vineri, 5 noiembrie 2021

DESPRE REFORMA STATULUI

 ,,ȚARA ARDE ȘI BABA SE PIAPTĂNĂ” (Proverb)



  Nicicând, această țară nu a trecut printr-o criză generală, ca în această perioadă. Avem criză politică, economică. socială, sanitară, culturală, educațională, morală, administrativă, legislativă, juridică, constituțională, financiară. În acest timp, celor aleși de popor, în frunte cu Președintele, nu le pasă! Ei au două obiective: 
1. să-și păstreze puterea, pentru că vor veni bani mulți de la U.E și pentru că , pierzând puterea vor pierde banii și se va afla cum au înșelat acest popor, numit de cei din afară ,,idiot” , pentru că se lasă condus de ,,proști” ( mă surprinde tupeul germanilor care ne fac idioți, tocmai ei, care s-au lăsat conduși de Hitler, slăvit, precum îl slăveau strămoșii lor pe Odin!);
2. să facă reforma statului.
   Marii reformiști ne vorbesc de reforme ( mai ales despre reforma statului) de când au format ,, Guvernul Meu”, fără să ne spună ce presupune această reformă. De aceea eu mă întreb:
1. înseamnă reforma făcută de Dioclețian, când prin reforma statului s-a introdus dominatul, iar împăratul a devenit ,, dominus et deus”?
2. înseamnă reforma lui Stalin, când statul a devenit o dictatură sovietică proletar-comunistă, unde Stalin era ,, Tătucul”?
3. înseamnă reforma lui Hitler, când statul a devenit o dictatură fascistă, unde  der Führer era Hitler, rasă pură ariană, care își originile în Odin, după cum , astăzi, se consideră președinții nord-coreeni, urmașii Zeiței Soarelui, Hae(sik)-nim?
Îmi pun tot felul de întrebări, ca un cetățean onest al acestei țări, responsabil și cu simț civic. Mă gândesc și la reformele despotismului luminat ale lui Ludovic al XIV-lea, pe care acesta le-a făcut sub pălăria reformei statului, care a constat în ,,l'Étatc'est moi”, sintagmă asumată cu sinceritate de Rege. Și reformele au avut consecințe benefice pentru francezi, iar anularea acestora de urmașii lui Ludovic al XIV-lea au determinat Revoluția din anul 1789. Însă nu văd nicio asemănare cu reformele acestuia, pentru că  reformele statului sub pălăria sintagmei ,, Guvernul Meu” nu au existat. Eu am  văzut multă sărăcie, moarte, împrumuturi împovărătoare pentru statul român și o visterie goală. Am auzit că toți românii sunt fericiți, pentru că este creștere economică, Am auzit că, dacă nu crește prețul la combustibil și la energie, va crește încălzirea globală, iar  dacă vrem să ne ajungă banii să nu mai consumăm energie, să nu mâncăm, să mergem cu bicicleta, pe jos sau să jucăm golf. Scăpăm de obezitate și salvăm planeta de poluare, pentru că vacile, găinile, oile se bășesc, iar baliga, folosită altădată ca îngrășământ, nu mai este utilă, pentru că nu mai practicăm agricultura. Vom fi culegători de gândaci, care sunt mult mai sănătoși. O fi aceasta noua reformă, întoarcerea la primitivism progresist? Se ne facem atunci bordeie sau semibordeie, acoperite cu crengi și frunze, pentru că locuințele îngropate în pământ țin cald iarna și răcoare vara. 
  Să ne bucurăm că mai avem Soare, Lună și Stele pe Cer, că Universul este darnic cu noi!
  Trăiască reforma statului, care ne salvează!
  Ce ne-am face fără tine, Vasilică! Să nu cedezi! Rămâne Premier!
https://www.youtube.com/watch?v=MEbaZFG1ntk
  Pe curând,
  Earnnest

4 comentarii:

Diana spunea...

Cred ca planeta a intrat pe mana unor nebuni

Diana spunea...



