marți, 10 ianuarie 2012

DESPRE VRAJI SI VRAJITOARE





Intotdeauna omenirea a pendulat intre Bine si Rau, intre Dumnezeu si Diavol. Oamenii sunt dispusi sa aleaga Raul, pentru ca le este mai comod sa faca rau decat bine. Diavolul nu iti cere abstinenta si sa faci penitenta si iti promite sa traiesti bine pe pamant. Insa nu toti care il aleg pe Diavol sunt Faust si astfel a crescut numarul sufletelor vandute si Raul se intinde tot mai mult.
Curios mi se pare faptul ca oamenii se zgarcesc cand trebuie sa plateasca o slujba la biserica si sunt, in schimb, foarte generosi cu vrajitoarele, platind mii de euro pentru o consultatie sau pentru o "lucrare" diavoliceasca.

De la antica Kassandra din Troia pana la contemporana Zsuzsana din Budapesta ( intemeietoarea miscarii feminine a vrajitoarelor), vrajitoarele au slujit deopotriva regi, imparati si presedinti, bogati si saraci, dandu-le la fiecare, ce au dorit; putere, bani, inlaturarea adversarilor, boala si moarte vecinilor, prietenilor si chiar rudelor. Au fost arse pe rug de Inchizitie, au fost trimise in Siberia dar pe ele nu le-a infrant nimeni si continua sa-si faca meseria, care nu exista in nomenclatorul meseriilor. Ai nostri au vrut sa le interzica activitatea prin lege ( abia astepta Europa o astfel de lege ca sa aiba ce comenta despre medievalismul societatii romanesti), dar cati politicieni s-ar fi bucurat de o astfel de lege? Prea putini, pentru ca societatea romaneasca este prinsa in isteria vrajitoarelor: persoane din varful pana la baza piramidei noii nomenclaturi sunt cliente fidele ale vrajitoarelor. Reporterii nostri filmeaza si comenteaza cum oamenii se inghesuie la Sfintele Moaste sau la Boboteaza dar nu filmeaza casele vrajitoarelor, pentru a vedea ca si acolo se inghesuie persoane importante. Le este frica, mai ales ca o parte din ziaristii au apelat la serviciile lor si pot fi usor santajati. Nimeni nu cerceteaza averile vrajitoarelor si declaratiile lor de avere, impozitul platit pentru ceea ce au incasat, dar toti se revolta de averile manastiresti ca si cum calugarii si-ar face lor si neamurilor lor case! Aici se poate observa cel mai bine cum Raul scormoneste in mintea si sufletul oamenilor!

Va doresc sa nu aveti treaba cu vrajitoarele si sa nu fiti victime ale lucrarilor lor diavolicesti!

Pe curand,

Earnest

4 comentarii:

Clemansa spunea...

Dualitatea guverneaza de cand lumea si pamantul! Multa lume ar trebui luata la puricat pentru averile enorme acumulate si nuuuu....din munca cinstita! Doar vrajeala unele actiuni printre vamesi , politisti , interlopi. Mai trebuie cateva raite prin institutii, ministere etc.Vrajitorii vrajesc vrajitoreste la vrajeala printre vrajitoare vrajite! Vrajaaaaaaaaaaaaaa!

Tepii Ariciului spunea...

Citeam deunazi pe un blog ca agheasma este "pisatul lui Dumnezeu' si ma intrebam cum Dumnezeu ii lasa pe toti satanistii sa manjeasca toate cele sfinte. Doamna Clemansa toti interlopii, multi politisti si chiar judecatori sunt clienti fideli ai vrajitoarelor. Le vad pe vrajitoare la Diaconescu in direct sau la televiziuni cu pretentii cum povestesc cu nonsalanta despre ceea ce fac si despre persoane importante pe care le ajuta. Asa ca domul Earnest are dreptate cand spune ca in Romania s-a instaurat isteria vrajitoarelor.

Anonim spunea...

Averile facute necinstit si rapid, tot asa vor dispare, dar Raul din lume mai greu.Pe mine nu ma intereseaza cum a facut avere unul sau altul, ci ma intereseaza cum un popor intreg a fost vrajit si nu vede Raul si merge cu capul inainte spre prapastie si se bucura de o caldare si un kil de de zahar si de faina si de un litru de ulei... Asta este drama poporului roman! Va pieri, pentru ca asa doreste!

clemansa spunea...

Aricel si anonim, eu nu am contestat nicicum veridicitatea spuselor "lui" Earnest, chiar aprob cele sustinute! Romanii sunt o natie speciala cu predispozitie catre ocult, rau, pupincurism, pomana, catarare pe scara ierarhica fara merite.Daca parerile noastre nu converg....nu conteaza...Cele bune!