,,Sau ţara aceasta să fie în adevăr românească, sau nici nu merită să fie.”
( Mihai Eminescu)
( Mihai Eminescu)
![]() |
Mănăstirea Putna |
Având în vedere cele două teorii și fiind obsedați de migrație, ca orice ce popor care, la începuturile istoriei sale, a fost migrator, politicienii actuali nu s-au lăsat mai prejos de istorici și au elaborat a treia teorie, și anume, aceea a rutelor migrației contemporane a musulmanilor, care nu putea trece decât prin România! Au făcut-o și pe asta, aducând argumente false, ca și în teoria imigraționistă, dând un veto categoric intrării României în Spațiul Schengen.
Nu știu de ce jurnaliștii și oamenii de bună credință se revoltă. Eu nu mă revolt, pentru că m-am așteptat la o astfel de atitudine, având în vedere lăcomia acestui popor, politica lor dominatoare și ura pe care o au față de noi, pe care ne-au jecmănit și ne mai jecmănesc.
![]() |
Țebea Gorunul lui Horea și Gorunul lui Iancu |
Prima mare relație politică a românilor cu austriecii a fost aceea dintre Împăratul Rudolf II și Domnul Mihai Viteazul, prin alianța încheiată împotriva Imperiului Otoman parafată prin Tratatul de la Mănăstirea Dealu, din anul 1598. Mihai Viteazul nu știa că avea de a face cu un împărat bolnav psihic, despre care istoricii spun că ar fi suferit de depresie, de schizofrenie și de grandomanie, care, aflat într-o criză de depresie, nu ar fi știut de planurile lui Basta, privind asasinarea lui Mihai Viteazul.
Românii au dobândit adevărata cunoaștere a austriecilor în timpul celor 175 de ani de stăpânire a Transilvaniei ( 1791-1866), a celor 144 de ani de stăpânire a Bucovinei ( 1774-1918) și a celor 20 de ani de stăpânire a Olteniei și a Banatului (1718-1738).
În timpul stăpânirii lor asupra teritoriilor românești, austriecii au făcut totul pentru a-i deznaționaliza pe români, prin limbă și religie, dar fără prea mult succes. Au explotat zăcămintele subsolului, au promis românilor că le vor acorda drepturi, dacă vor trece la Biserica Unită, au promis scutiri de impozite și chiar eliberarea din șerbie, dacă se înscriu în regimentele de grăniceri. Bineînțeles că nu s-au ținut de cuvânt și mai mult, Generalul Bucow a distrus în Transilvania peste 200 de mănăstiri, i-a măcelărit, în anul 1763, pe grănicerii care nu au vrut să mai depună jurămintul de credință, pentru că nu li s-au acordat drepturile promise. Nici Brukenthal nu a fost mai blând cu revoluționarii conduși de Horea, Cloșca și Crișan. Au subordonat Episcopia Râmnicului Mitropoliei Serbiei, iar Bucovina a integrat-o între anii 1786 și 1849 Regatului Galiției și Lodomeriei și din 25 de aşezăminte monahale au fost desfiinţate
22, rămânând cu o activitate mult redusă Putna, Suceviţa şi Dragomirna. Au colonizat pe șvabi în Banat și în Bucovina, afirmând istoricii lor că aceștia i-au civilizat și culturalizat pe românii din Bucovina. Cine? Acei nemți care au venit în cărucioare trase de câini și care-i scriau împăratului, următoarele: ,,împinşi de sărăcie şi
de lipsuri, din lipsă de pământ, singura putinţă de trai pentru noi ţăranii,
ne-am lăsat ţara noastră Boemia şi am ajuns cu copiii noştri chinuiţi de foame în
Bucovina”? În Bucovina s-au apucat de tăiat pădurile pentru fabricarea potasei, a sticlei și a păcurii din coajă de mesteacăn, distrugând aproape în întregime pădurile de mesteacăn, iar Blocada Continentală impusă de Napoleon Austriei i-a determinat pe austrici să înfiinţeze la
Horecea o fabrică de zahăr din scoarţă de arţar, distrugând mii de hectare de pădure de
arţar. Dacă la începutul secolului al XIX-lea existau în
Bucovina 23.000 de pogoane de pădure de fag, la mijlocul aceluiaşi secol, deci
