duminică, 15 februarie 2009

ROMEO SI PARTIDELE POLITICE


Se povesteste prin targ, prin cafenelele politice, ca Romeo Stavarache, dupa vizita la Manila- Perla Orientului ( ma intreb, ce a cautat Stavarache si cei cativa consilieri intr-o tara, unde Romania nu are ambasada? Probabil s-a dus sa cerceteze jocul national al filipinezilor, batalia de cocosi sau sa invete, cum intr-o tara saraca, un oras de peste 10 milioane de locuitori a devenit unul dintre cele mai cosmopolite orase din lume, ca sa faca si din urbea noastra un oras cosmopolit, cu mai multe mall-uri, hoteluri si alte obiective productive!), s-a gandit sa-si schimbe partidul. Daca va mai amintiti, prin aprilie 2008, voci diversioniste lansau zvonul ca Romica ar candida pe listele PDL-ului, dar au fost doar zvonuri! Pentru cine nu stie, vreau sa va povestesc traseul politic al lui Romeo.
La inceput , Romica a facut parte din PDSR, din organizatia de tineret, alaturi de Benea si baietii tineri ai partidului. Erau prieteni si nu se scoteau reciproc din oras si nu se duelau pe probleme economice, prin mass media locala si chiar nationala. Pe vremea cand PDSR a devenit PSD, Romica a plecat la PUR, unde a castigat increderea lui Felix Motanul, cognomem dat de Presedinte lui Voiculescu ( eu l-as numi, mai degraba, Renard Vulpoiul), care l-a propus candidat din partea acestui partid, ca primar al Bacaului. Nu stiu daca va mai amintiti, dar pe vremea aceea putini oameni stiau cine este Romeo Stavarache, in Bacau. Insa Vulpoiul de Voiculescu a stiut sa-i faca o campanie foarte buna, dupa cum a facut o campanie foarte buna in toata tara, reusind sa obtina suficiente voturi, ca sa-l doboare pe fostul primar. Ajuns primar, Romica, uitand ca a fost ales, fie din motive doctrinare, (si anume pe o doctrina care proteja pe micii producatori), fie pe motive de saturatie (vis a vis de atitudinile fostului primar), a trecut, cu foarte multi consilieri, la PNL, spunand ca nu vrea sa-si dezamageasca electoratul! Pai daca electoratul ar fi vrut sa aleaga un sustinator al programului liberal, ar fi ales pe candidatul liberal, nu pe el. Nu-i nimic, electoratul a inghitit explicatia si l-a considerat pe Romica un ganditor liberal de soi. Mai mult, taica Tariceanu, bucuros ca i-a picat un oras mare pe listele liberalilor, i-a facut toate gusturile, ceea ce a fost in avantajul bacauanilor, care l-au reales si din aceste motive, dar si din dorinta, ca alt membru al familiei S. sa nu vina la conducerea orasului. Pentru ca, pe timpul primului mandat, prioritatea lui a fost sa-i infunde pe fostul primar si colaboratorii lui, acum, cei urmariti si hartuiti, l-au pus pe celebrul Botomei sa-i faca plangere la DNA. Insa DNA a dat NUP. Dar au urmat alte plangeri, cum ar fi licitatiile. Ce va face Romica in astfel de situatii ? Sa-l tradeze pe Tariceanu, care este incoltit si sa faca plecaciuni, bravului Boc! In concluzie, sa intre in PDL, unde-l asteapta doi dusmani de marca: Chiriac si Olaru! Mai bine te faci frate cu Dracul, decat sa fii hartuit de DNA!
Eu ma intreb, ca orice cetatean onest: daca este primit in PDL, are sanse ca Romica sa se bucure de acelasi tratament din partea lui Boc, cum s-a bucurat din partea lui taica Tariceanu? Se vor da NUP si la urmatoarele dosare? Daca Tariceanu va fi reales presedinte la PNL sau nu va fi reales, dar mason tot ramane(!), il va lasa pe Stavarache sa doarma linistit pe lauri? Nu cred!
In concluzie, imi este tare mila de Romica! Oricum, nu-i va fi bine, pentru ca eu nu cred ca va tine aceasta guvernare si nu se stie cine va guverna cu precizie in urmatorii 4 ani!
Earnest

Niciun comentariu: