luni, 13 iulie 2015

ROMÂNII ȘI DICTATURA

  România trece astăzi printr-o formă de dictatură foarte periculoasă, pe care nu a cunoscut-o niciodată și pe care poporul muncitor și cel intelectual, manipulat de slogane de tip comunist, o aclamă.
 Curios este faptul că noi, românii și stramoșii nostri daci , nu am acceptat niciodată conducătorii autoritari. De la Burebista la Ceaușescu, aceștia au sfârșit, fie asasinați, fie judecați și condamnați la moarte, fie vânduți turcilor sau altor stăpâni. Am avut guvernări despotice, dictatoriale de tip regal, militar, proletarist-stanilist , ceaușist și băsist, dar toate acestea au fost mai puțin periculoase decât aceasta: dictatura  justiției și dreptății selective.
 Ca cetățean onest, mă întreb, ce se urmărește? Majoritatea liderilor politici, indiferent de coloratura politică, exceptând  cei 3 B și șleahta lor de B-uri, sunt fie arestați, fie anchetați. Atunci, cine va conduce și administra această țară?. Orice decizie a Parlamentului este contestată la Curtea Constituțională. Atunci de ce mai avem Parlament? Orice act corect de justiție este contestat, iar judecătorii corecți sunt amenintați. Hotărârile judecătorești reparatorii nu sunt aplicate, iar cei care nu le aplică nu pățesc nimic.
   Dacă nu avem lideri, nu avem Putere, dacă nu avem Putere nu avem Stat. Și atunci nu există decât două soluții: ori devenim colonie, ceea ce nu se mai poartă, ori suntem desființați ca stat pe două căi: puși sub supravegherea colectivă a Puterilor sau împărțiți bulgarilor, ungurilor și moldo-rușilor, după un mai vechi plan. 
Și toate acestea se vor întâmpla sub ochii noștri plini de ură împotriva clasei politice, împotriva instituțiilor democratice, pentru că noi, un popor manipulat de slogane generoase de tip comunist, nu vedem ce se ascunde în spatele acestei justiții și dreptăți  selective. Încep să cred în teoria conspirației care ne are și pe noi în vizor!
Pe curând,
Earnest

7 comentarii:

Cornel spunea...

Am aflat că profesorul Mencinicopschi este internat în spital. Pe dumnealui, care are 5 stenduri pe artere, cercetător renumit de talie mondială, l-au condamnat și arestat justiția și dreptatea colectivă, în timp ce, toți escrocii care au furat și au vândut această țară bucată cu bucată, stau liniștiți acasă, petrec concendii în cele mai scumpe stațiuni, ne dau lecții de cum să luptăm împotrica corupției! Mai mult, sunt destui de mulți idioti în țara aceasta care mai cred în ei, care îi votează ca să-i reprezinte. Eu cred că toți acești susținători nu sunt decât niște indivizi, fie idioți după cum am afirmat mai sus, fie indivizi legați printr-un interes de ei: afaceri, copii care sunt angajați la ei, rude, cumetri, fini etc. Oare atât de mare este caracatița?

Anonim spunea...

Astia isi bat joc de noi! Au arestat-o pe Udrea pentru cateva luni, ca sa-si puna ceilalti banii la adapost, profitand in acelasi timp de carisma ei, dupa care i-au gasit un iubit ca sa credem noi ca a terminat-o cu Basescu. Basescu s-a prefacut ca isi ia adio de la PDL si si-a facut partid, i-a unit pe PDL-isti cu PNL-isti, poporul l-a ales pe Johannis, iar Basescu si sistemul creat de el conduc in continuare. Noul Presedinte nu are proprietatea cuvintelor ( ne gandim numai la folosirea aiurea a termenilor politruc si expertiza) si se crede la Primaria din Sibiu unde putea sa mistocareasca, cu "ghinion" sau "de aia". Ce fel de profesor de fizica a fost asta, daca nu stie sa se comporte? Unul care a stiut sa cumpere 7 case, fara sa plateasca impozit pe venitul realizat din meditatii. De aia nu-i place codul fiscal! Ii loveste pe toti evazionisti in moalele capului!

Liliana spunea...

