblioteca Vatican si Capela Sixtina, cel care ii trimitea domnitorului nostru scrisori de felicitare pentru ca apara crestinatatea. Insa acest Papa este acela care l-a excomunicat pe criterii politice, nu moarale sau religioase, pe Lorenzo Magnificul, cel care a autorizat Inchizitia spaniola, prin Bula din anul 1478. Istoricii contemporani au acuzat fascismul si comunismul de genocid, dar nu au acuzat niciodata Biserica Catolica de genocid. Cati crestini au fost arsi pe rug, pentru ideile lor progresiste, cati amerindieni si negri au fost schingiuiti pentru ca aveau alta religie? Mult mai multi decat au murit in lagarele naziste sau in gulagurile comuniste!
Richelieu este cunoscut de toti cei care au citit romanele lui Dumas. De asemenea, se invata despre el la scoala , dar nu se spune despre faptul ca el a organizat lupta impotriva hughenotilor, masacrul din Noaptea Sfantului Bartolomeu sau ca s-a implicat in Razboiul de 30 de ani si de imensa sa avere! In timpul acesta, in Moldova era Mitropolit Varlaam, cel care a scris Cartea romaneasca de invatatura (Cazania) si multe alte carti si care impreuna cu Vasile Lupu au intarit cultura baroca moldoveneasca.Pe vremuri, in clasa a IX-a, elevii invatau la literatura religioasa despre Varlaam. Astazi elevii nici nu stiu cine este, asa cum nu stiu nici despre Grigore Rosca si despre alti ctitori de cultura, de aparatori ai romanismului si luptatori nationali.
Daca tineretul ar cunoaste unele dintre aceste fapte, poate ar intelege ce a vrut sa spuna Djuvara si nu s-ar compara cu Grecia si Rusia. Aceste tari si-au facut propria lor politica si nu prea le-au interesat ce se va intampla cu ortodoxia sau cu crestinismul, in general.
Sa auzim de bine!
Pe curand,
Earnest