luni, 12 decembrie 2016

REZULTATUL ALEGERILOR PARLAMENTARE-2016.OPINII

 Rezultatul alegerilor din acest an mă bucură dar mă și intristează. Mă bucură pentru faptul că românii au început să se dumirească și mă intristează pentru că majoritatea românilor nu au conștiință civică, preferând să stea acasă și să nu voteze, ca și cum nu ar fi cetățeni ai acestei țări, plătitori de impozite și nu i-ar interesa unde sunt investiți banii lor, cine și ce mai vinde din această țară, unde și pentru cât vor munci ei și copiii lor!
Astfel:
1. S-a demonstrat, prin noul sistem de numărare a voturile, cine frauda! Fără Hrebenciuc- considerat expert în fraudarea alegerilor- PSD a câștigat, fără Blaga, PDL + PNL au pierdut! În concluzie, se adeverește zicala: "Cine strigă prinde hoțul, este hoțul"!
2. Fuzionarea celor două partide, considerate a fi puternice pentru a deveni mai puternice, a fost un eșec! Eșec a fost și alegerea unei doamne total lipsită de simț politic, ca președintă a noului partid.
3. Cel mai mare procentaj l-a obținut PSD în județul Olt :67,08. Cred că acest succes s-a datorat și faptului că Tudor Pendiuc a fost arestat. Așa că politica DNA de a întimida, de a lupta selectiv împotriva corupției sensibilizează electoratul. Poate românii ar fi mai mulțumiți, dacă i-ar vedea încătușați pe cei care au falimentat în anul 2006 cea mai rentabilă afacere a statului român din toate timpurile, Fabrica de producere a diamantelor sintetice din București sau Uzinele Faur ( întemeiată de Malaxa în anul 1921), uzinele din Reșița, Galați etc.
4.PSR, partidul lui Soros ( conform unor surse) a avut un mare succes în București, în jur de 25%. și în Diaspora în țări cu regimuri politice diferite: Marea Britanie, Germania, Franța, Rusia, China, Coreea de Nord. Oare acolo, nu l-a votat tinerii bursieri?. Ceilalți au votat PNL, conform tradiției, și PSD. Doar în Republica Moldova, PMP a fost pe primul loc, moldovenii votând partidul proaspătului lor cetățean, care , după ce a ieșit la pensie din funcția de Președinte, a devenit patriot, amintindu-și de românii de dincolo de Prut.
5. Încă o dată m-am lămurit că o parte dintre români nu știu ce înseamnă o țară fără politicieni și partide politice ( singura țară din lume fără partide politice și fără Parlament este Arabia Saudită), ce înseamnă o țară fără sistem social-politic: înseamnă dictatură și anarhie. Nici Nicușor Dan nu stăpânește noțiunile și nici tinerii frumoși și liberi din partidul său nu le stăpânesc, după cum ne-au demonstrat în intervențiile lor de la televiziuni. Nu cred că madame Clotilde nu ar ști aceste lucruri, dar ca orice străin , ne consideă neinstruiți și ușor de manipulat. Și s-a dovedit că a știut să-și aleagă publicul țintă: tinerii frumoși și liberi, unii dintre ei specialiști pe anumite domenii, dar fără cunoștințe civice! Nu i-au putut prosti pe secui, căci în secuime au avut un procent sub 2, pentru că aceștia știu ce înseamnă să nu ai un partid care să te susțină, nu i-au putut prosti pe cei din Botoșani, unde au avut sub 3%, pentru că de aici au pornit cele mai lumite minți ale românilor și nici pe cei din Mehedinți sau Giurgiu, pentru că, dragii mei cetățeni onești, oamenii simpli au un simț civic și unul de autoapărare mai puternic decât al așa-zișilor intelectuali posesori de diplome universitare.
6. În concluzie, poporul s-a lămurit ce înseamnă un Guvern tehnocrat, fără să fie nevoit să răspundă în fața vreunui partid sau alegător, ce înseamnă să vii direct de la Bruxelles cu listuța cu ce să mai dai din țara aceasta. Probabil PNL ar fi avut mai mare succes, dacă nu și l-ar fi asumat pe Julien. Este dureros, cum un partid istoric, care a avut ca principiu doctrinar "prin noi înșine", cu "porțile închise", principiu care a stat la marea dezvoltare economică din perioada anilor 1934-1938, principiu preluat și de PCR, care a reușit să scoată România din criza postbelică,  s-a dat de partea celor care consideră că dezvoltarea României constă în politica 'porților deschise" a țărăniștilor interbelici și actuali, care au fost eliminați din viața politică, tocmai datorită politicilor lor economice falimentare! Dar cine sunt liberalii de astăzi?  Sunt de râsul lumii! Adevărații liberali au plecat la ALDE! Cât despre Președinte, cred că va înțelege, că în România, un președinte, conform Constituției, nu poate avea  un guvern al său, așa că va trebui să accepte Premierul partidului care a avut cele mai multe voturi, dacă mai vrea să rămână în funcție!Un Referendum îi mai trebuie acum țării?
Pe curând,
Earnest

2 comentarii:

Anonim spunea...

Azi am avut satisfacția de a auzi reflecțiile a doi gânditori!.
1. Traian Băsescu ne-a anunțat că va fi împotriva PSD și va face opoziție. recunoscând astfel că va fi împotriva poporului, pentru că rezultatele alegerilor ne arată că poporul a vrut ca PSD să ajungă la guvernare.
2. Raluca Țurcan ne anunță că poporul vrea o guvernare de dreapta. De unde, stimată doamnă, rezultă voința poporului, pentru o guvernare de dreapta? Oricum veți aduna procentele, luând în calcul și partidele care nu au intrat în Parlament, dar care nu sunt de dreapta, nu vă ies sub 50 de procente și oricum veți aduna procentele viitorilor dumneavoastră aliați, rezultatul este sub 50 de procente cu tot cu UDMR.

Tepii Ariciului spunea...

Presedintele actual al Romaniei se crede Hitler, adica dictator. El hotareste, el organizeaza coalitii, el nu crede ca este obligat sa raspunda la intrebari, el ne ranjeste in fata ca nu conteaza cum au votat romanii. Eu cred ca Basescu isi bate joc de el, ii sugereaza cum sa se comporte, ca sa-l puna in situatii dificile, ca sa se revolte populatia etc. Mai pot crede ca le face din proprie initiativa, nu din prostie, ci premeditat, pentru a revolta populatia, pentru a fi haos, in timp ce Guvernul isi va vedea de treaba si va raspunde poruncilor externe. De asemenea, mai cred ca s-ar putea in haosul creat, Puterile sa ne impuna niste conditii, chiar , de ce nu, sub ocupatie.