miercuri, 25 aprilie 2018

CETĂȚEANUL GHIȚĂ CONTRA


    Realitatea românească ne arată diferite tipologii de cetățeni: Turmentat, Mitică, Costică, Cațavencu, Crai de Curte Veche, Rică etc.. Însă cei mai numeroși sunt Ghiță Contra.  Ei sunt veșnic nehotărâți, guralivi, nemulțumiți. Îi întâlnești peste tot: în piață, în magazin, la urgențe, la școală, în restaurant, la concerte, la conferințe, la TV, pe stradă etc. Sunt de toate vârstele și din toate categoriile sociale.
   De exemplu, Ghiță Contra e nemulțumit de cum arată șoselele, că nu avem autostrăzi ( aici au dreptate să se revolte), că din această cauză sunt accidente auto ( să fie vorba între noi, accidentele se datorează, în mare parte, pentru că nu se respectă regulile de circulație) și se revoltă când se fac reparații pe șosele, că se circulă doar pe o bandă, că stau mult la semafoare. Hotărăște-te Ghiță: ori vrei să circuli pe șosele fără gropi, ori nu vrei să se astupe gropile!
  Același Ghiță Contra e nemulțumit că are salariu mic, iar când i se mărește salariu e tot nemulțumit , pentru că economia reală nu face față acestei măsuri. El spune că nu i s-a mărit salariu dar în același timp spune că mărirea salariilor a determinat creșterea inflației. Mai vine și Ghiță Contra din privat, care spune că bugetarul e neproductiv și el Ghiță Contra Privatul îl susține financiar pe bugetar, omițând faptul că el n-ar fi putut fi ceea ce este, dacă nu l-ar fi învățat carte niște bugetari, dacă alții nu ar fi avut grijă de sănătatea lui, dacă alții nu i-ar asigura liniștea etc, și dacă toți bugetarii nu ar consuma ceea ce el produce sau comercializează ceea ce altul a produs. Însă lui Ghiță Contra Privatul îi este teamă că lucrătorul lui îi va cere creșterea salariului, iar el nu va mai avea la dispoziție bani mulți pentru  cazinourile din Monte Carlo, pentru hotelurile de lux din vacanțele petrecute în diferite locuri exotice, din banii câștigați și prin munca lucrătorilor săi, din comercializarea produselor cumpărate și de neproductivul bugetar.
Cel mai sonor Ghiță Contra e politicianul aflat în opoziție, indiferent de coloratura lui politică. Nu contează dacă măsurile luate de cei de la guvernare sunt bune sau nu, dacă legile reglementeză disfuncțiile din societate sau le accentuează, ei au hotărât să spună un NU categoric, căci sunt Ghiță Contra din opoziție.
 Cititori onești, vă întâlniți peste tot cu ei, îi vedeți cât sunt de nemulțumiți că nu ninge sau că nu plouă sau când ninge și când plouă, sunt nemulțumiți de  țara lor dar nu fac nimic pentru ea, sunt contra acestui popor, în favoarea străinilor. Dumneavoastră îi vedeți, îi auziți și probabil vă nemulțumesc la fel de mult ca și pe mine.
Pe curând, 
Earnest

Un comentariu:

Diana spunea...

Uneori este nevoie de Gica Cotra caci nu avem opozitie, nu avem spirit civic.