Cu ce a gresit acest popor de a fost atat de cumplit blestemat, de are parte numai de conducatori "belea", de poate fi atat de usor manipulat incat sa-si aleaga conducatori pe care sa nu-i intereseze decat propriile lor interese?
Priviti-l pe ultimul! A facut mofturi la Cosul silvic, a trimis in Parlament spre a se reanaliza Codul fiscal, si- a refacut resedinta prezidentiala, cheltuind peste limita bunului simt, nevasta-sa a contactat case de moda celebre pentru a-si imbogati garderoba. E la concurenta cu Udrea? Elena Ceausescu se imbraca la casele romanesti de moda( daca ea nu stia sa poarte acele rochii, nu inseamna ca ele nu erau de bun gust).Mai mult, doamna profesoara de engleza a stat la intonarea imnului cu ochelarii de soare pe nas! Daca ea, profesoara, care ii invata pe elevi niste reguli, nu le respecta, ce pretentii sa mai avem de la marlanoii, care in timpul intonarii imnului vorbesc, isi sufla nasul etc
O mai vad si pe Oana Stancu care ne propune monarhia ca singura solutie de echilibru intre cele doua Palate, intre conducator si partide. Ia pune, stimata doamna, mana pe o carte de istorie si vezi, cate conflicte au fost intre Casa Regala si partide, cate remanieri si caderei de guverne au fost in perioada monrhiei? Romanii nu au fost, in majoritatea lor, monarhisti si nu confundati monarhia cu domnia, ca sa vorbiti de traditie! Una a fost ereditara, iar cealalta fost electivo-ereditara, boierii alegandu-si domnitorii!

Anonim spunea...

Ai dreptate Earnest. Dreptatea si justitia sunt selective, Uita-te cum sunt lasati liberi criminalii si violatorii! Viata si demnintea omului nu sunt considerate valori de care justitia trebuie sa tina seama.Si nu este doar o problema romanesca, ci una monsiala. Mafiotii sunt condamnati cand sunt prinsi ca au facut evaziune fiscala, nu cand omoara la metru patrat oameni.

Țepii Ariciului spunea...

Justiția selectivă își spune cuvâvântul în două modalități,când formatorii de opinii fac scandal: 1. deschid dosare împotriva celora care au adus prejudicii statului depistați de jurnaliști (vezi Udrea, Videanu, cocoș, Pinalti și toată șleahta lor) sau a acelora cărora televiziunile au prezentat imagini (vezi cazul Mircea Băsescu), dar ele rămân în stand by;
2 deschid dosare, dau sentințe împotriva celora care au curajul să vorbească de unii reprezentanți de seamă ai justiției selective ( vezi cazul recent Rarinca, care este bătător la ochi)

Anonim spunea...

Am auzit la TV ca un anume procuror, care instrumenteaza cazul Oprescu si care s-a opus arestarii la domiciliu a doctorului, a spus ca daca Oprescu stia ca e bolnav, de ce a facut ceea ce a facut?!
Ma intreb si in acelasi timp ma mir. O fi primit, nu o fi primit mita Oprescu, dar dreptul la sanatate este garantat de Constitutie, iar aapoi, cate vieti nu a salvat Oprescu? Si mai vreau sa subliniez un aspect: atata timp cat nu este condamnat se bucura de prezumtia de nevinovatie si nu este criminal in serie, pedofil sau violator ca sa fie arestat preventiv.Asta da dictatura!

Anonim spunea...

Iar justitia isi arata subiectivismul: cum se face ca cei doi politisti violatori sa fie judecati in libertate, cum se face ca individului criminal sa nu i se dea mandat de arestare in absenta, cum se face ca Oprescu nu poate fi judecat in libertate? S-a dovedit ca politistii sunt violatori, s-a dovedit ca acel criminal nu s-a indreptat in inchisoare, ca avea manifestari violente nejustificate si totusi a fost eliberat conditionat, dar inca Oprescu se bucura de prezumtia de nevinovatie, cum se bucura si politistii, care si-au recunoscut vina si care si-au filmat marsavia. Ei sunt liberi, iar Oprescu e arestat. Cum se face ca i se pregateste dosar lui Tariceanu, ia slahta de B-uri este in continuare bine merci? Cred ca indivizii astia care fac justitia selectiva ne cred tampiti, pentru ca ne dispretuiesc.