"Publicul larg, care a stat în marea lui majoritate în frig ore în şir să îl voteze în două rânduri pe Iohannis plăteşte, cu ratarea propriei vieţi şi tăvălirea oricărei speranţe, rămasul în România. În acea Românie despre care Iohannis însuşi declara senin, după 7 ani pierduţi, între o partidă de golf şi o vizită pe bani publici la piramida lui Keops, ca e un stat eşuat.
Şi ca să fie sigur că e eşuată fără rest, Iohannis alege un Cîţu, ca să dau numai ultimul exemplu şi cel mai patologic, ca săgeata în trântă cu o Românie obosită, fără speranţă, îngenuncheată de criză. Eu nu mai am nicio iluzie în ce îl priveşte pe Preşedinte. Blatul cu PSD e numai tichetul către restul de 3 ani în linişte, cu mult golf şi turism de stat garantate." Raluca Pruna.

Ministrul Sorin Cîmpeanu, despre noul criteriu ca orele să aibă loc în format fizic: Rata de vaccinare a personalului şcolii să fie de 60%.

Un judecător pensionat recent, milionar în euro și cu 6 apartamente, numit secretar de stat la Ministerul Justiției / A fost președinte la Tribunalul Călărași, fieful vicepreședintelui PNL Iulian Dumitrescu.

Tot mai multe instituții bancare lichidează ghișeele bancomat, care vor fi înlocuite cu un nou sistem de retragere. Vom retrage bani de la farmacie în Italia. Nu, nu este o glumă.

Despărțirea de bancomate este însoțită de un nou proiect datorită căruia operațiunile sunt transferate la farmacie.

Da, Farmacash este noul serviciu care vă va permite să retrageți numerar fără a fi nevoie să mergeți la bancă. Acest proces de descentralizare, de fapt, merge în direcția reducerii bancomatelor și compensează închiderea multor sucursale, scrie Il Messaggero.

Grecia a trecut printr-o perioadă extrem de grea si problemele par că nu se opresc. După criza datoriilor, a venit pandemia, iar acum statul este amenințat de efectele schimbării climatice. Plaje întregi sunt acoperite de ape și păduri întregi au dispărut în incendii. Toate acestea ar putea afecta serios turismul, o componentă vitală pentru economia statului.

Peste mai puţin de un an, un vehicul spaţial creat de NASA se va prăbuşi în mod intenţionat pe suprafaţa unui asteroid, pentru a-i devia traiectoria. Misiunea, considerată una de „apărare planetară”, ar trebui să permită omenirii să ne protejeze în viitor în cazul unui risc de impact cu un astfel de corp ceresc, informează AFP.

Scenariul misiunii duce cu gândul la cel al filmului "Armageddon", în care Bruce Willis şi Ben Affleck salvau planeta de un asteroid uriaş ce se îndrepta spre Terra.

De această dată, agenţia spaţială americană va realiza un experiment cât se poate de real. Deşi niciun mare asteroid cunoscut nu se află în prezent pe o traiectorie de coliziune, specialiştii de la NASA vor să se pregătească pentru o astfel de eventualitate.Misiunea va fi lansată pe 23 noiembrie. Mi se pare o misiune periculoasa.. Nici astrele nu ne ajuta.. Pe 4 noiembrie și 4 decembrie, Luna Noua în Scorpion și respectiv în Săgetator, cu 7 planete retrograde și doua eclipse.. Va spuneam acum vreo luna și ceva ca vor fi niște situații tensionate, fie revolte la nivel mondial , fie niște dezastre naturale. Sper sa ne ferească Dumnezeu de tot ce i rău și sa rămânem optimiști ca vom ieși cu bine din aceasta

Anonim spunea...

Salvarea stă în noi, în fiecare. Germanii au dreptate când ne fac idioți, pentru că ei au tras consecințele idioțeniei lor, deși nici ei nu au învățat prea mult din istorie.

Anonim spunea...

Reformele se fac pentru a umple buzunarele unora, iar reforma statului va consta în instaurarea celei mai strașnice dictaturi dintre dictaturile care au existat vreodată. Cine vor face aceste reforme? Corupții, pentru astăzi se strigă jos corupția de cei care altădată strigau hoții!