după aproximativ 50 de ani, suprafaţa pădurilor de fag era de doar 5.000 de
pogoane. În ceea ce privește obligațiile în bani ale românilor din Transilvania, acestea au fost în valoare de 19. 687. 500 de florini renani în aur (1florin renan de aur avea între 3,4g. și 3,8g.), iar pe timp de război suma se ridica la 400.000 de florini renani de aur. ( în perioada celor 149 de ani de stăpânire a Transilvaniei de către turci, românii au plătit 2.100.000 de florini -1 florin valora 11,7 g. de argint-, iar pe timp de război sașii plăteau 12.000 de florini. Cine ne-au jecmănit mai mult? Turcii sau austriecii? Turcii nu ne-au turcizat și nici nu ne-au musulmanizat ). De la Fondul Religionar, constituit în Bucovina în anul 1786, austriecii au luat următoarele sume: 236.000 de florini pentru războaiele purtate cu Napoleon, câte 1.000.000 pentru războaiele purtate cu Italia și cu Prusia și au împrumutat în timpul Primului Război Mondial 160.000.000 de florini, pe care nu i-au rambursat nici până în zilele noastre. La toate acestea, se adaugă tezaurele descoperite pe teritoriul Transilvaniei, care se află în muzeele din Viena, cai, vite, porci, oi, cereale, cherestea ( de exemplu, în anul 1898, producţia anuală de cherestea a
Bucovinei, ajunsese la cca 500.000 de mc ). Să nu uităm nici jafurile pe care le făceau armatele austriece, în timpul războaielor austro-turco-ruse, pe teritoriile Moldovei și Munteniei, cât și profanarea mormântului de la Mănăstirea Mera al lui Constantin Cantemir prin scoaterea osemintelor pe care le-au arucat în apa Milcovului. Mă întreb, ce fel de creștini au fost austriecii? Turcii nu ne-au scos domnii din morminte, ca să le arunce osemintele în vreo apă și nu erau creștini!
Având în vedere cele relatate mai sus, voi, cititorii mei onești, credeți că , în zilele noastre, dragii de austrieci se mulțumesc cu ce au obținut în România și nu vor mai mult? Poate nu vor mai cere nimic, acceptând intrarea României în Spațiul Schengen, dacă se vor dovedi că argumentele lor au fost minciuni și dacă li se vor relizia multe contracte pe care le-au încheiat în România, pentru că nu prea le respectă sau dacă se vor dovedi că au săvârșit numeroase acte de corupție.
Până atunci, dragi români cu bani duceți-vă în continuare să vă faceți cumpărăturile la Viena, petreceți-vă concediul la schi în Austria, pentru că ei au încă păduri la munte și pârtii de schi, căci ei au nevoie de euro, pe care voi i-ați câștigat prin munca voastră și a angajaților, pe care îi plătiți, în general, cu salariu minim pe economie, pentru că noi avem prea mulți euro în bănci și trebuie să-i ajutăm, pentru că așa este românul: generos și tolerant!
Voi, dragii noștri aleși, băgați-vă în cap cuvintele spuse de Mihai Eminescu și reveniți-vă odată!
Pe curând,
Earnest
https://www.youtube.com/watch?v=1YPDrK86u_k
5 comentarii:
Minunată informare!Dar conducătorii poporului român și ai României nu au timp să se informeze,nu-i interesează istoria poporului român nu-i interesează țara!Sunt preocupați de cum să se îmbogățească prin trădarea țării!
Totdeauna mi-a placut istoria !
Mulțumim mult pentru tot!
Pentru lecțiile de istorie și pentru trezirea conștiinței noastre!
Nu Austria este de vină, ci noi care am devenit un popor, care ne ploconim în fața străinilor. Austria ne-a jefuit, când era un imperiu. Acum nu mai este imperiu, ci o țară jumătate cât Romaniași ne jefuiește în continuare pentru că este puternică, pentru ca austriacul chiar dacă nu știe cum se numeau strămoșii lui este puternic pentru că are demnitate. Dacă poporul este puternic și țara este puternică și respectată.
Trimiteți un comentariu