luni, 4 noiembrie 2019

NEÎNȚELEGEREA






         Mă întreb: învestirea noului Guvern a fost o glumă oferită românilor sau ceva serios? 
     Nu am înțeles nimic! Săturați de Guvernul toxic, incapabil, de analfabetismul Premierului Dăncilă, aleșii neamului, bărbați și femei deopotrivă, au răsturnat Guvernul Ciumei Roșii și au pus unul al Ciumei Galbene sau Negre, pentru că nu mai știu care ideologie a învins: cea neoliberală sau cea neonazistă. Oricum, personajul principal a reușit să-și pună Guvernul său și Parlamentul său, împotriva voturilor românilor de acum 3 ani, ajutați, bineînțeles, de unii aparținând Ciumei Roșii.
         Am ascultat cu foarte mare atenție discursul noului Premier: Durere mare! Dacă Viorica Dăncilă ar fi făcut atâtea greșeli câte a făcut domnia sa, până la această oră ar fi apărut poezii, cântecele, articolașe, injurii, colaje etc., referitoare la prestația ei. Într-o singură frază, Orban a făcut trei greșeli: clasa întâia ( se spune clasa întâi sau întâia clasă, domnule ), n. elevi au terminat Bacalaureatul ( Bacalaureatul se promovează!), n. studenți au terminat facultatea ( au absolvit facultatea, iar ei se numesc absolvenți, nu terminali, iar când se completează o cerere de angajare  se scrie clar: subsemnatul, ...., absolvent al..., nu terminat al... sau terminal al..., domnule inginer!) Degeabă vorbiți patru limbi străine, dacă nu cunoașteți sensul cuvintelor din limba română! Cum le traduceți? Și țin să vă spun, pentru că repetați aceeași greșeală mereu, că în limba română ,,maxim" este adjectiv, iar ,,maximum" este adverb, ,,la maximum" este alocuțiune adverbială. Deci, corect se spune: vom strânge șurubul la maximum, nu la maxim. Așa că puneți mâna pe gramatică și nu vă mai luați de broșa doamnei Dăncilă! Domnul Stolojan ca și Președintele mă exasperează cu ,, trebe" și ,,aibe".
      De asemenea, am auzit un liberal fițos, spunând că pe vremea lui Ceaușescu nu erau facultăți de inginerie, ci de subingineri! Bravo, neointelectualule! Ce să mai spun despre perla unui aldist, zisă în această seară, pe un post TV: îl vom susține pe domnul Mircea Diaconu, pentru că este liberal, având și o profesie liberală. Ce au în comun, domnule intelectual, profesiile liberale cu doctrina politică a liberalismului? 
        Totuși, am înțeles ceva: discursurile lui Orban și Barna au fost demagogice, manipulatoare, pline de minciuni, prin care Orban și-a pregătit scuzele, pentru eșecul pe care-l vor avea , atunci putând să dea vina  pe ,, greaua moștenire". Aștia îi iau pe români de proști și culmea!, reușesc! Știți de ce? Pentru că mulțimea nu înțelege, ceea ce nu cunoaște și crede toate minciunile, pentru că nu știe adevărul, deoarece pesediștii nu au avut  niciodată abilități de comunicare, să arate ce au realizat, iar așa-zișii politicieni elitiști refuză să înțeleagă, pentru că au alte interese, pe care le vor atinge în această guvernare: importul de produse agricole, scumpirea gazului, privatizarea CEC, TAROM, HIDROELECTRICA ( doar astea au mai rămas statului român), probabil și cedarea portului Constanța ca să se laude că au obținut intrarea în spațiul Schongen sau modificarea Legea offshore și desființarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ) și alte măsuri  cu caracter ,,liberal-democrat-național"!
    ,,Tot nu pricepeți și tot nu înțelegeți? Aveți inima înpietrită?" erau întrebările pe care le punea Iisus poporului Său, manipulat de farisei.
     Așadar, cititorii mei onești, înțelegeți și voi odată adevărul și nu mai aveți inima împietrită de ură! Eu nu am să înțeleg, de ce este urât cel ce face bine poporului său, de ce, cel care muncește pentru demnitatea poporului său este hulit de ai lui, de ce i se flutură cătușele, făcându-i-se  dosare și uneori chiar i se pun în văzul tuturor, pentru a fi dat de exemplu!
      Voi ce Președinte votați?
    Eu nu votez un cătușar al democrației, un om care urăște și care nu iubește, un manipulator mitoman, care nu a făcut nimic pentru țara sa, care strigă hoțul, el fiind unul dintre hoți.
     Întrebarea pe care eu aș pune-o candidaților Iohannis și Barna este: Ce ați făcut voi, pentru țara voastră și pentru cetățenii ei?  
     Cu ștampila în mână, în fața buletinului de vot , cetățenii ar trebui să-și pună întrebarea: Ce a făcut X pentru mine și pentru țara mea, ca să-l votez?
     Pe curând,
     Earnest
      


4 comentarii:

Diana spunea...

Suntem un popor ghinionist sau lupsit de inspiratie ?

Anonim spunea...

Am devenit un popor, care facem totul impotriva noastra. Am devenit snobi, inconstienti si nepasatori.

Țepii Ariciului spunea...

Eu cred că Orban și ai lui, subordonați minții lui Iohannis, habar-n-au câte luni le vor lua restructurarea Guvernului. Nu s-au gândit cum vor face bugetul pe o nouă structură bugetară și cum vor face execuția bugetară. Deocamdată, Orban se laudă că a făcut febră musculară, semnând decizii de demitere. Ne ia de proști? Noi nu știm că secretarii de stat, consilierii, Cancelaria Premierului pleacă odată cu Guvernul? Își dau ei demisia, nu-i demite noul Premier, el doar constată și aprobă. Cât despre demiterea unor funcționari publici, domnule Orban, nu prea o puteți face. Citiți legea!

Anonim spunea...

Daca mister Orban vorbeste celelalte 3 limbi precum a vorbit la Zagreb limba engleza, e de rasul lumii! Putea vorbi in limba romana, pentru ca asa cere protocolul! Dar el nu a vrut, pentru ca a dorit sa spuna intr-o pasareasca engleza, cum a daramat el Guvernul, pentru a da PPE-ului un comisar si nu putea vorbi decat in limba engleza ca un neroman. Pe cine slujesti, Mandolina? Romania sau PPE-ul? Sa-ti fie rusine tie si tuturor celor care va va alege si care ti-a ales idolul, Presedinte!