miercuri, 10 iunie 2015

PARFUMUL CARE VI SE POTRIVEȘTE (VIII). PARFUMURILE ZODIEI GEMENI

Versus Donna-Versaci
   Se știe că doamnele acestei zodii sunt zburdalnice precum un fluture neastâmpărat, având o sumedenie de fețe, de aceea li se potrivesc parfumuri  de la orbitorul Moschino, la nemuritorul Joy până la suavul Tendre Poison. Eu cred că le-ar prinde mai bine un parfum care le-ar pune în evidență cochetăria ca Versus Donna sau incandescentul Bulgari.
   MOSCHINO de la Moschino,  despre care se spune că are efectul asupra celor care îl poartă ca efectul Bolero-ului lui Ravel asupra iubitorilor de dans, este un parfum cu intense note de coriandru și măghiran, împletite cu gălbenele franceze,ylang-ylang, garoafe, iasomie, gardenii și un damf iute de piper și unul dulce de vanilie. Se poartă la pantaloni și fuste de o palmă, cu bolerouri succinte, rochițe transparente cu imprimeuri, de persoane sub 25 de ani, indiferent de anotimp, dar numai după apusul soarelui.
JOY de la Jean Patou a fost lansat în anul 1931, ca un parfum pe care să-l poarte femeile în ziua nunții, ca legământ al femeii aparținând unui singur bărbat, dar care este mereu în centrul atenției, înconjurată de admiratori. Acest parfum este o concentrație de iasomie provensală de Grasse și de trandafiri bulgărești la care se adaugă încă o sută de esențe florale, rămase până astăzi un secret. Se poartă la ținute spectaculoase, în culori aprinse: roz tare, galben heliotrop, stacojiu, alb cu negru, auriu, cu orice material cu fire metalice, în orice anotimp, dar de preferat la reuniuni cu multă lume.
TENDRE POISON de la Christian Dior, nu are nimic  comun cu Poison. A fost lansat în anul 1994 și se spune, comparând cele două parfumuri, că este cum ai sorbi o gură de șampanie, în loc să dai pe gât o dușcă de votcă rusească. Este un amestec de galbanum cu frezii, mandarine, flori de portocal cu un acord final de santal și vanilie. Se asortează cu rochii feminine, dar nu flușturatice, atât la ținutele de zi cât și la cele de seară, din țesături de bumbac, dantele, crepe de Chine, dar niciodată iarna.
VERSUS DONNA de la Gianni Versaci a apărut în anul 1992, în urma succesului realizat de Versus pentru bărbați.Este un parfum plin de ingrediente surpriză, începând cu coacăze, zmeură, prune, după care vin ofrandele florale de tuberoze, trandafiri întunecați, urmați de un adaos de mosc, ambră, iris și lemn de santal. Se poartă cu imprimeuri mari în culori vii, adăugându-le gablonțuri din belșug și pantofi cu tocuri foarte înalte, ziua și noaptea, în fiecare zi din an.
BULGARI de la Bulgari este ceea ce te cucerește prin frumusețe și rafinament. Este un parfum în care predomină trandafirul: trandafiri Prelude, trandafiri brazilieni la care se adaugă irisul florentin, moscul, iasomia indiană, ceaiul verde. Iubește rochiile și culorile care se știu feminine, nuanțele dulci de petale de trandafiri, verdele închis de smarald, indigo, sub forma unor țesături de mătase, satin, voalul georgette, dantela. Este potrivit la orice vârstă, în orice anotimp, dar niciodată în aer liber.
   Dragele mele doamne ale Zodiei Gemeni, cred că ați observat că parfumurile care vi se potrivesc conțin neaparat iasomie sau santal. Așadar, purtați orice parfum care conțin aceste esențe.
  Vă doresc mulți ani, să aveți parte de iubiți, logodnici, soți, care să vă accepte caracterul, să vă iubească și să vă respecte!
  Pe curând, 
  Earnest

Niciun comentariu: