duminică, 9 ianuarie 2011

LA CE BUN?

Vizionand in aceste zile niste filme dcumentare despre Japonia si S.U.A., am constatat ca nimeni, absolut nimeni, de-a lungul istoriei nu a facut nimic pentru umanitate, in general, ci doar pentru anumite grupuri, ca in foarte multe domenii ale activitatii umane, nu exista progres.
De exemplu, am vazut realizari in constructii, in tehnologie in diferite orase japoneze, alaturi de asezari rurale japoneze, cu case mai putin aratoase decat acelea din zona rurala a Colinelor Tutovei, din judetul Vaslui, unde oamenii carau in spate saci cu orez, "inotand" prin noroaie si colb. Am vazut in New York, in cartierele locuite de negri, pe acestia locuind in case insalubre sau in containere de gunoi, incalzindu-se cu focul facut din gunoaie, in timp ce in centrul metropolei isi au resedintele cele mai mari concerne mondiale, care controleaza mai mult de un sfert din economia si finantele Globului. Nu este nicio diferenta intre saracia negrilor si aceea a unor comunitati rrome din Romania, cum nu este nicio diferenta intre viata amaratilor de lucratori agricoli din Japonia si a acelora din Romania. Diferenta este doar intre orasele mari din Romania si cele din Japonia si S.U.A.
Si la ce bun, aceasta diferenta, daca cele mai dezvoltate tari din lume nu reusesc sa rezolve saracia? La ce bun ca s-au facut inventat masini, avioane, daca unii oameni isi cara cu spinarea bunurile sau se mai deplaseaza, "in mod ecologic" cu caruta? La ce bun, a propovaduit Iisus ca toti oamenii sunt egali in fata lui Dumnezeu, daca nici macar reprezentantii Bisericii nu au crezut acest lucru! Revolutia franceza a lansat principiul egalitatii in fata legii, iar ideologia comunista acel al egalitatii sociale. Au fost ele respectate, in totalitate? Unde este progresul ? Exista progres moral sau civic? Lumea este bantuita de pedofili, criminali, hoti, de oameni cu diferite deviatii sexuale, carora li se acorda drepturi. Sunt promovate nonvalorile, sunt politizate pana si premiile Nobel! In relatiile internationale se mai practica principiul echilibrului european, unde exista egalitate numai intre Puteri, desi s-a creat asa-zisa egalitate in UE!
M-am revoltat astazi la televizor de incultura unui ziarist, Avramescu, si a moderatorului. Avramescu vorbea ca "ramele" din Romania (ultima metafora a Presedintelui) se tarasc prin Lume, ajungand pana si in insulele Tombuctu (!), iar moderatorul nu l-a contrazis, pentru ca nici el, saracul, nu stia ca Tombuctu, nu sunt insule, ci a fost unul dintre cele mai mari centre economice si culturale din epoca medievala din Mali .(Probabil domnul Avramescu a ramas in minte cu titlul cartii lui Marko Marcevski "Insula Tombuctu", dar cred ca n-a citit aceasta carte, pentru ca ar fi stiut ce era cu aceasta insula!). Si ma intreb, la ce bun sa-mi pierd timpul ascultand diferite pareri la TV, sa cred in ce spun unii si altii. Mai sunt sigur ca acestia sunt bine informati, sunt bine pregatiti? Intamplator eu am stiut despre Tombuctu, dar nu stiu orice, chiar daca sunt Earnest, si atunci pot sa cred ca pot fi oricand manipulat, prin proasta informatie?
Ma intreb, la ce bun ne zbatem, invatam, muncim, privim uneori cu incredere spre viitor, cand altii, care nu sunt mai buni ca noi si nici mai culti sau mai morali, ne-au hotarat deja soarta. De exemplu, Bill Gates , seful actual al Masoneriei, care a investit foarte multi bani in vaccinuri si care este foarte ingrijorat de cresterea populatiei, a afirmat, la o conferinta TED :"daca facem o treaba foarte buna cu noile vaccinuri, cu serviciile medicale, cu serviciile de sanatate reproductiva, am putea, cel mai probabil, sa reducem aceste numere ( adica populatia Globului, n.a. ) cu 10 sau 15% " ( pentru confirmare, puteti urmari acestea pe http://www.naturalnews.tv/v.asp?v=A ...). Ma intreb, cum vor face selectia acesti controlori ai umanitatii ? Cine le da lor dreptul sa hotarasca soarta Lumii? Si la ce bun sa o faca, pentru ca Ei, ca si Noi sunt trecatori prin aceasta Lume!
Pe curand,
Earnest

Niciun comentariu: