luni, 2 noiembrie 2015

DOLIU NAȚIONAL

 Guvernul a hotărât trei zile de doliu național pentru victimele lipsei de responsabilitate și a indolenței unor indivizi, al cărui scop este să obțină profit în orice condiții și cu orice mijloace: patronii nerespectând legislația. funcționarii publici, bucurându-se de un bacșiș gras pentru a da o autotizație.
   Inconștienți sunt și părinții care își lasă copiii minori sau care își iau cu ei copiii în cluburile de noapte.
 Soarta a hotărât să fie alături și să moară împreună prieteni sau persoane care nu s-au văzut niciodată, într-o zi de Halloween, sărbătoare celtică corespunzând în creștinism cu Sărbătoarea Tuturor Sfinților, când din napi sau bostani se făceau felinare pentru a trimite lumină sufletelor din Purgatoriu. Însă în aceea noapte nefastă, lumina trimisă spre Purgatoriu a fost cu sacrificii umane.
  Solidaritatea umană a fost la înălțime, însă atitudinea unor înrăiți politicieni a fost lamentabilă, care au făcut și de această dată, dintr-o tragedie și din suferința părinților, rudelor, prietenilor celor decedați sau a acelora aflați în suferință, un mijloc de propagandă antiguvernamentală. Să le fie rușine! Și cum această neobrazare nu este suficientă, alții au început diversiunile pe net, făcând panică printre cei care au copii, rude sau prieteni internați, care se zbat între viață și moarte, prin anunțuri de genul: nu sunt bandaje, medicamente, apă oxigenată în spitale etc. Mă întreb: oare cât de negre le sunt sufletele unor astfel de oameni, dacă îi putem numi oameni!?
  Eu le transmit condoleanțe familiilor îndoliate și poate le va alina suferința, dacă le spun că așa a fost voința divină, că, copiii lor, au fost aleși să sfârșească în chinuri, pentru a fi Dincolo, pe o treaptă superioară! Dumnezeu să-i ierte și să-i odihnească în pace, iar pe părinți să-i întărească în credință!
Pe curând,
Earnest

5 comentarii:

Țepii Ariciului spunea...

S-au încheiat zilele de doliu național. Guvernul a dat o ordonanță prin care dă depline puteri de control la ISU. Dar știți cine au limitat controalele? Primele măsuri le-a interprins Berceanu, iar al doilea val de limitarea controalelor au fost făcute de Udrea. Așa că toți cei care țipă împotriva instituțiilor să caute acolo unde se găsește originea neregulilor.
Doliu s-a încheiat, dar isteria continuă: B.O.R nu a făcut slujbe la locul cu pricina, ca și cum ar fi fost vorba de sacrilizarea unui spațiu (oamenii nu cunosc nimic din regulile bisericești). de ce nu sunt trimiși arșii în străinătate, ca și cum aceștia ar putea fi transportabili ( medicii francezi au zis că nu au ce face aici, pentru că medicii români sunt supraspecializați și că materialele pe care le dețin spitalele noastre sunt mai bune decât cele din Franța). că nu sunt primiți donatorii de sânge la nu știu ce spital, deși s-a transmis oficial spitalele la care se poate dona sânge etc. Oameni din presă, informați-vă și informați corect: nu creași panică, nu faceți vâlvă, nu invitați fel și fel de băgători de seamă. care își dau cu părerea în necunoștință de cauză!

Maria spunea...

Am vazut aseara, pana noaptea tarziu manifestatiile din Bucuresti. Ii priveam si ma intrebam, ce cautau niste minori pe strada la ore atat de tarzii?. Ii piveam pe cei care strigau "DEMISIA" si pe ceilalti care-i priveau, intrebandu-se, probabil in sinea lor, "Ce cautam noi aici" si ma intrebam in sinea mea, de ce sunt vinovati doar patronii, functionarii din Primarie si ce legatura are Guvernul cu ceea ce s-a intamplat (unii strigau chiar demisia lui Arafat, probabil ca nu le conveneau ca ISU va prelua controlul si nu le va mai merge) si nu se considera respomsabili, ei, tinerii, care petrec nopti in astfel de cluburi, fara sa le pese ca stau ca sardelele in cutie, ca nu pot respira din cauza fumului de tigara, ca le zbarnaie creierul din cauza muzicii foarte zgomotoase, ca-i privesc, fara sa le pese, pe cei care mai prizeaza. Ei nu au nicio responsabilitate, fata de ei insisi? Nu se intreaba niciodata ce li se va putea intampla in situatia unui cutremur sau incediu?
Ma intreb, ca mama, ce fel de mama este aceea care si-a lasat copilul minor singur, intr-un astfel de loc, intr-un carucior cu rotile? Ma intreb, cata minte are acea doamna care a iesit la manifestatie cu doi copii,unul de 2 si altul de 4 ani, ignorand faptul ca harmalaia, zgomotul din strada, i-ar putea afecat pshic!? Nu am nimic impotriva protestelor, sunt de acord sa avem simt civic, dar nu admit lipsa noastra de responsabilitate, ca nu recunoastem ca suntem vinovati, ca nu iesim la vot ca sa alegem pe cei care sa ne reprezinte, ca nu cunoastem legile, ca nu suntem atenti cu noi insine, ca nu privim cu ochii mintii realitatea si mediul inconjurator cand intram intr-un local, ca ne apuca atitudinele civice abia atunci cand se intampla vreo catastrofa!

