duminică, 21 martie 2010

ASTIA VOR SA NE OMOARE


Mi-am zis ca anul acesta trebuie sa uit motivul pentru care m-am apucat sa scriu pe blog: revolta. Astazi, cand am auzit o doamna in varsta, (usor iritata si total nemultumita), zicand, cand iesea din farmacie ,"astia vor sa ne omoare", mi-am amintit cat de revoltata am fost de ziua maghiarilor de pretutindeni, inabisindu-mi revolta in fata neputintei guvernantilor nostri de a lua atitudine, scriind despre aromanii din Albania. Nimeni nu le ia dreptul maghiarilor, care sunt demnitari in Romania, de a-si sarbatori Ziua Nationala, dar nimeni nu le aminteste de obligatia pe care o au de a respecta Ziua Nationala a Romaniei (nu i-am zarit pe 1 Decembrie inghesuindu-se la vreo manifestare!).La fel de revoltat am fost atunci cand am citit interviul lui Laszlo Tokes in "AS", in care afirma ca nu se lasa pana cand nu va salva Rosia Montana, in timp ce guvernantii nostri se straduiesc sa o vanda.
Si mi-am zis in seara aceasta: mai Earnest, mai lasa constiinta culturala la o parte si mai revolta-te public un pic, caci doar n-o sa te lege, pentru ca traiesti inca intr-un stat democratic, in care mai poti scrie ceva pe blog, chiar daca esti supravegheat!
Ma gandesc si acum la vorbele acelei doamne "astia vor sa ne omoare" si ma intreb, cine vrea sa ne omoare si cine este calaul? Probabil guvernantii au decis si Ministrul Sanatatii, Attila Cseke, a fost imputernicit cu meseria de calau ( stiati ca romanii in Evul Mediu nu au avut calai? Domnitorii nostri "importau" calai atunci cand trebuia executat vreun condamnat.) Oare ce personalitate mare este acest ministru? Oare cu ce s-a ocupat intre 19 ani, cand a absovit liceul si 23 de ani, cand a intrat la celebra Facultate de Drept de la Oradea, acreditata abia in anul 1999?( domnul ministru a terminat facultatea in anul 2000 si a fost consilier juridic dar nici intr-un caz intr-o unitate care sa aiba ceva in comun cu domeniul medical).
Acum imi vin in minte 2 argumente, care sustin afirmatia acelei doamne:
1. Ministrul a solicitat marirea impozitelor la alimentele nesanatoase, pentru a ne determina sa mancam sanatos. Domnule Ministru, daca alimentele sunt nesanatoase, nu ar fi mai bine sa le interziceti, sau este mai convenabil sa ne imbolnavim, cheltuind mai mult? M-am prins: sanatatea populatiei nu se impoziteaza, dar producatorii de alimente DA. De asemenea, boala costa! Atunci vine masura 2.
2.; Romanii consuma prea multe medicamente si pentru a stopa consumul de medicamente le scumpim! Oamenii bolnavi vor muri, statul scapa de plata pensiilor si noi raportam la forurile internationale ca a scazut consumul de medicamente, pentru ca avem o natiune sanatoasa!
Voi, cetateni onesti, imi veti spune: Earnest, te-ai tacnit de -a binelea! Ce minte bolnava si-ar omori natiunea? Iei in serios vorbele unei cucoane hipohondre, care sta toata ziua pe capul medicilor si al farmacistelor, inghitand hapuri dupa hapuri. Fii serios!Traim atat de bine, dupa cum am votat!
Pe curand,
Earnest

2 comentarii:

Anonim spunea...

jenant ... sa faci un scenariu nationalist doar din cauza unei guvernari neputiincioase ... citi ministri ai sanatatii au fost buni?! sa-ti amintesc eu, draga Earnest: unul singur - se numea Hajdu Gabor ... nu are importanta, de altfel, ce natie este el, pe bune! si au fost vreo zece ministri ai sanatatii din ”90 pina acum (sau poate chiar mai multi!) ... altfel, numai bine! ducessa

deceneus spunea...

Eu nu vad unde este nationalismul? Ziua Nationala a maghiarilor de pretutindeni vis a vis de Ziua Nationala a romanilor este un subiect iar Ministrul Sanatatii este alt subiect. El este nevinovat. Vinovati sunt cei care l-au propus ministru si cei care l-au votat ministru!