duminică, 23 noiembrie 2008

SUBIECTE LA CARE PUTEM MEDITA


In aceasta dupa-amiaza superba de toamna cu urme de zapada, ca orice cetatean onest, m-am trezit meditand la criza economica si la alegerile din duminica viitoare si mi-a trecut un gand poznas: nici un partid politic nu vrea sa guverneze din cauza crizei. Este prea multa liniste. Acum 2 saptamani se agitau candidatii, dar incepand de sambata, s-a facut liniste. Si tot gandindu-ma la acest lucru, mi-au venit alte ganduri si mi-am zis : de ce sa te framanti numai tu, Earnest draga? Ce ar fi sa trimiti pe blogger-ul tau aceste ganduri si sa-i indemni si pe ceilalti cetateni onesti sa mediteze? Iata care sunt subiectele mele si raspunsurile la care am ajuns in aceasta dupa-amiaza:
1. Ce fel de criza este in lume? Economica de supraproductie sau financiara, determinata de lipsa de bani? Raspunsul meu: cred ca este o criza simulata!
2. Cine a dorit sa declanseze aceasta criza? Raspunsul meu: masonii.
3. Din ce cauza au declansat criza si cand le-a venit ideea?Raspunsurile mele: au declansat criza din cauza avalansei de credite atat ale cetatenilor care investesc in achizitionarea de locuinte, masini dar si de bunuri de consum dar si ale firmelor care investesc, in special in constructii, in zone stapanite de musulmani; ideea le-a venit cand au vazut accensiunea lui Obama, negru musulman. Orice american, oricat de democrat ar fi, il face pe negru cioara in sinea lui si nu uita tragedia din 4 septembrie din New York, care a fost rezultatul terorismului musulman.
4. Ce urmaresc masonii? Saracirea populatiei sau declansarea unui razboi ori asasinarea lui Obama ( toti presedintii americani care au avut sange amestecat, incepand cu Lincolm si terminand cu Kenedy, au murit asasinati!).
5. De ce ar dori saracirea populatiei? Raspunsul meu: s-o ia de la zero si sa construiasca o noua forma economica: un alt capitalism sau un capitalism amestecat cu socialism sau cine stie? De ce ar vrea un razboi? Raspunsul meu: ca sa schimbe productia de consum pe o productie de armament sau sa distruga lumea araba ( deja a scazut pretul petrolului si marile firme de constructie au inceput sa se retraga din lumea araba).
6. Ce nu vor sa ia in calcul masonii? Raspunsul meu: ca s-ar putea sa castige cei din est si civilizatia occidentala sa decada iar SUA sa dispara ca forta economica si politica.
7. Cine ar dori sa guverneze in Romania, cand criza financiara se va pravali peste tara? Raspunsul meu: ori partidele politice vor cadea de acord sa se formeze un guvern de tehnocrati, in care Presedintele nu prea ar avea succes sa se amestece, si astfel toti ar scapa de el, ori vor lasa sa guverneze ( fara sa se faca aliante) partidul care va avea cel mai mare procentaj, determinandu-l pe Presedinte sa numeasca un prim-ministru pe care nu-l agreaza. S-ar mai putea, ca genialul Presedinte sa numeasca un prim-ministru al unui partid, care nu a intrat in Parlament sau care este pe ultimul loc, pentru a putea introduce dictatura, precum Carol II.
8. Ce vor face romanii? Raspunsul meu: ar trebui sa mearga la vot, dupa care ar trebui sa se gandeasca ca ar trebui sa munceasca cu mai multa tragere de inima, caci de acum chiar nimeni nu ne va ajuta. Trebuie sa refacem tot ce am distrus in acesti ani de democratie superba, in care munca si tot ce construiseram pana in 1989 erau valori comuniste, nu doar valori!
Sa ne fie bine!
Eranest

2 comentarii:

Earnest spunea...

Am uitat mereu dragii mei cititori onesti sa-mi cer scuze pentru eventualele greseli de expirmare sau de redactare. Si acum am facut niste greseli dar va asigur ca data viitoare voi reciti textul inainte de a-l posta
Earnest

Earnest spunea...

Am uitat sa scriu greseal: 11 septembrie, in loc de 4 septembrie