Vocea Poporului spunea...

Și eu sunt Vocea Poporului și ca cei peste 50% din populația acestei șări, conform sondajelor, nu doresc să pice Guvernul Ponta și iaca: a picat, pentru că așa au vrut vreo 250.000 de manifestanți și alții, fasbuchiști, care, dacă îi întrebi repede, nu știu când este Ziua Drapelului pe care-l fluturau patriotic la manifestație, ce era țn locul găurii de pe culoarea galbenă a drapelului. dacă au fost vreodată de 1 Decembrie la Alba Iulia și alte întrebări legate de dragostea de țară. În schimb, au cerut că vor spitale nu biserici, dar nu au ieșit în stradă să manifeste atunci când Guvernul Boc a închis spitale, nu i-a susținut pe doctori, atunci când li s-au luat 25% din salarii și alte drepturi, determinându-i să plece din țară. Nu i-a interesat. dar li s-a trezit civismul, acum, în plină criză politică mondială, acum când trebuie aprobate Legea Bugetului și Legea Salarizării, când NATO vrea să mărească numărul trupelor în România, când rușii ne amenință, dacă nu suntem cuminți, când UE ne-a impus un număr de musulmani să-i primim și apoi să-i integrăm în societatea românească. Cine vrea instabilitate politică în România? Cine vrea să conducă România? Cine sunt cei mai ușor de manipulat?
Căderea Guvernului a avut loc de ziua lui Băsescu. Frumos dar i-ați făcut, dragi manifestanți, unuia dintre cei mai parșivi dictatori ai zilelor noastre! Oamenii lui vor prelua guvernarea! Frumoasă ispravă! Vă felicit, pentru civismul de care ați dat dovadă și de loialitatea față de fostul Președinte!

Anonim spunea...

Anarhie, asta se vrea în aceste vremuri tulburi. Tinerii sunt ușor manipulabili, pentru că habar nu au cum funcționează legile nescrise ale societății, ce înseamnă democrație, ce înseamnă popor suveran. Tineri neștiutori, care toată ziua stați pe facebook sau prin cluburi ( nu vă interesează când intrați într-un club să vedeți dacă sunt afișate autorizațiile și care sunt condițiile de funcționare ale acelui club), înțelegeți o data ca popor suveran înseamnă popor care își hotărește singur soarta, iar într-un stat democratic soarta ți-o hotărești mergând la vot și alegând pe cel care corespunde aspirațiilor tale! Popor suvera nu înseamna sa nu respecti legile si ordinea! Democrație înseamnă să respecți instituțiile statului care funcționează pe principiul sepărării puterii în stat și într-o democrație trebuie să respecți legile și ceea ce a hotărât majoritatea. Înțelegeți o dată pentru totdeauna, că o țară democratică nu poate funcționa fără Parlament. Aveți răbdare, așteptați alegerile, veniți la vot și votați-vă candidații! Nu stați în ziua alegerilor cu burta la soare sau prin cluburi și cu o oră înainte de închiderea urnelor, după insolație sau după ce vi s-a suit alcoolul la cap, vi se trezește simțul civic și vă prezentați la urne , țipând că nu mai aveți timp să votați, că vi se ia un drept. Dimineața, vezi la vot la 5 minute câte o persoană, iar spre seară se formează cozi imense și oameni tulburați de simț civic ieșit din hibernare!
Ce generație a crescut această țară?Cei școliți nu știu decât specialitatea lor și limba engleză, cei mai puțin școliți nu știu mai nimic și tuturor le lipsește cel mai important lucru: inteligența socială, singura inteligență care te face să înțelegi și să cunoști societatea în care trăiești! Un om social, nu va fi niciodată manipulat de o madame Pipidi, de un Cărtărescu sau un Patapievici ori Macovei, de Băsiști, de partide politice,de iohaniști sau fasbuchiști ci va fi un om care va ști singur să hotărească! Îmi este mai multă milă de voi, decât îmi este milă de mine și de generația mea, care a trecut prin toate regimurile politice dinainte și după decembrie 1989!

Anonim spunea...

I-ati vazut ieri pe tinerii care spuneau unei reporterite ca vrea sa cada Ponta? Cand i-a spus repotarita ca Ponta si-a dat demisia de luni, a spus sa cada Guvernul, iar can i s-a spus ca si acesta a demisionat a spus sa se dizolve Parlamentul. Atunci, ma intreb, acesti tineri vor sa conduca tara, care nici nu stiu pentru ce protesteaza si ce s-a intamplat in tara in ultimele zile? Nu este vorba de o manipulare? De unde i-au scos pe acei tineri?